maanantai 3. marraskuuta 2014

Maanantain höpöttelyä

Monen muunkin kirjabloggaajan tapaan olin mukana lokakuun lopussa järjestetyillä Helsingin kirjamessuilla, mutta tänä vuonna täysin vierailevana messukävijänä. En uskaltautunut lupautua mukaan esimerkiksi todella mahtavalta vaikuttaneeseen kirjabloggaajien lukuvinkki päivystysvuoroihin, sillä jaksamiseni on viime aikoina ollut hieman vaihtelevaa. Messuilla en pystynytkään olemaan kuin nelisen tuntia, kun oli pakko luovuttaa. Onneksi messut tulevat uudestaan taas ensi vuonna, ja olen paremassa tikissä sitten tuolloin! Neljään tuntiin sai mahdutettua kuitenkin kaikenlaista, mutta varsinaisia suunnitelmia meillä ei ollut. Kunhan haahuilimme ja teimme muutaman kirjaostoksenkin. Hieman kyllä nauratti kun kotona katsoimme saaliitamme tarkemmin. Tuleva äiti ja mummi olivat selkesti panostaneet yhden aihealueen kirjallisuuteen:


Ennen messuja olin jo melko varma että ostan jonkun Mauri Kunnaksen kirjan, näin olen tehnyt messuilla joka vuosi. Viime vuonna se oli Joulutarinat -yhteisnide, nyt Koiramäki -yhteisnide. Muut kirjat ovatkin sitten aika joulupainotteiset, mutta olivat vain kertaikaikkiaan niin ihania että en voinut olla hankkimatta. Paljon ihania kirjoja messuilla kyllä oli, mutta onnistuin pitämään mopon hyvin käsissä. Kuvasaldokin jäi onnettomaksi, sillä aina tuntui joku tulevan tielle kun yritin napaista kuvaa. Päätin lopulta katsoa messuja muun kuin kameran linssin kautta.

Viime aikoina kotimme on ollut myös remontin kourissa, kun innostuimme uusimaan eteisen tälle vuosituhannelle (puista puolipaneelia ei todellakaan jäänyt ikävä, eikä lasikuitutapettia...), ja samalla uusiksi meni olohuoneen järjestys kun kirjastohuoneeni saa nyt jatkossa uuden käyttötarkoituksen ja asukkaan. Aikaisemmin esittelinkin teille kirjastohuonettani tässä postauksessa. Hulinaa on siis riittänyt.
Kirjat hakevat vielä paikkaansa, mutta nyt on kirjat ihanasti käden ulottuvilla. Ja mikä parasta, hyllyissä on selkeästi tilaa uusillekin kirjahankinnoille! Harmi että yksi lampuista hyllyn yläpuolla otti osumaa, joten täytyy käydä ostamassa uusi rikkinäisen tilalle. Iltaisin on ihana laittaa valot hyllyn päälle, kirjat pääsevät todella kauniisti oikeuksiinsa.

Kaiken hulinan keskellä olen kuitenkin onnistunut myös varastamaan aikaa lukemiselle sekä joulufiilistelylle. Muutamat kirjat odottavat pinossa bloggausvuoroaan, ja niistä kirjoittelenkin myöhemmin tällä viikolla. Säät ovat olleet niin ikävät (juuri nytkin sataa vettä ja on harmaata), että on voinut hyvällä omalla tunnolla käpertyä peiton alle. Viikonloppuna keittelin ensimmäiset glögitkin ja paistoin joulutortut. Kyllä osasi jouluihminen olla onnellinen.




Tänään tästä tuli nyt tällainen höpöttelypostaus. (Mitä mieltä te muuten olette tällaisista postauksista?) Itse tykkään lukea muiden kirjoituksia jotka eivät aina välttämättä koske kirjoja, ja siksi aina silloin tällöin teen näitä itsekin. Aina joskus tulee myös hetkiä ettei ehdi lukemaan, mutta on kiva kirjoittaa kuitenkin jotain blogiin. Vaikka kyseessä onkin ensisijaisesti kirjablogi, en halua olla kuitenkaan olla liian tiukkapipoinen postausten suhteen. Joskus on kiva vain höpötellä ja tuoda itsestään esille muutakin kuin kirjoja.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! ♥♥♥♥
 

6 kommenttia:

 1. Mukava höpöttelypostaus, kiitos! Kyllä minusta tällaisia on kiinnostavaa lukea. Ja nyt alkoi aivan mahdottomasti tehdä mieli joulutorttuja ja glögiä. Juuri muutama päivä sitten mieheni kysyi kaupassa, että joko aion ostaa glögiä. Kuulemma aina marraskuussa alan juoda glögiä villasukat jalassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiva kuulla! :)

   Minun on tehnyt mieli jo vaikka kuinka pitkään glögiä, rakastan sitä! Nyt marraskuun kunniaksi sitten lämmitin, ja voi että kun maistui hyvältä ♥

   Poista
 2. En voi lakata ihailemasta kirjahyllyjäsi! Näyttävät niin kauniilta ja olevan vielä järjestyksessäkin...

  Minusta höpöttelypostaukset ovat välillä kivoja. Tuovat esiin aina bloggaajaa blogin takana, mikä on minusta lukijana kiinnostavaa. Samaan pyrin omassakin blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katri! Yllättävän hyvin ovat pysyneet kirjat järjestyksessä. Ennen tätä hyllyä tilanne oli aika kaoottinen....

   Minä tosiaan tykkään lukea muiden höpöttelypostauksia, ja siksi kiva kuulla mitä mieltä muut ovat. Mutta tarkoitus ei ole muuttaa blogin suuntaa, tämä on edelleen ensisijaisesti kirjablogi :) On vain kiva tuoda blogiin muutakin kuin kirjoja välillä. :)

   Poista
 3. Kiva lukea välillä muutakin höpöttelyä. :) Minunkin piti tehdä viikonloppuna ekat joulutortut. Kaikki aineet oli hommattu valmiiksi, mutta unohdin ne... sunnuntaina kymmenen aikaan illalla tajusin, että ai niin, ne tortut! Taitaa tulla viikolla joku ilta torttuherkuttelun aika. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :)

   Glögiä minun oli tehnyt mieli jo pitkään, mutta kyllä ne joulutortutkin maistuivat niin hyvälle pitkän tauon jälkeen ♥ Täytyy jatkossakin pitää aineksia valmiina kun herkkuhammasta alkaa kolottaa :)

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥