maanantai 2. joulukuuta 2013

Raili Mikkanen & Laura Valojärvi - Iivari-tonttu karkuteillä

Iivari-tonttu karkuteillä
WSOY 2013
Teksti Raili Mikkanen
Kuvitus ja graafinen suunnittelu Laura Valojärvi

Aputonttu Iivaria pännii. Miksi hänen täytyy tehdä raskaimmat työt vaikka Isotonttu on häntä paljon vahvempi? Aattoilta on kiireinen, lahjasäkit pahuksen painavia ja rappuset jyrkkääkin jyrkempiä. Sitten käy niin köpelösti että Iivari eksyy ja hätääntyy. Hätäännys muuttuu pian iloksi, pieni hengähdystauko tulee sopivaan hetkeen ja näin aaton vauhdikkain seikkailu voi alkaa!

Matkallaan Iivaria lennätetään ilmojen halki oudossa rakennelmassa, kuljetaan liikkuvassa talossa ja tavataanpa eläintarhassa eräs tuttukin. Mutta kuinka korvatunturin kasvatti selviää kaupungin vilinässä ja ennen kaikkea, löytääkö Iivari takaisin kotiin?

Raili Mikkanen on Finlandia Junior -palkittu kirjailija ja yhdessä kuvittaja Laura Valojärven kanssa tehty Iivari-tonttu karkuteillä on värikylläs ja vauhdikas joulusatu perheen pienemmille. Itse näkisin tämän hyvin aaton jännityksen keskelle luettavaksi; löytääkö Iivari muut tontut, entä miten käy joululahjojen?


Kirjan kansi on todella upea ja kiinnittää voimakkailla väreillään heti huomion, ihanan värikäs ja jouluisa. Oikea katseenvangitsija! Iivari-tonttu karkuteillä on mukavaa luettavaa myös aikuisille, itse kiinnitin kuitenkin enemmän huomiota kirjan kuvitukseen joka on kauttaaltaan läpi kirjan todella hienoa. Varsinkin hellyyttävät hiirulaiset veivät sydämeni.

Kirjan on lukenut myös Leena Lumi , Valkoinen Kirahvi ja Maria.

4 kommenttia:

 1. Vau mikä kuvitus, ihanan näköinen kirja <3

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo kansi on aivan mieletön, niin vahvat värit! Ja sama jatkuu myös kirjan sivuilla. Valojärvi on todella mielenkiintoinen kuvittaja, tykästyin :)

  VastaaPoista
 3. Käärin tämän kummipojalle, 9 vee, ja uskon, että tarinan vauhti pitää hänet kirjassa vielä kiinni. Valojärvi on aivan uniikki kuvittajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella hyvä lahjaidea, kummipoikasi varmasti tykkää tästä. Valojärven kädenjälki on upeaa, tykästyin ihan täysin!

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥