tiistai 1. joulukuuta 2015

Rakas joulupukki....

....viime vuonna saimme Etelä-Suomeen lumen juuri jouluksi, ja se olikin aivan mieletön joululahja: valkea joulu! Toivottavasti saamme nauttia talven ihmemaasta ja lumen riemusta taas tänäkin jouluna satumaisissa maisemissa.

Lisäksi toivon muutaman kirjalahjan.

Laura Lindstedtin Oneiron on kirja, joka minun täytyy saada lukea. Kirja on saanut paljon kehuja, Se on voittanut Finlandian, eikä se voisi mielessäni kiehtovammaksi enää mennä. John Williamsin Stonerin olen halunnut lukea jo sen ilmestymisestä lähtien, ja se on kirja jonka haluan ehdottomasti omaan hyllyyni. Emmi Itärannalta en ole aikasemmin lukenut mitään, mutta Kudottujen kujien kaupunki on sellainen, josta haluan hänen tuotantoonsa tutustumisen aloittaa.Niin, ja rakas joulupukki, olen ollut todella kiltti koko vuoden.

Mitä kirjoja sinä toivot joulupukilta?

18 kommenttia:

 1. Nuo kaikki kolme kirjaa kiinnostavat minuakin. Itsellä vielä toivelista työn alla, jokin todella koukuttava kirja olisi herkku jouluksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti toivelistani olisi kilometrin pituinen jos laittaisin siihen kaikki kirjat mitä haluaisin, mutta päädyin tähän kolmikkoon. Nämä ovat kuitenkin ne, mitkä kiinnostavat ihan kaikista eniten! Katsotaan mitä pukki tuo ;)

   Poista
 2. Kudottujen kujien kaupunki löytyy omaltakin lukulistaltani. En saanut sitä arvostelukappaleena ja kirjastossa jonot olivat heti ilmestymisestään saakka pitkät kuin nälkävuosi.

  Lahjalistaltani löytyy myös pari väristyskirjaa, Juha-Pekka koskisen Kuinka sydän pysäytetään, Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät sekä vanhempaa kirjallisuutta (Jules Verneä, tyttökirjaklassikoita kirjailijjoilta Alcott, Montgomery ja Wilder).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka sydän pysäytetään on hyvä! Pidin siitä kovasti. Minunkin tekisi mieli uutta värityskirjaa, mutta edellinenkin on vielä kesken. Ehkä se täytyy värittää ensin :)

   Poista
 3. Stoner on i-h-a-n-a! <3 Paras tänä vuonna lukemani käännöskirjaa ja sulaa rakkautta. Kudottujen kujien kaupunki on sekin loistava ja omaperäinen, ja Oneiron on minulla juuri kesken. Sen kanssa tosin etenen hyvin hitaasti, sillä teos vaatii minulta paljon aikaa. Nyt luenkin välillä Joulukuun kymmenes -novellikokoelmaa. Blogistanian Finlandiasta tulee muuten ainakin itselläni vaikea tehtävä, sillä olen lukenut nyt niin monta loistavaa kotimaista romaania.

  En itse vielä tiedä yhtään, mitä kirjaa/ kirjoja toivoisin. Äitini oli kyllä sitä mieltä, että tänä jouluna en varmaan tarvitse kirjoja.. Hmm, mistähän lie moista päätellyt.. ;-D Haruki Murakamin uusin suomennos kyllä houkuttaisi, mutta toisaalta olen hiljattain ostanut ensimmäisen mikrojärkkärini ja kaikki valokuvaukseen liittyvä kiinnostaisi nyt enemmän. Esimerkiksi tuore Camp Creative. Luova valonkuvaus ja kuvankäsittely -teos voisi olla mainio valinta.

  Ihanaa joulunodotusta, Jenni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vahva tunne, että pidän Stonerista ja siksi haluan sen omaan hyllyynikin. Katsotaan mitä pukki tuo ;)

   Siis kyllä aina tarvitaan kirjoja, vaikka kaikki sitä eivät niin uskoisikaan! :D En oikeastaan muuten toivo mitään, mutta kirjalahjat ovat aina niin mieluisia <3 Luin juuri tuon uusimman Murakamin ja ajatustyö sen suhteen on vielä kesken, se on kuitenkin ilmestynyt ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten ja on ihan alkuaikojen Murakamia. Minullakin on kiinnostusta valokuvaukseen (ollut jo vuosia) ja omistan parikin hyvää kameraa mutta kuvienmuokkauksessa olen onneton, enkä omistakaan mitään hyvää ohjelmaa siihen. Camp Creative voisi olla hyvä siis minullekin!

   Ihanaa joulunodotusta sinullekin, Kaisa! <3

   Poista
 4. Stoner on jo hyllyssäni, tosin lukematta, ja sen haluan vielä lukea. Samoin nuo kolmikkosi muut teokset. Oneiron oli kirjastosta taannoin lainassa, mutta en millään ennättänyt sen pariin. Toivon, että vaikkapa joulun aikaan pystyn siihen paneutumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole mukamas mitään luettavaa omassa hyllyssäni, joten kaipaan sinne uutta ;) Stoneria on kovasti kyllä kehuttu ja on vahva tunne että tulen siitä pitämään. Kirjastosta taitaa olla turha nyt odottaa vähään aikaan kyseisiä kirjoja sillä varausjonot ovat aika hurjat. Toivottavasti ehdit joulun aikana lukemaan Oneironin! :)

   Poista
 5. Voi, miten hyviä kirjoja sinö toivotkaan! Toivottavasti saat ne kaikki. Oneiron on huikea, Stoner niin kaunis ja Itärannan kirjassa on upeaa kieltä.

  Hyvää kirjajoulun odotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin valitsemani kolmikko on melkoinen <3 Katsotaan mitä kaikkea pukki tuo, vai lahjonko itseäni. Oneiron on tällä hetkellä ihan kärjessä, ja haluaisin sen lukea vielä tämän vuoden puolella.

   Hyvää joulunodotusta sinnekin, Katja! <3

   Poista
 6. Kaikki lahjatoiveesi kiinnostavat ja ovat lukulistalla. En odota joululta suuria lahjoja, hankimme juuri uuden tietokoneen ja sain uuden puhelimen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että olen työtön taas helmikuun alusta, jos siitä hakee positiivista toivon ehtiväni lukea enemmän kirjaston ja omia kirjoja. Minulla on aikaa jonottaa kirjoja, omien lukemattomien määrä pitää huolen siitä että luettavaa riittää. Hyvää joulun odotusta, valkoisen sellaisen haluaisin minäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en toivo oikeastaan mitään, mutta kirjat kiinnostavat. Itse jäin juuri hoitovapaalle joten en edes odota mitään suurempaa itselleni. Enkä oikeastaan tarvitsekaan :) Minulla taas ei ole mukamas mitään luettavaa omassa hyllyssäni, joten siksi pitää toivoa sinne uutta luettavaa, heh.

   Toivotaan valkoista joulua <3

   Poista
 7. Oneiron löytyy jo, toivon joululahjaksi aikaa lukea sen! Emmi Itärannan kirjat kyllä kiinnostaisivat ihan hirveästi, jos joku niillä lahjoisi. Sofi Oksasen Norma on jo tulossa ;)

  Hyvää joulunodotusta, toivottavasti saat haluamasi kirjat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat aikaa ja rauhaa Oneironin lukemiseen, samaa toivon minäkin! Kova toive olisi, että ehtisin sen vielä tämän vuoden puolella lukemaan. Norma kiinnostaa varovaisesti, ehkäpä jos se sattuu joskus kirjastosta vastaan nappaan sen mukaani.

   Ihanaa joulunodotusta myös sinne, Katri! <3

   Poista
 8. Minä tavallaan jo ostin kirjat, joita toivoin... Kahmin ystävämyynnistä muun muassa "Taika Taksisen", "Hertan" ja "Sininen välissä taivaan ja maan". :D Joulupukilta toin sitten lahjakorttia kirjakauppaan. Sillä voisi sitten hankkia tulevia uutuuskirjoja (esimerkiksi Roope Lipastin "Virtanen ja Euroopan historia" ja Nina Georgen "Pieni kirjapuoti Pariisissa").

  VastaaPoista
 9. Minulla ei ole varsinaisesti yhtä kirjaa, jota toivoisin lahjaksi. Haluaisin kuitenkin saada jotain luettavaa lahjaksi.

  VastaaPoista
 10. Emmi Itärantaa en ole lukenut, mutta nuo kaksi muuta: Oijoi mitä kirjoja!!!

  Itse toivon jouluksi vain vahempia kirjoja lainastosta vastapainoksi uutuuksille, joita luen vuoden mittaan melko runsaasti. Tänä vuonna lukijasuositus on toinen ja toinen on hömpän helmistä eli lohtukirja Talvipäivänseisaus, jonka haluan lukea vielä kerran;)

  <3

  VastaaPoista
 11. Stoner on rakkautta ja Itäranta myös. Lindstedtin kirjaa itsekin toivon lahjaksi ;)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥