sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kaisa & Aleksi Kuokka- 24 askelta jouluun

Kaisa & Aleksi Kuokka - 24 askelta jouluun
WSOY 2013
Valokuvat Aleksi Kuokka

"Vieraita varten kynttilät voi sytyttää jo eteiseen toivottamaan heidät tervetulleiksi. Se kertoo, kuinka paljon heitä odotetaan. Lämmin tunnelma syntyy pienistä asioista."

Tänään aloitetaan jouluinen teemaviikkoni kauniisti kuvatulla Kaisa & Aleksi Kuokan 24 askelta jouluun -kirjalla, onhan tänään vuoden ihanimpaan juhlaan aikaa juuri tuo 24 päivää! Kirja vie kohti joulun taikaa askel askeleelta, huipentuen jouluaattoon. Jokainen luku on ikään kuin joulukalenterin luukku, jokaisessa valmistellaan kotia joulua varten hyvissä ajoin; leivotaan ja nautitaan joulun taista. Valokuvat ovat Aleksi Kuokan ottamia, ja niissä välittyy kaunis joulun odotus. 

Ensimmäisenä päivänä avataan tietysti joulukalenterin ensimmäinen luukku, toisena ihastellaan yksinkertaisen kauniita havuja. Tänä vuonna olen ollut erityisen ihastunut havuihin, ja tutkailen ahkerasti havukranssia oveemme. Lisäksi mietin mielessäni havusommitelmaa terassille ja ihastuin myös kauniiseen havuseppeleeseen jonka voi laittaa pöydälle kynttilöitä koristamaan. Kirjassa on selkeät ohjeet seppeleen sitomiseen, koristelussa vain mielikuvitus on rajana!


Pipareita leivotaan meillä joka vuosi lasikulho täyteen, sieltä on kiva napata muutama aina teen tai glögin kanssa naposteltavaksi. Vaikka meillä ei lapsia ole, jostain syystä myös meillä aikuisilla tuppaa osa piparitaikinasta eksymään suoraan suuhun... Tänään joulukuun ensimmäisenä joulutohinat aloitetaan oikein kunnolla ja leivotaankin ensimmäinen satsi pipareita, lähempänä joulua taas uusi erä. Kirjassa on ohje piparkakkutaikinan tekemiseen.


Paketointi on puoli lahjaa, ja itse panostan paketoimiseen paljon aikaa. Laitan joululaulut soimaan ja kaivan useat erilaiset joulupaperini ja naruni kaapista esille. Kirja muistuttaa että esimerkiksi kaikenlaisia laatikoita on hyvä säilyttää, jouluna niitä aina viimeistään tarvitaan kun aletaan paketoimaan. Näin on helpompi paketoida vaativan muotoiset paremmin pakettiin. Minä muuten teemoitan joka joulu paketoinnin; viime jouluna minulta sai hyvin värikkäitä, suorastaan leikkisän värisiä paketteja, tänä vuonna joulu on hopeinen.


Kaikki kirjan kuvat ovat laadukkaita ja ne on painettu kivan karhealla ja vahvalle paperille mistä pidän. Kirjan kansi on tummuudellaan viehättävä ja kutsuva. Kirjassa on paljon ruoka-ohjeita ja pariskunnan omasta blogista täältä, voi lukea enemmänkin vinkkejä ja ohjeita ruoanlaittoon. Askartelu ja ruoka ovat tässä kirjassa pääosassa, kaunis joulukirja siis heille jotka pitävät käsillä tekemisestä!

Kirjan on lukenut myös Leena Lumi

2 kommenttia:

  1. Jenni, tämä on ihana kirja. Aion panostaa jouluna siihen lohirullaan, vai oliko se siika, johon tuli sisälle korvasienimuhennosta, sitten se pakastettiin ja leikattiin siivuiksi vielä jäisenä. Laitoin tämän ruokakirjoihin, kun tuo ruokapuoli on niin hyvin edustettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, se oli ihana ohje! Juuri täydellinen joulupöytään. Kyllä tämä on enemmän painottunut ruokapuoleen, sopii siis siihen kategoriaan hyvin. Täytyykin muistaa linkittää sinut vielä tähän postaukseen mukaan! :)

      Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥