keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Fabio Geda - Krokotiilimeri


Eräänä aamuna kun Enaiat herää, äiti on poissa. Vaikka Enaiat kuinka huhuilee ja etsii äitiään rakennuksen ulkopuolelta, äiti on poissa. Tästä edes päin Enaiatin on pärjättävä yksin maailmassa mukanaan äidin kolme teroittamaa elämänohjetta: pysy erossa huumeista, älä tartu aseisiin, älä varasta.

Nuoren Enaiatin matka Pakistaniin, Iraniin, Turkiin, Kreikkaan ja lopuksi Italiaan on kova ja hän kokee vuosien saatossa laittoman siirtolaisen kovan osan yrittäessään löytää paikan jossa elää rauhassa ja onnellisena.

Kirja perustuu tositapahtumiin, ja se on syntynyt palkitun italialaiskirjailijan Fabio Gedan keskusteluista Enaiatollah Akbari- nimisen afgaanipojan kanssa.

Krokotiilimeri on erittäin helppolukuinen kirja ja sen lukeekin muutamassa tunnissa. Ehkä juuri siksi teos loppupeleissä jättikin niin vaisun lopputuloksen. Tarina itsessään on raju, niin kuin jokainen, jossa taistellaan elämästä ja kuolemasta, mutta mielestäni tässä olisi voinut olla syvällisempääkin kerrontaa. Nyt tarina eteni vauhdilla maasta toiseen, ja toisinaan tapahtumat saivatkin mielessäni hyvinkin epäuskottavan luonteen.

Tämä on oiva "välipalakirja" kaiken lukemisen välissä, mutta kyllä tämä valitettavasti hukkuu muiden lukemieni joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥