torstai 31. joulukuuta 2015

Hei hei vuosi 2015 ja tervetuloa vuosi 2016!

Havahduin jälleen kerran siihen, että vuosi on lopuillaan. Kun painaa tukka putkella menemään, ei tahdo näemmä muistaa että vuosikin siinä samalla vaihtuu ;)

Ensimmäistä kertaa koskaan tämän blogin historiassa voin sanoa nyt tässä heti kättelyssä, että kirjallinen vuoteni 2015 ei ollut se parhain, mutta vuosi itsessään kyllä muuten. Vielä alkuvuodesta blogi päivittyi mukavasti, mutta sen jälkeen aina silloin tällöin. Lukutahti on hidastunut, ja sen myötä bloggaustahti.

Yllätyin kuitenkin kovasti siitä, että sain luettua niinkin monta kuin 47 kirjaa. Vuoden alussa asetin tavoitteeksi realistiset 30 kirjaa, mutta nostin rimaa vielä myöhemmin neljäänkymmeneen. Lukemaan kyllä ehtii, jos sille vaan raivaa tilaa. Kaikki lukemani kirjat eivät kuitenkaan päätyneet blogiin saakka. Tiedättehän, välillä on vain sellaisia kirjoja joista ei keksi oikein mitään sanottavaa, vaikka kirjassa itsessään ei mitään vikaa ole.


Miltä se vuosi 2015 sitten näytti?

Alkuvuodesta innostuin keräämään kirjahyllystäni kymmenen kirjaa aikomuksena lukea ne vuoden aikana, tutustuin vihdoin Matkantekijä -sarjaan , innostuin myös pitkästä aikaa höpöttämään, ja se sai teiltä mukavan vastaanoton. Jännitystäkin oli ilmassa. Pitäisi alkaa höpötellä useamminkin.

Maaliskuussa maailmaan syntyi uusi lukija ja onnesta mentiin sekaisin.

Keväällä innostuin esittelemään e-kirjan lukulaitettani Koboa, joka on kyllä edelleen kertakaikkisen näppärä kapistus. En voi kuin suositella, jos lukulaite on harkinnassa.

Kesäkuussa innostuin kertomaan teille miten alkuvuonna lupaamani haaste etenee. Noh, eihän siinä vaiheessa oltu kuin puolessa välissä, ja näin vuoden lopussa tilanne on edelleen sama. Osallistuin myös dekkariviikkoon jo toistamiseen, ja ensi vuonna olen ehdottomasti jälleen mukana.

Heinäkuussa pohdin mitä kirjoja haluaisin lukea uudestaan, ja kannoin oman korteni kekoon kirjastojen puolesta.

Elokuuhun osuikin sitten vuoden parhain ja vuoden huonoin lukukokemus. Ihastuin Katja Ketun Yöperhoseen kovasti, ja kirja oli myös ensimmäinen jonka Ketun tuotannosta luin. Edelleenkin hieman kaihertaa se, että tuhlasin aikaani kirjaan joka osoittautui hirveäksi pettymykseksi. Harvoin näitä suuren luokan pettymyksiä täältä saa lukea, mutta mitä ilmeisemmin Sarah Waters ei ole minun kirjailijani.

Syksyn saapuessa höpöttelin taas niitä näitä, luin ja kävin kirjamessuilla.

Loppuvuodesta toin blogiini kaksi erilaista genreä, kun kaipasin voimasanoja ja innostuin lukemaan englanniksi. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kirjoja näkyy täällä jatkossakin suurella todennäköisyydellä, ja uusia englanninkielisiä kirjojakin odottaa yöpöydällä.

Joulukuussa sitten toivottiin kirjalahjoja ja mentiin kohti joulua.

Vuosi 2015 on mennyt vauhdilla. Siihen ei ole mahdottomasti kirjoja mahtunut, mutta onneksi kirjat jaksavat odottaa. Ja onneksi pidän aina huolen siitä ettei luettava vain missään vaiheessa pääse loppumaan ;)

Entäpä tuleva vuosi 2016? Niin. Siihen toivon paljon hyviä ja onnistuneita lukuhetkiä. Lukuhaasteisiin en aio lähteä, sillä ne eivät vain kertakaikkiaan kohdallani onnistu! (Jätän kuitenkin oikeuden muuttaa mieltäni, sillä naisilla tunnetusti mieli saattaa muuttua... :D) Kaiken kaikkiaan aion mennä fiiliksen mukaan.

Vuosi 2015 alkaa olla siis lopuillaan. Toivotan uuden vuoden 2016 tervetulleeksi! ♥

6 kommenttia:

 1. Hieno kirjasaalis ja kohti uusia seikkailuita! Minulla vielä tuo Waters on hyllyssä, huih, mikä liekään se minulle...
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Sinulla on ollut muutosten vuosi. Ja paljon olet ehtinyt lukea! :-)

  Ihanaa ja onnellista uutta vuotta sinulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista
 3. Hyvää uutta vuotta. <3 olet ehtinyt paljon kaikenlaista. Luet paljon mielenkiintoisia kirjoja ja täällä aina mukava vierailla. :)

  VastaaPoista
 4. Oi, mikä vuosi tämä nyt päättyvä sinulla onkaan ollut. Uusi lukija <3 Ja paljon hyvää luettuakin.

  Onnellista alkavaa vuotta, Jenni! <3

  VastaaPoista
 5. Vuotesi on vaikuttanut olevan täynnä kaikkea mielenkiintoista ja ihanaa. Olkoot se sitä ensi vuonnakin, kirjaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥