sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Rakas blogini 2-vuotta ja synttäriarvonta!

Siitä on nyt lähes kaksi vuotta aikaa kun blogini näki ensimmäisen päivänvalonsa. Tuohon mennessä olin jo hyvän aikaa seurannut muita kirjablogeja ja mietin, jospa minäkin. Ja tällä tiellä ollaan. Blogistani on tullut minulle rakas, minä ja kirjat kuulumme yhteen tällä elämän mittaisella tiellä. Uskon ja toivon, että blogini on kehittynyt näiden kahden vuoden aikana parempaan suuntaan. Siksi onkin aivan mieletöntä että teitä lukijoita on jo lähes sata! Minun juttujani lukee niin moni, ja jokainen kommentti lämmittää aina mieltä. Kiitoskiitoskiitos! ♥

On kausia jolloin luen enemmän ja nautin matkasta kirjan kanssa, mutta välillä peliin puuttuu arki, joka määrää lukutahdin, sitähän se meillä kaikilla on. Meillä on täällä myös puutarhahommat kovassa vauhdissa, ja viikonloput meneekin pitkälti pihalla. Piha on aika villiintynyt kun edelliset asukkaat ovat olleet vanhempi pariskunta, ja kukkaa sekä puskaa on jokapuolella. Eilen kävin ostamassa pöydälle hieman piristystä, ja söpö Butterfly House on ostettu Pajutallista.



Blogin ulkoasu on muutama viikko sitten saanut uutta ilmettä, kuten osa on varmaan huomannut. Pidin valtavasti entisestä banneristani, mutta kaipasin muutoksia. Lisäksi minua henkilökohtaisesti häiritsi hirveästi se, etteivät bannerin kuvat olleet omiani. Ulkoasu hakee lopullista muotoaan, joten pyydän kärsivällisyyttä.

Olen pidemmän aikaa pohtinut myös sitä, josko olisi aika esitellä kasvot blogin takana. Alussa olin vakaasti päättänyt kirjoittaa blogiani kasvottomana, mutta kyllähän se on vaan aika kivaa, että ihmiset bloggaa omilla kasvoillaan. Minusta se tuo blogiin tiettyä syvyyttä, mutta tietenkin on jokaisen oma päätös haluaako internetin maailmassa jakaa omaa kuvaansa. On siis aika "tulla esiin" ja siirtää ihana Rory Gilmore pois profiilikuvastani.



Mieheni räpsi minusta tänään muutamia kuvia ja vaadin että kuvat otetaan kirjahyllyni edestä. Kirjakirppu kuvataan sen luonnollisessa ympäristössä, eli kirjojen parissa! Olen mieluummin kameran toisella puolella kuin kuvattavana, mutta eiköhän näistä saa hieman selkoa millainen tyyppi täällä kirjoittelee. Tuli näistä kuvista mieleen, että olen luvannut laittaa valokuvia kirjastohuoneestani teille, mutta huone ei ole vieläkään valmis, täydellinen lukutuoli on edelleen etsinnässä ja verhojakin pähkäilen. Mutta heti kun huone on valmis, saatte kurkistaa sinne :)

Ja sitten siihen teitä eniten kiinnostavaan osioon, eli arvontaan!

Arvontaan osallistuu kertomalla minulle ajatuksia joita blogini herättää, tästä saa siis arvan numero yksi. Kaipaatko blogiini jotain muutosta? Risuja ja ruusuja saa nyt heitellä! Tässä kohtaa voi kertoa myös mitä mieltä olet uudesta ulkoasusta. Minusta on kiva kuulla millainen Kirjakirppu on silmissänne, ja kehitysehdotuksia/palautetta otetaan innolla vastaan. Sana on vapaa! Arvontaan voi osallistua vain blogiini rekisteröityneet lukijat, joten anonyyminä ei voi arvontaan osallistua. Toisen arvan saa linkittämällä alla olevan kuvan omaan blogiinsa. Muistathan mainita jos näin teet.

Arvon osallistujien kesken kolme voittajaa, joista jokainen saa valita yhden kirjan. Voittaja numero 1 saa valita ensimmäisenä kirjapinosta mieleisensä ja toiseksi tullut seuraavana jne. Alla on lista arvottavista kirjoista, ja mukana on muutama tämän kevään uutuuskin!


Linda Olsson - Laulaisin sinulle lempeitä lauluja
Anne Swärd - Viimeiseen hengenvetoon
Stefan Einhorn - Ihmisen tehtävä
Sari Luhtanen - Kaikkea kaunista
Henning Mankell - Likainen enkeli
Alice Sebold - Oma taivas
John Verdon - Numeropeli
Petri Karra - Pakenevat unet
Unni Lindell - Sokerivalhe
Joonas Konstig - Totuus naisista
Kate Furnivall - Pietarin jalokivi

Arvonta päättyy perjantaina 14.6 klo 00.00, jonka jälkeen tulleita osallistumisia ei enää huomioida. Arvonta-aikaa on ruhtinaallisesti, joten varmasti jokainen ehtii osallistua :) Voittajat julkistetaan sunnuntaina 16.6, joten tulkaahan tuolloin kurkkaamaan josko onnetar on suosinut.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!

46 kommenttia:

 1. Onnea kovasti kaksivuotiaalle!

  Luet paljon kirjoja, joihin en itse heti tarttuisi, mikä on siis hyvä juttu ja siksipä blogiasi on mukava lukea, kun oma tietoisuus samalla avartuu :-)

  Olen yhdellä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sannabanana! Mukava kuulla ajatuksiasi, kirjablogeja lukemalla kiinnostuu monista kirjoista joite ei itse ole ajatellutkaan, ja tämä on suuri rikkaus. Miten monta kirjaa olisi minullakin menyt ohi jos en olisi saanut mahtavia lukuvinkkejä blogeista!
   Olet yhdellä arvalla mukana :)

   Poista
 2. On muuten kiva, että uskallat näyttäytyä. :) Taitaa olla aika selvää, että minä en ainakaan vielä pidä blogiani omilla kasvoillani, koska en, yllätys yllätys, ole kissa. Blogisi ulkoasu on melko pelkistetty, mutta toimii ihan hyvin, sillä nyt huomio kiinnittyy tekstiin ja bloggauksiesi kuviin. On myös selkeää, että sivupalkissasi ei ole ihan hirveän monia juttuja, ja pidän tuosta fontista, jolla Kirjakirppu lukee sivun ylälaidassa.

  En minä keksi mitään muutosehdotuksia, vaikka blogiasi hetken selailin, luin vanhoja tekstejä ja mietin. Kirjastohuoneesta olisi kyllä todella kiva saada kuvia, mutta niitähän jo lupailitkin.

  Paljon onnea kaksivuotiaalle! Toivotan blogillesi ja sinulle vielä monen monta kirjaisaa vuotta. Blogiasi on mielenkiintoista seurata. Linkitän arvonnan, joten kaksi arpaa kiitos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, pitkään pohdin tätä julkista esiintymistäni, mutta päätös tuntuu hyvältä. Nyt oli sen aika :)
   Kiitos ajatuksistasi, selkeys oli asia jota halusin blogiini enemmän, hieman pohdin vielä blogin banneria josko siihen jossain vaiheessa saisi vielä hieman väriä, hmm..
   Olet kahdella arvalla mukana! :)

   Poista
 3. Onnea, onnea! Ja pitkää ikää! =D (En osallistu arvontaan tällä kertaa.)

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka ihanaa nähdä sinut! Kauniita kuvia muutenkin, jäin ihastelemaan tuota "perhosten kotia" :) Hieno arvonta, olen tietysti kahdella mukana! Mainoksen oheen voi varmaankin ottaa jonkun näistä kuvista?

  Ja apua, sitten vaikein, palautteen antaminen. Itse olen sellainen rönsyävä tyyppi (huomaa blogini ulkonäöstä), että pelkistetymmissä ulkomuodoissa silmä suorastaan lepää. Olen itsekin miettinyt yläbanneria mutten tiedä miten se toteutetaan... Sinuna pitäisin tämän taustan ja ylös omia ihania otoksia :) Kirjavalinnoista annan vain ruusuja, sinä luet aina mielenkiintoisia romskuja, jotka muakin kiinnostavat!

  Leppoisaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jaiks, pitkään mietin oman kuvan laittamista tänne blogiin mutta kiva tuoda blogiin kasvot, kaksi vuotta siihen kuitenkin meni ;) Ja kyllä, voit laittaa muitakin kuvia :)
   Olisitpa nähnyt blogini alkuaikoina millainen sekametelisoppa täällä vallitsi, kaikki kiva mitä osasin vain blogiin tunkea, oli täällä. Jestas. Kiva vähän selkeyttää! Banneria mietin hieman minäkin, saattaisi kaivata vähän väriä, mietin vielä toteutusta :)
   Ja ihana kuulla että kirjavalinnat kiinnostavat! <3

   Poista
 5. Onnea blogillesi!
  Minäkin olin alusta alkaen oman blogini kohdalla sitä mieltä, että tahdon olla kasvottomana. Toisaalta olen nyt alkanut miettiä, että olisi kiva lisätä blogiin juttuja enemmän henk.koht elämästäni.. Saa nähdä. Ehkä minun blogini 2-vuotissynttäreissä ;)

  Blogin ulkoasussa olisi mukava nähdä lisää väriä, vaikka olenkin yksinkertaisemman tyyliin ystävä :) Teksteistä tai kirjavalinnoista pelkkiä punaisia ruusuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja olen yhdellä arvalla mukana!

   Poista
  2. Kiitos Anni!
   Tosiaan, aluksi olin päättänyt minäkin olla kasvottomana, mutta nyt näin kahden vuoden rajapyykillä tuntui olevan oikea aika esittäytyä :)
   Kiitos ajatuksistasi, olet yhdellä mukana! :)

   Poista
 6. Onnea kivalle kaksivuotiaalle! Minäkin komppaan aiempia kommentoijia, blogisi on ihanan selkeä. Joku ottamasi valokuva yläbannerina personoisi tietysti mukavasti lisää blogia. :)

  Yhdellä arvalla mukana. Laulaisin sinulle lempeitä lauluja olisi ainakin yksi joka kiinnostaisi kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pihi nainen! Yläbanneri on minunkin mielestäni asia johon voisi hieman paneutua, vähän väriä tai sitten jokin ottamani valokuva. Kiitos ajatuksistasi, olet yhdellä arvalla mukana! :)

   Poista
 7. Onnea täältäkin! :)
  Mukavaa saada kasvot sinulle. Minä vielä häilyn jossakin rajalla: nimi on omani ja kuvassakin olen minä, mutta tuskin kukaan kadulla tunnistaisi. Tai tutuistakaan kovin moni.
  Parantamisehdotuksia en ala väkisin keksimään. Tykkään tyylistäsi ja blogin ulkoasun selkeydestä. Arvontaan osallistun kahdella arvalla, sillä haluaisin kovasti kuulla Totuuden naisista.

  PS. Saako sua pyytä Library Thingissä kaveriksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija!
   Minusta on kiva lukea blogeja joissa on kirjoittajan kasvot, mutta ymmärrän täysin etteivät kaikki halua jakaa kuviaan netissä, kestihän siinä minullakin kaksi vuotta :)
   Joo, ilmanmuuta saat pyytää kaveriksi! <3
   Arpaonnea, olet mukana kahdella arvalla! :)

   Poista
 8. Onnea blogille ja bloggaajalle myös! :) Osallistun arvontaan kahdella arvalla eli linkitän blogiini.

  Ajatuksia joita blogisi herättää: kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisesti lukemistasi kirjoista, lukemistasi kirjoista saan hyviä vinkkejä siitä mitä itse voisin joskus lukea (etenkin ulkomaista luen kyllä ihan liian harvoin!) ja blogisi uusi (väliaikainen) ulkonäkö on pelkistetystä ulkomuodostaan huolimatta jotenkin todella sopeva (ehkä seesteinen, selkeä ja siisti olisivat oivat sanat kuvaamaan sitä), joten ei kiirettä lopullisen muutoksen kanssa. :)

  ps. Minäkin olen harkinnut tuovani omat kasvoni esiin blogissani, mutta en ole sitä vielä tehnyt. On silti aina kiva juttu huomata, että muut ottavat askeleita siihen suuntaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna!
   Ihana kuulla ajatuksiasi ja että saat täältä lukuvinkkejä. Minulla taas menee täysin toisinpäin, luen enemmän ulkomaisia teoksia kuin kotimaisia, vaikka kovasti yritän tsempata asian suhteen. Suomesta löytyy upeita kirjailijoita!
   Olisi kiva nähdä kasvosi, mutta ymmärrän täysin että pohdit vielä asiaa, menihän siinä minullakin kaksi vuotta ;)
   Olet mukana kahdella! :)

   Poista
 9. Hyvää 2v. blogisyntymäpäivää t. Mai täältä jostain missä tuuli pauhaa nurkissa, puiden lehdet humisevat, omenapuut yrittävät pitää kukistaan kiinni, meri myrsyää, mutta sisällä on rauha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai!
   Meilläkin on ollut tänään täällä melkoinen sade ja myrsky, siispä täydellinen sää lukea kirjoja lämpimän peiton alla ja lueskella kirjablogeja <3

   Poista
 10. Onnea kaksivuotiaalle! Ja onpa mukava saada sinulle kasvot. :) Pakko muuten kysyä, että onko mainitsemasi Pajutalli Koiramäen pajutalli? Jos on, niin siellä minäkin vierailen aina ajoittain. :)

  Sinun blogissasi ajatuksia - tai huomion - herättää ensiksikin lukemiesi kirjojen monipuolisuus. Luet ihailtavan monipuolisesti. Ja tämä uusi ulkoasu on selkeä, rauhallinen.

  Kesäistä alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on juurikin Koiramäen Pajutalli :) Todella ihana paikka, varsinkin tähän aikaan vuodesta on ihana käydä siellä pullakahvilla ja ihastella kauniita tavaroita. Asutaan siinä hyvin lähellä ja itseasiassa ajan siitä ohi joka päivä matkalla töihin :)
   Kiitos Katja ajatuksistasi, yritän lukea monipuolisesti vähän kaikista genreistä, uusin aluevaltaukseni onkin ollut dekkarit.

   Poista
 11. Onnea blogillesi! Olen aika uusi lukijasi, joten kovin paljon en ole vielä tutustunut, mutta toisaalta liityn lukijaksi blogeihin, jotka vaikuttavat aidosti kiinnostavilta. Kiva nähdä kasvosi. Jännittävää nähdä, millainen kuva ilmestyy banneriisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjanainen ajatuksistasi, ja mukavaa että olet liittynyt lukijakseni :) Toivottavasti viihdyt! Täytyy sanoa, että itseänikin jännittää mitä bannerista vielä tulee ;)

   Poista
 12. Onnea 2 vuotiaalle! Ja ihanaa nähdä se ihan oikea tyyppi blogin takana. Se tuo blogiin aina ihan uuden sävyn ja tekee blogista vain persoonallisen :)

  Sinun blogisi on yksi ensimmäisiä kirjablogeja, joita olen alkanut seuraamaan. Tykästyin siihen, että blogisi on "kotoisan pieni" ja kirjoitat kirjoista tavalla, josta tykkään kovasti.

  Osallistun arvontaan, sillä pinossasi on yksi minua kovasti kiinnostava teos. Ja kahdella mukana! (Linkitän pian!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri, sanoistasi tuli todella hyvä mieli ♥
   Sinun blogisi on muuten sellainen, että luen aina jokaisen uuden postauksesi, blogisi kuuluu ehdottomiin lemppareihini! :)
   Olet mukana kahdella!

   Poista
 13. Onnea♥

  Minulle herätit ihan eka huomiota juuri ihanilla kuvillasi, omia tai eivät. Linkitän jos saan käyttää yhtä vanhaa banneriasi;)

  Ja luemme osin samoja kirjoja eli luet laajasti. Viimeksi iso ilo kun luit Brooksin Kirjan kansan.

  VastaaPoista
 14. PS. Pinossasi on yksi kirja, joka minun pitäisi saada;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! ♥
   Saat käyttää vanhaa bannerikuvaani, ilman muuta! ;)
   Nyt jäin Leena pohtimaan mikä on sinua kiinnostava kirja, voiko olla sellaista kirjaa mitä sinulla ei vielä ole? ;)

   Poista
  2. Alice Seboldin Oma taivas. Minä en omastani luovu ja haluaisin niin antaa sen synttärilahjaksi nuorelle tytölle kesäkuun 15 pnä.

   Poista
  3. Mukana siis kahdella Seboldin toivossa;)

   Ole hyvä♥

   Poista
 15. Hauskaa nähdä bloggaaja blogin takana, vaikkei minua toki kasvottomuuskaan haittaa ollenkaan :) Minulla näkyy vasta takaraivo, ehkä joskus sitten enemmän :D

  Minusta sinulla on blogissasi ihanan selkeä ulkoasu: vaaleat sävyt ja sivupalkki mukavan yksinkertainen eli se ei täyty kaiken maailman sälästä :)

  Ja tietysti vielä onnea kaksivuotiaalle! Osallistun arvontaan yhdellä lipukkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Laura, minä itseasiassa mietin ihan aluksi josko laittaisin vähän samantyylisen kuvan kuin sinullakin on, kuitenkin niin että kasvot eivät näy. Ehkä minulla ei sitten ole niin kovin kuvauksellinen takaraivo, idea ei kuitenkaan kohdallani toiminut :D
   Kiitos ajatuksistasi, olet mukana yhdellä! :)

   Poista
 16. Rutkasti onnea kaksivuotiaalle! Osallistun arvontaan kahdella, kirjapinossa on kirja jos toinen, joka houkuttelee. ;-) On aina mukavaa nähdä bloggaajan kasvot, itse en ole ihan vielä siihen rohkaistunut. :-) Olen aina tykännyt blogisi nimestä, se on niin symppis ja ytimekäs! Pidin kauniista bannerista, mutta ymmärrän, että kuvat, jotka eivät ole omia, saattavat tuntua itsestä harmilliselta. Itsellänikin oli näin aluksi, kunnes päätin käyttää vain omia kuvia. Värimaailma täällä on lempeä, ja lukumakusi on melko samanlainen kuin minulla. Leppoisaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa!
   Tosi kiva kuulla kommenttia blogin nimestä, olen aina miettinyt mitäköhän muut nimestä ajattelevat :D Nimenhän on muuten keksinyt mieheni, hän sanoo minua aina kirpuksi :)
   Tosiaan, pidin hirveästi vanhasta banneristani, mutta se etteivät kuvat olleet omiani, alkoi häiritä pahasti. Tästä lähtien pyrin käyttämään vain itseottamiani kuvia :)
   Olet mukana kahdella arvalla! :)

   Poista
 17. Onnea 2-vuotiaalle. Minusta on kiva saada blogisi kautta vinkkejä omaan lukemiseen. Helpompi mennä kirjastoon listan kanssa kun ottaa sieltä umpimähkään jotakin. Blogisi on selkeä ja "siistin oloinen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Klaara!
   Minä teen itse jatkuvasti juurikin noin, että nappailen lukuvinkkejä muista blogeista. Silloin osaa tarttua oikeisiin teoksiin ja jättää suosiolla pois ne joista on epävarma.

   Poista
 18. Paljon blogisynttärionnea :)

  Kiva nähdä kasvot blogin takana, vaikka ei kasvottomuus ole häirinnyt (eipä tietenkään, huutelee itse kasvottomana esiintyvä bloggari). Sinun blogisi on hyvä ihan sellaisenaan, en kaipaa muutoksia enkä keksi kehitysehdotuksia :) Yhtä asiaa haluaisin kuitenkin kysyä, nimittäin mistä ja mitä mallistoa tuo hieno kirjahyllysi on?

  Osallistun arvontaan yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villasukka!
   Kyllä se tosiaan tuon kaksi vuotta vei, että uskaltauduin tuomaan kasvoni blogiin. Jännitti, mutta kiva juttu kuitenkin kun uskalsin :)
   Kiva että pidät kirjahyllystä ja kirjahyllyni kiittää, hän on nimittäin Ikeasta kotoisin ;) Sain vanhemmiltani kirjahyllykokonaisuuden tuparilahjaksi ja olen niin onnellinen hyllystä. Ihana :)
   Olet mukana yhdellä!

   Poista
 19. Minusta tuli sadas lukija! Pidän kovasti blogin selkeydestä, itse asia ei huku höttöön... Mukana yhdellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sue Ellen, maaginen sata on nyt rikottu ansiostasi, kiitos! :D
   Kiitos myös ajatuksistasi, olet mukana yhdellä :)

   Poista
 20. Onnea paljon. Mielenkiintoinen blogi sinulla usein tulee seurattua mitäs uutta kivaa täällä on. Arvalla mukaan.

  VastaaPoista
 21. Onnea kaksivuotiaalle! Ihania kuvia, kaikki – mikä olisi parempi paikka Kirjakirpun poseerata kuin kirjahyllyjen edessä :). On kyllä kiva saada bloggaajalle kasvot.

  Osallistun arvontaan kahdella, linkitin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!
   Ja kyllä, on tärkeää ottaa huomioon myös ympäristö/tausta jossa Kirppu kuvataan ;)
   Olet mukana kahdella! :)

   Poista
 22. Onnea blogille! Olen jälleen kirjalaihiksella, joten en nyt osallistu arvontaan (mahdanko olla rekisteröitynyt lukijaksikaan), mutta halusin kuitenkin onnitella! Omia kasvoja kohti tässä itsekin ehkä tulevaisuudessa ehkä jos uskallan...

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥