sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Charlaine Harris - Veri kielellä
Charlaine Harris - Veri kielellä
Gummerus 2013
Suomennos Sari Kumpulainen
Englanninkielinen alkuteos Deadlocked


Sookie yllättää poikaystävänsä Eric Northmanin juomasta toisesta naisesta, joka on kaiken lisäksi Sookieta nuorempi. Vihaisella Sookiella olisi tapahtumasta paljonkin sanottavaa, mutta tällä kertaa Sookien on nieltävä kiukkunsa, sillä vampyyrikuningas Felipe de Castro on vierailulla selvittämässä mitä yhdelle hänen alaisistaan Victorille on tapahtunut Ericin alueella. Kesken kaiken Ericin etupihalta löytyy ruumis, joka sattuu olemaan sama nuori nainen josta Eric oli juuri äsken juonut. Sookie on siis jälleen kerran keskellä suurta sotkua ja nyt vielä murhatutkimustakin johon poliisi on sekaantunut.

Kun asioita aletaan selvitellä tarkemmin, huomaa Sookie että tapahtuneilla asioilla on yhteys häneen, ja vihollinen on kavalampi kuin hän voisi arvatakaan. Lisäksi Sookien elämää sekoittavat keijumaailman asiat ja sarastin, joka kiehtoo keijuja todella paljon. Myöskään Ericin ja Sookien välit eivät ole niin tuliset kuin edellisissä osissa on voinut huomata. Sookien läheisille tapahtuu paljon iloisia ja onnellisia asioita mutta Sookie on oman rakkauselämänsä kanssa melkoisessa umpikujassa. Sookien ja Ericin tilanne jääkin kovin avonaiseksi kirja lopussa...

En ole pitkään aikaan tuonut Sookie Stackhouse -sarjan kirjoja blogiini. Viimeisimmät ovat näköjään olleet Verta sakeampaa ja Veren perintö. Syy on yksinkertaisesti ollut se, että nämä kirjat ovat olleet minulle täysin välipala lukemista. Olen utelias tietämään kuinka sarjassa lopulta käy ja ahmin kirjan helposti päivässä, mutta silti Sookien maailma pysyy minulle kevyen viihteellisenä. Lisäksi sarjan edelliset osat eivät ole edes olleet kovin vahvoja, suorastaan tylsiä, että niistä olisi ollut hirveästi mitään kerrottavaa täällä blogin puolella.

Tällä viikolla huomasin kirjastossa Bestseller -tarralla koristellun Veri kielellä ja nappasin heti mukaani. Ja päivässähän minä kirjan sitten ahminkin (heh, hyvä käyttää sanoja välipala tai ahmia, kun puhutaan vampyyreistä!). Kirjan luettuani tajusin, että tässä todella vedetään viimeisiä, siis sarjan suhteen. Veri kielellä on toisiksi viimeisin osa, ja seuraava ilmestyvä onkin sitten jo viimeinen. Jotain koukuttavaa Harrisin luomassa maailmassa viihteellisyyden lisäksi silti on, että jään harmittelemaan sarjan loppumista. Palan halusta tietää miten sarja päättyy ja kenet Sookie valitsee. Onhan kuitenkin totta, että Sookien miesseikkailut ovat sarjan keskiössä.

Minusta kirja oli viihdyttävä, ja selkeästi parempi muutamaan viimeisimpään osaan verrattuna. Sivut kääntyivät kuin itsestään ja kirja oli luettu ennen kuin tajusinkaan. Nyt odotan kyllä innolla viimeisimmän osan ilmestymistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥