maanantai 20. kesäkuuta 2011

Elina Hirvonen - Kauimpana kuolemasta

Sain juuri päätökseen turhankin pitkän lukurupeaman jälkeen Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta.

Kirja kertoo Paulista ja Estheristä, jotka ovat molemmat kokeneet tahoillaan kipeitä asioita, ja haluavat vain kadota. Toisensa löydettyään saadaan tarinoita avattua ja ystävyys heidän välillään kasvaa.

Kirjassa kuvataan Afrikan oloja, kuinka lapset joutuvat kaduilla väkivallan kohteiksi, ja kuinka turhauttavalta tuntuu yrittää auttaa maata jossa kaikki on korruption ja tekopyhyyden vallassa.

Odotin kirjalta hyvin paljon, mutta kirjan suljettuani en ollut kuitenkaan vakuuttunut sen erinomaisuudesta. Minua häiritsi kovasti kerrontatyyli, jossa vuorotellen oli äänessä Paul tai Esther, sillä vaikka luvun alussa oli kertojan nimi, ei aina ollut varma kumman vuorosta oli kyse, ja joutui toisinaan tarkastamaan asian uudellen. Vähän turhankin usein koin enemmänkin sekavuutta kuin selkeää tarinankerrontaa. Minua häiritsi myös se, että vaikka tapahtumat sijoittuivat Afrikkaan, ei missään vaiheessa selvinnyt mistä osasta Afrikkaa oli kyse.

Kuitenkin esimerkiksi Afrikan kylien tapahtumat ja katulasten kohtalot oli kuvattu hyvin ja uskottavasti, vaikka ne tuntuivat välillä niin käsittämättömältä ymmärtää. Pahuutta on niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥