keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kuulumisia ja kirjaostoksia

Olen viime viikkoina ollut aivan järjettömän kiireinen, tammikuu tuntuu menneen ohi tuosta noin vain. En ehtinyt äänestämään omia Blogistania -ehdokkaitani, mikä harmitti kovasti. Jospa sitten ensi vuonna. Tämäkään kuu ei vaikuta yhtään hiljaisemmalta kalenterin perusteella, mutta onneksi edessä häämöttää kuitenkin ihana viikon talviloma, joka katkaisee menoja hieman. Pian voinkin alkaa suunnitella lomalukemisia..

En ole pitkään aikaan esitellyt kirjaostoksiani blogin puolella. Nyt kun kiire ja muut menot painavat päälle, ajattelin tässä välissä vilauttaa viime aikojen kirjahankintoja, joihin vaikutti pitkälti alennusmyynnit. Kirjojen määrän suhteen olen onnistunut pysymään kuitenkin mielestäni aika maltillisena, kuvasta puuttuu vain yksi kirja joka minulla on kesken.


Pasi Ilmari Jääskeläinen - Lumikko ja yhdeksän muuta
Mikko Rimminen - Nenäpäivä
Ingo Schulze - Adan ja Evelyn
Joyce Carol Oates - Kosto: rakkaustarina
Joyce Carol Oates - Sisareni, rakkaani 
 Lisäksi kuvasta puuttuu Boel Westinin kirjoittama Tove Jansson -elämäkerta Sanat,kuvat,elämä.

Tove Janssonin elämäkerta on melkoinen paksukainen, jota tulee varmasti luettua pitkin Toven juhlavuotta. Nytkin olen lukenut kirjaa muutaman sivun tahtia ennen nukkumaanmenoa, eli etenen kirjan parissa hitaasti mutta varmasti. Oatesia oli pakko saada hyllyyn ja tietenkin luettavaksi, sillä Katrin arvio Sisareni, rakkaani -kirjasta sai mielenkiinnon heräämään. Erityisen ohuelta ei tämäkään teos kieltämättä vaikuta, mutta sille täytyy löytää ihan oma aikansa ja paikkansa. Kierrätyskeskuksesta löysin eurolla Rimmisen Nenäpäivän sekä Foenkinosin Nainen, jonka nimi on Nathalie. Koska kirjat olivat todella hyväkuntoisia eikä hintakaan päätä huimannut, nappasin nämä mukaani. Olen hankkinut lisää myös Jääskeläistä hyllyyni tarkoituksena tutustua herran tuotantoon vielä enemmän. Olen lukenut vasta Sielut kulkevat sateessa. Murakamista ehdinkin jo kirjoittamaan, tähän kirjailijaan olen kyllä totaalisen hurahtanut! Sitten on vielä Schulzen Adam ja Evelyn, josta en ole yhtään arviota lukenut, mutta joka edullisen hintansa ja takakantensa perusteella päätyi kassalle.

Sellaisia hankintoja siis ollut, mitä kirjaa suosittelet? :)

6 kommenttia:

 1. Sisareni, rakkaani saa minulta suosituksen. 1Q84:ä olisin tietysti myös suositellut, mutta ehditkin sen jo lukea. Kosto: rakkaustarina on myös hyvä, mutta Nainen, jonka nimi on Nathalie jäi minulle vähän laimeaksi. Toivottavasti pidät siitä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisareni, rakkaani kiinnostaa tällä hetkellä kovasti, ja olen nostanut sen lukupinossani korkealle. Nainen, jonka nimi on Nathalie tuli kieltämättä pitkälti hankittua sen edullisuutensa takia, euro kirjasta ei ole paha. Katsotaan millainen lukukokemus sitten on :)

   Poista
 2. Hyviä kirjalöytöjä, etenkin Oates ja West ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoja löytöjä!
  Minäkin ostin Oatesin Sisareni, rakkaani sekä tuon Adam ja Evelynin. Plus sen Westinin Tove-kirjan. Kaikki kiinnostavat, mutta käykö sinulla koskaan niin että "lukupinon päällimmäisenä" on jotenkin kummasti kymmenenkin kirjaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Voi kuule, vai että käykö :D Pino on valtava, ja kaiken lisäksi se vaihtuu jatkuvasti. Eli tunnistan kyllä tuon vallan hyvin ;)

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥