torstai 12. huhtikuuta 2012

Kirjan ja ruusun päivää vietetään 23.4

Luin tänään Helsingin sanomien sivuilta erään mielenkiintoisen artikkelin liittyen pian olevaan Kirjan ja ruusun päivään. Tuolle päivälle on valittu nimikkokirjalija, joka on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa kirjailija Tuomas Kyrö. Tuolloin häneltä ilmestyy romaani nimeltä Miniä.

23. huhtikuuta kirjaa saa kaupanpäällisenä yli kymmenen euron kirjaostoksista. Artikkelista ilmenee, että Kirjakauppaliiton kustantamaa teosta on varattu kauppoihin jaettavaksi 30 000 kappaletta, eikä sitä ole saatavilla myöhemmin.

Uutinen on aika mukava, ottaen huomioon että kaupanpäällinen ei vaadi useiden kymmenien eurojen kirjaostoa, vaan lähestulkoon kaikilla on mahdollisuus saada kirja hankituksi. Itseäni Tuomas Kyrön uusin kieltämättä kovasti kiinnostaa: "Kirja kertoo nelikymppisestä karppaavasta uranaisesta, joka saa viikonloppuvieraaksi kahdeksankymppisen appensa Sysi-Suomesta. Lisäksi hänen on pidettävä huolta lapsistaan ja venäläisen valtuuskunnan Suomen-vierailusta." Kyrö itse kuvaa kirjaa kokonaisnäkemykseksi nykynaisen elämästä.

Kirjan ja ruusun päivänä kannattaa siis olla kirjaostoksilla :)

3 kommenttia:

 1. Jep, itsekin ihmettelin hieman tuota uutista. Mietin kyllä, että jakavatkohan ihan kaikkiin kirjakauppoihin, myös pieniin vai meneeköhän tuo vain suurimpiin ketjuihin jakoon. Tekisi kyllä mieli kipaista ostoksilla kyseisenä päivänä.

  VastaaPoista
 2. Lieköhän tuo se sama "karpoava" Miniä, joka on esiintynyt aiemmissa Mielensäpahoittajakirjoissa ja -kolumneissa :) Kahdeksankymppinen appi Sysi-Suomesta viittaa itseensä Mielensäpahoittajaa.

  Kiintoistaa. Toivottavasti tästä kirjasta saa lukea vielä arvion jostain.

  VastaaPoista
 3. Marissa M, tein hieman hakua ja täältä löytyy lista niistä kirjakaupoista jotka kirjaa myyvät: http://www.kirjanjaruusunpaiva.fi/kirjakaupat/

  Unni, muistaakseni luin jostain että tämä päähenkilö on sama joka on esiintynyt aikaisemmin sivuroolissa Mielensäpahoittajissa. :)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥