torstai 9. kesäkuuta 2011

Charlaine Harris - veren imussa


Sookie Stackhouse sarjan neljäs osa alkoi siitä mihin edellinen osa jäi.

Vampyyri Bill ja Sookie ovat eronneet Missisipissä tapahtuneiden asioiden vuoksi ja Sookie yrittää elää elämäänsä normaalisti. Sookie ei halua sekaantua enää yhteenkään sotkuun ja kärsiä niistä.

Tilanne kuitenkin muuttuu, kun Sookie näkee myöhään illalla Ericin, viidennnen alueen seriffin ja erittäin voimakkaan vampyyrin, juoksevan tienvieressä muistinsa menettäneenä! Sookie huomaa pian taas olevansa keskellä ongelmia kun selviää, että Bon Tempsiin tulleet voimakkaat noidat ovat Ericin muistinmenetyksen takana.

Jokin näissä Harrisin kirjoissa vetoaa, vaikka ajoittain kieli on aika kökköä. Olen kuullut että monet suosittelevat lukemaan nämä englanniksi, mutta itse aina kärsivällisesti odotan suomennoksia :) Kirjoja on myös mielenkiintoisempi lukea kun tapahtumat ja henkilöt ovat hyvinkin erilaisia joissakin kohdissa verrattuna tv-sarjaan. Suomessa sarjaa on nähty vasta kolmen tuotantokauden verran ja ainakin nyt tämän neljännen kirjan luettuani voin todeta että tapahtumat eivät todellakaan ole kolmannen tuotantokauden päätösjakson mukaan menossa yhtään samalla tyylillä eteenpäin kuin kirjan mukaan.

HUOM, ÄLÄ LUE TÄTÄ KAPPALETTA JOS ET HALUA JUONIPALJASTUSTA!
Itse olen odottanut jo jonkin aikaa, että Sookiella ja Ericillä tulee jotain sutinaa, ja nyt vihdoin ja viimein niin tapahtuukin! Bill esiintyy kirjassa muutenkin hyvin hyvin pienessä roolissa, hieman alussa ja hyvin vähän loppupuolella. Pääpaino on Sookiessa ja Ericissä. Saas nähdä miten nämä Sookien mieskuviot tulevat jatkossa menemään, kun hyvännäköisiä miehiä tuntuu olevan jonoksi asti :)

Jostain bongasin että sarjan viides osa ilmestyy suomenkielisenä heinäkuussa, eli sitä sitten vain odottelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥