perjantai 26. syyskuuta 2014

Tuomas Kyrö - Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja


Tuomas Kyrö: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja
WSOY 2014
Mistä minulle: Elisa Kirjan kesäkampanja


Kesä alkaa olla ensi viikolla koittavan lokakuun myötä jo melkoisesti takanapäin, mutta minulla on jäänyt vielä yhdestä kesäkirjasta kirjoittamatta tänne. Blogat mahdollisti tutustumisen e-kirjan maailmaan Elisa Kirjan kesäkampanjan myötä, ja täytyy kyllä sanoa että kätevää on paitsi e-kirja myös Elisa Kirja. Uuden puhelimeni ansiosta e-kirjaa on nyt helppo lukea tabletin ja e-kirjan lukulaitteen myötä myös puhelimesta vaikkapa silloin, kun istuu bussissa.

Aikaisemmat Mielensäpahoittajat ovat olleet kertakaikkisen huippuja. Muistan hyvin kun viime kesänä luin molemmat kirjat ja nauraa hekottelin pihalla naapureiden ihmetellessä. Osui ja upposi, kyllä on Suomi pullollaan Mielensäpahoittajia. Kyllä olikin sitten iloinen uutinen että jatkoa Mielensäpahoittajalle seuraa. Aikaisemmat osat ovat olleet harmittavasti kovin lyhyitä mutta Ilosia aikoja -kirja onkin sitten jo hieman paksumpi tapaus.

Mielensäpahoittajan on aika valmistautua, sillä on aika kirjata oma muistokirjoituksensa, testamenttinsa ja hankkia hautapaikka. Ja kyllä se itse tehty arkku on paras arkku. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan niin kuin on suunniteltu, varsinkaan kun mustetta testamentin tekoon ei tahdo löytyä eikä poikakaan oikein tahdo ymmärtää mistä kaikessa on kysymys. Mutta kyllä ihmisen täytyy olla valmistautunut, kuka muuten voi tietää kenelle esimerkiksi Voortti Eskortti kuuluu?

Tiedä mistä sitten johtui, mutta minulle tämä ei yltänyt aikaisempien osien tasolle. Puolessa välissä kirjaa olin jo hieman hämilläni, miksi en päässyt mukaan kirjaan? Hieman verkkaisempi kerronta pääsi vähän yllättämään, mutta kirjan luettuani täytyy sanoa että jäi ihan hyvä tunne, sellainen hieman haikea. Kyllä siinä elämän perusasioita käytiin läpi sydämeen käyvällä ja Mielensäpahoittajan tyylillä. Sitä ehkä odotti enemmän mielensäpahoittamista ja naurua, mutta tässä liikuttiinkin vähän syvemmillä vesillä.

Kyrö on onnistunut luomaan suomalaisten sydämiin täydellisesti osuvan hahmon johon moni voi samaistua, tai sanoa tuntevansa. Kyllä näen jo nyt lähipiirissäni muutaman tulevaisuuden mielensäpahoittajan..

Vaikka kirja ei yltänytkään edellisten kirjojen tasolle (ensimmäinen oli kyllä niin huippu), en voi sanoa että tämä olisi ollut huono. Tässä vain selkeästi oli nyt erilaisempi tunnelma, sellainen haikea ja kaiken yhteen kokoava. Mielensäpahoittaja myöntää että on elämänsä aikana ehkä mahdollisesti muutama virhekin tullut tehtyä, vaikka hyvä elämä muuten on ollutkin.

Kiitos Blogatille ja Elisa Kirjalle lukukokemuksesta!

P.s: Syyskuun ajan (eli vielä muutaman päivän) on Elisa Kirjasta mahdollisuus ostaa kaksi ensimmäistä Mielensäpahoittajaa hintaan 4,90 e/kpl. Tästä ilmoituksesta ei makseta minulle mitään, tämä vain vinkkinä :)


4 kommenttia:

 1. Minä tykkäsin tästä versiosta niin kuin aiemmistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ensimmäinen kirja oli kaikista parhain, voi sitä naurun määrää! Tämäkään ei ollut huono, ei vain ihan yltänyt sille tasolle mitä odotin :)

   Poista
 2. Minä en ole vielä lukenut tätä, mutta kävin juuri katsomassa Mielensäpahoittaja-leffan ja tykkäsin siitä kovasti :).

  VastaaPoista
 3. Luin tämän myös juuri ja olen samaa mieltä, tunnelma oli harvinaisen erilainen ja samoin myös lukukokemus edellisiin verrattuna. Minä pidin tästä jotakuinkin yhtä paljon silti.

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥