keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Haasteeseen vastaamista

Vietän edelleen aikaa IQ84:n maailmassa, joten blogini on viettänyt pientä hiljaiseloa viime aikoina. Tässä välissä on kuitenkin kiva vastailla kysymyksiin, jotka sain Kaisalta, kiitos! Ideana on vastata kymmeneen kysymykseen ja loppuun haastaa muita bloggaajia vastaamaan omiin kysymyksiin. Tällä kertaa vastailen kuitenkin vain kysymyksiin, sillä haaste on ehtinyt kiertää jo monessa blogissa.

Riika marraskuussa 2013.

1. Minkä kirjan ostit viimeksi lahjaksi?
 
Äidille ostin Sara La Fountainin uusimman keittokirjan, sitä ennen ostin itselleni Koskisen Ystäväni Rasputin. 
 
2. Minne suuntaat yleensä ensimmäisenä kirjastossa?
 
Jos ei ole mitään palautettavaa, on suuntana ensin bestseller -hylly. Tämän jälkeen tarkistan viimeksi palautettujen hyllyn, jonka jälkeen haahuilen hyllyjen välissä.
 
3. Jos sinun pitäisi nyt valita luettavaksesi kirja epämukavuusalueeltasi, minkä valitsisit?
 
Vielä vähän aikaa sitten olisin vastannut tähän jonkun dekkarin, mutta nyt tartun dekkareihin innokkaasti. En haluaisi olla kovin ennakkoluuloinen kirjojen suhteen, mutta on tunnustettava että runous on itselleni epämukavuusaluetta ollut kyllä aina. Eli jokin runoteos siis.
 
4. Mistä kirjasta pidit ennen paljon muttet enää nykyään? Miksi?
 
Luen todella harvoin kirjoja uudelleen! En osaa nimetä yhtäkään tällaista kirjaa.
Nuoruuden lempikirjoista tällaisia tapauksia saattaisi löytyäkin, mutta en halua lukea niitä uudestaan sillä haluan että kirjojen hyvä muisto säilyisi.
 
5. Jos joutuisit jonnekin kirjallisuuden rinnakkaismaailmoista, minne mieluiten menisit? 
 
Tällä hetkellä olen aika vahvasti Murakamin vuodessa IQ84! En kuitenkaan valitsisi sitä, mieluummin menisin vierailemaan esimerkiksi Tylypahkaan.
 
6. Kuka Sormuksen ritareista olisit ja miksi?
 
Olen päässyt kirjassa puoleen väliin. Joskus kymmenen vuotta sitten. Elokuvat olen katsonut, mutta en kyllä muista keitä Sormuksen ritarit olivat...
 
7. Ketä kirjallisuuden hahmoa pelkäät tai olet pelännyt?
 
En sanoisi että olisin suoranaisesti pelännyt ketään tiettyä hahmoa, enemmänkin kirjan tunnelma on vaikuttanut. Esimerkiksi dekkareissa järjettömän jännät kohtaukset saavat tukan nousemaan välillä pystyyn. Varsinkin jos lukee kirjaa pimeään aikaan.
 
8. Mitä kirjaa lukiessa nauroit viimeksi ääneen?
 
Antti Heikkisen Pihkatappi. Sitä ennen tietysti ihanat Mielensäpahoittajat!
 
9. Mitä tietokirjaa suosittelisit luettavaksi?
 
Luen harmittavan vähän tietokirjoja, mutta Leena Virtasen Noitanaisen älä anna enää oli mielestäni todella mielenkiintoinen. 
 
10. Mikä kirja on saanut sinut matkustamaan, leipomaan, kokeilemaan uutta harrastusta tai innostamaan johonkin muuhun?
 
Matkakuume ja nälkä iskee monienkin kirjojen kohdalla, mutta enemmänkin innostun ottamaan asioista selvää tarkemmin. Varsinkin historiallisten romaanien kohdalla haluan tutkia faktoja tarkemmin, ja tutustua aiheeseen paremmin.

7 kommenttia:

 1. Kerään keittokirjoja kuten äitisi. Minusta ei ole ollenkaan sama etsiä joku ruokaohke netistä kuin saada inspiraatioa kauniista kirjasta.

  Minulla käy historiallisten kirjojen kanssa aina samoin eli se aihe alkaa levitä, kun alan ottaa lisää selvää. Nyt ollaan taas sellaisessa maaimassa.

  Kaunista loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita keittokirjoja lukee mielellään aina uudestaan ja etsii uusia ohjeita. Aion jossain välissä lainata kirjan äidiltä, Saran edellinen kirja oli ihanan visuaalinen!
   Sitä samaa sinulle Leena <3

   Poista
  2. PS. Miten kaunista Riikasta löytyykään eli mahtava kuva sinulla.

   Poista
 2. Jee, mukavaa lukea vastauksiasi! :) Heikkisen Pihkatappi pitäisi kyllä lukea jossain vaiheessa vuotta. Tällä hetkellä en oikeastaan pysty ajattelemaan muuta kuin kesken olevaa kolmatta osaa 1Q84-teosta.. ;) Joko sinä olet muuten saanut omasi? :) Minä myös luen kirjoja harvoin uudestaan. Tosin työn takia täytyy lukea uudelleen, esim. nyt, kun pitäisi laatia koe Eikä yksikään pelastunut -kirjasta, josta en enää muista paljoakaan. Dorian Grayn muotokuvan haluaisin ja aionkin kyllä lukea jossain vaiheessa uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjallisiin kysymyksiin on kiva vastata! :)
   Suosittelen tarttumaan jossain välissä Pihkatappiin, loistava kirja!
   Kyllä, luen parhaillaan kolmatta osaa ja yritän olla ahmimatta sitä heti :D On ollut vaikeaa keskittyä mihinkään muuhun, sarja on pakko lukea nyt yhteen putkeen :)

   Poista
 3. Oli kiva lukea näitä! Lue joku runokirja. Minäkin nimittäin aion. Luen kyllä runoja toisinaan, mutta tuntuu, että niistä on vaikea kirjoittaa blogiin. Pitää siis kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Runoihin pitäisi ihan oikeasti tutustua paremmin. Olen kerran tuonut blogiini Tabermanin teoksen, mutta arviointia hankaloittaa kovasti se, että koko runoa ei saisi siteerata. Olen aina silloin tällöin etsinyt divareista ja kirppareilta Arno Kotron yhtä kokoelmaa, muistaakseni Sanovat sitä rakkaudeksi, luin kirjan nuorempana ja haluaisin lukea sen nyt uudestaan :) Tälle vuodelle voisi laittaa tavoitteeksi lukea ainakin yhden runokirjan!

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥