maanantai 13. kesäkuuta 2011

Ian McEwan - Vieraan turva

Jo jonkin aikaa olen halunnut McEwanin tuotantoon tutustua, ja valitsin ensimmäiseksi luettavakseni Vieraan turvan.

Mary ja Colin ovat lomalla Venetsiassa, jonka kadulla he tapaavat salaperäisen Robertin ja myöhemmin myös hänen vaimonsa Carolinen vieraillessaan pariskunnan kodissa. Mary ja Colin huomaavat, että pariskunnassa on jotain todella outoa ja pelottavaakin, mutta sitä on hankala pukea sanoiksi.

Marya häiritsee loppuloman aikana jokin piinaavasti ja kauhukseen lopulta ymmärtää mitä hän todella näki Robertin ja Carolinen luona.

Tämä on tosiaan ensimmäinen lukemani kirja kirjailijalta, ja en vielä ainakaan ole täysin vakuuttunut. Tässä häiritsi jotenkin niin moni asia, etten oikein saanut tästä irti sitä jännitystä, mitä odotin. En pitänyt tyylistä kuvata Maryn ja Colinin yhteistä elämää, se tuntui enemmänkin ahdistavalta kuin rakastavalta suhteelta vaikka juoneen kuuluikin tiedostaa, että useita vuosia yhdessä ollut pariskunta ei ole enää vastarakastuneen tasolla. En paikoitellen olisi halunnut edes lukea Marysta ja Colinista mitään, sen verran vaikealta heidän suhteensa näin ulkopuolisesta tuntui.

Lisäksi pidin outona, että kun Mary ja Colin olivat Robertin ja Carolinen luona yötä, he heräsivät alasti ja Caroline kertoi Marylle kuinka oli katsonut heitä yöllä, ei minkäänlaiset herätyskellot alkaneet soimaan, sillä onhan tuo nyt ehkä hieman kummallista...

Tai sitten minä keskityn epäolennaisiin asioihin.

Kaiken kaikkiaan olin hieman eksyksissä kirjan kanssa, ja luinkin tässä myös kirjailijan toisen teoksen, että voisin edes jonkinlaista mielipidettä hänestä muodostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥