sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Laskiaissunnuntai ja tervetuloa kevät!


On aivan uskomatonta mitä kevätaurinko saa ihmisessä aikaan. Syksyn ja talven aikana syödyt D-vitamiinit ovat jotenkin pitäneet hereillä ja pystyssä, mutta kun aurinko alkaa ilahduttaa läsnäolollaan, huomaa ettei yksikään vitamiini kykene antamaan ihmiselle niin paljoa virtaa kuin aurinko. Energiamäärä on suunnaton, ja eilen lauantaina ainakin täällä pääkaupunkiseudulla ilma oli mitä upein.

Aivan liian pitkän sateisen syksyn ja synkän lumettoman talven jälkeen tarraudun tähän jo helmikuussa heränneeseen kevääseen ahnaasti, nyt haluan ympäröidä itseni valolla, väreillä, ilolla ja kukilla. Muutamilla uusilla tekstiilihankinnoilla sai väriä olohuoneeseen ja keittiöönkin, mutta lisää värejä tahtoo hän.
Lähdin eilen ostamaan ihan muita juttuja, mutta tajuttoman värikkäät tulppaanikimput vetivät puoleensa vastustamattomasti. Tulppaaneissa suosin yleensä vaaleanpunaista tai pinkkiä. Keltaiset olivat myös pirteitä, mutta kun se vaaleanpunainen on väreistä mieluisin, kuten voi keittiön pöytäliinastakin päätellä.
Tulppaanien lisäksi ostin myös peräti kolme puutarhalehteä innostamaan kevään odotusta. Seuraava kesä on tässä nykyisessä osoitteessamme toinen, ja nyt aiomme saada puutarhan sellaiseen kuntoon että voimme keskittyä sen hoitoon ja ihailuun. Paljon on kuitenkin työtä edessä, sillä piha on ollut hyvin villiintynyt ja erittäin täynnä kaikkea. Nyt kun sisäpuolen remontit ovat kunnossa, voi keskittyä hyvin pihaan!
Nyt toivon vain kovasti ettei lunta enää tule. Tokihan se on vielä mahdollista tähän vuodenaikaan, ja valitettavasti räntää sataa samalla kun tätä kirjoitan, mutta ajatukset ovat jo pitkällä keväässä. On ollut ihanaa kuunnella lintujen viserrystä jo heti aamusta!

Lukeminen on ollut kovin takkuavaa alkuvuodesta, enkä osaa sanoa mistä se johtuu. Työt vievät kyllä paljon aikaa, mutta yritän aina viikonloppuisin nauttia kiireettömyydestä ja lukemisesta. Hiihtolomalla en saanut kauheasti luetuksi, aloitin kyllä Kjell Westön Kangastus 38 lukemisenkin, mutta koska kirjassa oli vain 7 vuorokauden laina-aika, ja käytin senkin ajan Harry Potter elokuvien katsomiseen, jouduin palauttamaan kirjan takaisin kirjastoon. Jotain lukemisesta kertoo myös se, etten tiedä mihin keskittyä: tällä hetkellä useampi kirja on kesken, mikä ei ole minulle tyypillistä. Joskus ilmeisesti on vain aikoja jolloin lukeminen ei suju, ja sitä mielellään katsoo elokuvia tai lukee puutarhalehtiä.

Tänään syödään ihania laskiaispullia, olen odottanut niitä koko viikon! Ihanaa sunnuntaita kaikille ja värikästä ensi viikkoa ♥ 


8 kommenttia:

 1. Minäkin olen odottanut kovasti kevättä ja ärähdinkin aamulla, kun maahan oli satanut lunta. Mutta tulppaanit tosiaan piristävät <3

  Minullakin on tällä hetkellä monta kirjaa kesken ja pakko myöntää, että empiminen eri kirjojen välillä hidastaa vähän lukemistahtia. Pitäisi vain yksi kirja kerrallaan lukea alta pois.... Ja voih minun pitäisi nyt aloittaa tenttiin luku, mutta nyt kun mainitsit laskiaispullat.. Pitäisikö sittenkin leipoa :p
  Niin ja ihana banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselen tässä just ulos, ja räntäsade sen kuin kiihtyy! Ei kiva. Nuuhkin tulppaaneja ja ajattelen kevättä, olen päättänyt että kyllä se sieltä ihan just tulee! :D

   On ollut tosi vaikeaa keskittyä vain yhteen kirjaan, yritän tässä nyt pähkäillä mihin tarttua.. joku vetävä dekkari voisi olla nyt hyvä tähän väliin.

   Laskiaispullia olen odottanut koko viikon vesi kielellä, anoppilaan mennään jonkun ajan päästä pullakahveille, nam! :)

   Poista
 2. Täälläkin anoppi tehnyt laskiaispullaa ja tiistaina äiti tekee. :) Sain blogin viikonloppuna ajan tasalle.

  Kirja kerrallaan on minulle parempi tapa, mutta välillä on vaikeaa malttaa, kun hyvää lukemista on niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa päivää onkin masu täynnä laskiasipullaa, kyllä oli hyvää :)
   Yleensä keskityn aina lukemaan yhden kirja kerrallaan, on todella harvinaista että useampi kirja olisi kesken. Jostain syystä olen nyt poukkoillut usean kirjan välillä, mutta nyt tartuin dekkariin jonka toivon vauhdittavan tätä tahmeutta mikä lukemisessa on ollut.

   Poista
 3. Tottakai pinkkejä tulppaaneja!

  Minä rentoudun filmejä katsomalla. Kaksi pitkää iltaa Broadchurchia oli juhlaa. Nyt huomaan, että luen tiiliskivi dekkaria eli rentoutuminen jatkuu;) Dekkari auttaa aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkit ovat parhaita ;)
   Joskus leffojen katsominen kiinnostaa enemmän kuin lukeminen, sen olen huomannut. Nyt aloitin dekkarin, joka vaikuttaa todella hyvältä ja on vielä melkoinen tiiliskivikin. Kyllä se tästä :)

   Poista
 4. Vau mikä uusi hieno banneri! Tykkään!

  Ja aina ei jaksa lukea samaan tahtiin. Tai on aikoja, kun se ei vain suju. Nyt itse kärsin niin voimakkaasta aivojen ylikuormituksesta uuden työn myötä, että olen tosiaan niitä Pottereita tahkonnut kevyempänä. Ehkä pian uskallan taas jotain ihan muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! ♥

   Koko alkuvuosi on ollu todella tahmeaa lukemisen suhteen, yksi syy valitettavasti on työ. Yritän olla stressaamatta, onneksi on Potterit! Ja näköjään minulla myös puutarhalehdet ;) Eiköhän se tästä ala rullaamaan taas ja kirjojen sivut kääntymään tiuhempaan :)

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥