tiistai 20. syyskuuta 2011

Kate Jacobs - Lohturuokaa

Augusta "Gus" Simpson on kuuluisa televisiokokki jolla on oma menestyvä ruokaohjelma. Ilmenee, että katsojaluvut ovat tippuneet ja tv- aseman johtajat kaipaavat uudistusta Gusin ohjelmaan. Gus ei ole ajatuksesta innoissaan, onhan hän tehnyt onnistunutta televisio-ohjelmaa jo kaksitoista vuotta. Gusin muutoshankaisuutta vastaan ei paranna sekään, että Gusin ohjelmaan värvätään nuorempi, hyvin kunnianhimoinen kokki, entinen Miss Espanja Carmen Vega.

Uudistuneessa tv-ohjelmassa ruoanlaiton yhteydessä koetellaan hermoja varsinkin, kun pian televisiokameroiden edessä häärivät myös Gusin tyttäret Aimee ja Sabrina, naapuri Hannah, sekä lämpötilan entisestään keittiössä kuumentava apulaiskokki Oliver.

Kirja oli mukavan kevyttä luettavaa ja samalla viihdyttävää vaikka paikka paikoin koin joitakin kohtauksia hieman epäuskottavina. Lisäksi välillä tuntui, että mukaan oli lisätty muutama henkilöhahmo turhaan. Ihmettelin kirjaa lukiessa myös sitä, miksi toinen sisaruksista tai enemmän "palstatilaa" kuin toinen.

Kirja on ensimmäinen lukemani Jacobsilta, ja kokemus oli kuitenkin kauttaaltaan positiivinen. Lisäksi ruokakuvaukset olivat herkullisia. Niitä ei ollut yliampuvan liikaa, mutta juuri sen verran että mielitekoja syntyi siitä huolimatta... ;)

6 kommenttia:

 1. Minusta jo kirjan nimi on ihana;-)

  Lohturuokaa, Lohtukirja, Lohtupeitto, Lohtuystävä...

  VastaaPoista
 2. Minäkin luen tätä kohta joten en uskaltanut tarkkaan lukea mitä kirjoitit mutta palaan asiaan:)

  VastaaPoista
 3. Minullakin on samaiselta kirjailijalta kirja parhaillaan kesken. Ei tosin tämä sama kirja. =)

  VastaaPoista
 4. Onkohan tämä osa jotakin sarjaa, nimi Gus Simpson tuntuu niin tutulta, mutta olen melko varma etten ole lukenut tätä kirjaa. Tai kärsin dementiasta. Jompsin kumpsin. :D

  VastaaPoista
 5. Olipas kiva löytää tämä blogisi, selailin sen läpi ja odottelen mielenkiinnolla uusia postauksia :)

  Itse en ole vielä Kate Jacobsin kirjoja lukenut, mutta muutaman hänen neuleaiheisista kirjoistaan olen pokkareina ostanut, neulomista kun rakastan niin täytyy niitä jossakin vaiheessa lukea :)

  VastaaPoista
 6. Leena, nimi on kyllä ihanan osuva! :)

  Sanna, mukava lukea sitten sinunkin arviosi kirjasta!

  Mariel, tämä kirja on tosiaan ainoa jonka olen tähän mennessä kirjailijan tuotannosta lukenut. Täytyy jossain vaiheessa lukea muitakin :)

  Norkku, Hmm..tähän on paha mennä nyt sanomaan! :D Tietääkseni tämä kuitenkin on yksittäinen romaani, ei mitään sarjaa. :)

  Goldielai, Mukavaa että eksyit tänne ja toivottavasti viihdyt jatkossakin! :)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥