keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Stephenie Meyer - Houkutus -kuvitettu opas vampyyrisaagaan

Houkutus - kuvitettu opas vampyyrisaagaan tarjoaa hyvinkin yksityiskohtaisen kuvauksen Stephenie Meyerin luomaan vampyyrimaailmaan. Monipuolinen teos sisältää Twilight -faneille yksityiskohtaisia tietoja eri henkilöhahmoista, näiden sukupuista ja historioista. Tässä selviää myös millainen Alice Cullenin salaperäinen menneisyys on, ja kuinka Volturien aikakausi alkoi.

Itse olen ollut viehättynyt Twilight -sarjaan heti ensimmäisen kirjan luettuani, ja kun tämäkin teos ilmestyi, olin siitä kiinnostunut. Yllättäen kirjan yli 500 sivua tarjosivat minulle henkilökohtaisesti aika vähän. Kirjan alkupuolella ollut Meyerin haastattelu oli kiintoisaa luettavaa, samoin kuin keskeisten henkilöhahmojen kuvauksetkin, mutta kun kirjassa esiteltiin esimerkiksi Volturien kaartin henkilöitä ja historiaa, alkoi mielenkiinto pahasti harhailla. Ehkäpä joku todellinen, henkeen ja vereen Twilight fani, saa Volturien apureista kertovista kuvauksista jotain irti. Mielestäni myös luku, jossa käsiteltiin koko saagan juonta oli äärimmäisen turha. Monet ihmiset jotka tarttuvat tähän teokseen tuskin kokevat yllätyksiä lukiessaan juonta uudestaan, eikä se tuo ainakaan tässä mitään uutta lisäarvoa.

Täysin en tätä teosta teilaa, kuten Bree Tannerin lyhyt elämä -kirjan kanssa tein, sillä kyllä tässä oli muutamia mielenkiintoisiakin asioita, kuten esimerkiksi juuri Alice Cullenin menneisyys (ja monien muidenkin). Ehkä kuitenkin hieman rahastamisen meininkiä tässäkin oli mukana, siksi odottelinkin hyvän tovin että kirja tulee sellaiseen hintaan että raaskin sen tilata. Voi olla että juuri ilmestynyt Aamunkoi -elokuvakin saattoi vauhdittaa kirjan tilaamista..

Te muut Twilight -fanit, joko olette tähän tutustuneet?

6 kommenttia:

 1. Minä tykkäsin Twilight-kirjoista paljon (ensimmäisestä eniten, laatu heikkeni loppua kohti), mutta tästä oppaasta en saanut luettua edes sitä haastattelua kokonaan. Alicen elämä olisi kyllä kiinnostanut, mutta tympäännyin alkuun niin etten viitsinyt edes selata kirjan muuta sisältöä. Pitää lainata tämä joskus uudestaan ja korjata tilanne :)

  VastaaPoista
 2. Minä pidin tästä, koska oletinkin sen olevan tuollainen samaa vanhaa, mutta silti uusia pikkutietoja sisältävä tietokirjamainen teos. Olisi siinä silti enemmänkin uutta voinut olla. Minäkin pidin eniten Meyerin haastattelusta ja muutamien hahmojen elämän syvemmästä kuvailusta. Animetyyliin piirretyt hahmot eivät sen sijaan minusta oikein sopineet sarjan henkeen ja siihen mielikuvaan, minkä olin itselleni luonut.

  VastaaPoista
 3. Maija, mielestäni juuri haastattelu oli yksi mielenkiintoisimmista asioista kirjassa :)

  Peikkoneito, minustakaan animetyyliin piirretyt hahmot eivät sopineet kirjaan...!Jotenkin ehkä odotin että kuvat olisivat voineet olla elokuvista mutta ei ainakaan animetyyliin..

  VastaaPoista
 4. Olen ehkä vähän surkea Houkutus-fani, kun itselläni on tuo Bree Tanner ja tämä kirja lukematta. Itse asiassa en ole edes tajunnut, että tällainen kirja on olemassa... Bree Tanner ei vain muuten ole yhtään kiinnostanut.

  Tämän voisi ehkä lainata joskus kirjastosta, mutta enköhän ole käyttänyt tässä elämässä jo ihan tarpeeksi rahaa Meyerin tuotoksiin.

  VastaaPoista
 5. En uskaltautunut lukemaan, sillä kirja odottaa minua jouluaattona kuusen alla ;) Twilight/Houkutus -sarja vei minua niin täysin, että tämä on luettava...

  VastaaPoista
 6. Janninna, Bree Tannerin lukee muutamassa tunnissa, se ei tosiaankaan ollut mikään huikaiseva juttu. Tästä saa kyllä paljon enemmän irti :)

  Villasukka, minäkin mietin tätä joululahjaksi mutta malttamattomana hankin sen itselle jo aikaisemmin ;)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥