maanantai 18. tammikuuta 2016

Blake Crouch: Wayward Pines - Viimeinen kaupunki

Blake Crouch: Wayward Pines - Viimeinen kaupunki
Tammi 2016
Suomennos Ilkka Rekiaro
Kansi iStockphoto
Englanninkielinen alkuteos The Last Town, 2014
Arvostelukappale kustantajalta

"Me olemme lajimme viimeiset, siirtokunta 2000-luvun alusta. 
Asumme muinaisen Idahon vuorilla kaupungissa nimeltä Wayward Pines. 
Koordinaattimme ovat 44 astetta 13 minuuttia 0 sekuntia pohjoista leveyttä ja 114 astetta 56 minuuttia 16 sekuntia läntistä leveyttä. 
Onko siellä ketään?"

Wayward Pinesin tarina on tullut päätökseensä tällä trilogian viimeisellä kirjalla. Kun aloitin viime vuonna lukemaan sarjaa, en olisi osannut arvata kuinka koukkuun tähän jään. En halunnut arvioissani paljastaa kirjan juonesta mitään, koska kirjan jännitys ja kaameus perustuu juuri siihen, ettei tiedä etukäteen mitään. Crouchin luoma maailma on kertakaikkiaan niin erikoinen ja karmea että se pitää kokea itse.

Tämän mystisen ja painajaismaisen pienen pikkukaupungin tarina alkaa kuitenkin olla lopussa, kun salaisen palvelun agentti Ethan Burke kertoo sen asukkaille millainen totuus kaupungin ympärille kätkeytyy. Kun totuus lopulta selviää, jää ilmaan kysymys, olisiko ollut parempi jos elämä olisi jatkunut valheessa mutta turvassa. Totuus on nimittäin katkeran raaka.

Luin kirjan päivässä. Kirjaa on mahdotonta laskea käsistä kun sen aloittaa. Sivujen käydessä vähiin mietin väkisinkin kuinka Crouch päättää tämän kaiken. Tarina ei lupaa mitään hyvää ja epätoivo valtaa lukijankin. Crouch kuitenkin tarjoilee vielä viimeisen yllätyksensä ja lopettaa tarinan tyylillä. Täydellisen kutkuttava lopetus. 

Koko trilogia on ollut melkoinen tykitys ja adrenaliiniryöppy näin lukijan näkökulmasta. Välillä on tullut henkeä pidätellen miettineeksi että mitä seuraavaksi tapahtuu, miten ihmeessä tästä kaikesta voi edes selvitä, vain huomatakseen että Crouchilla on koko ajan tarjota yllätyksiä ja hurjia juonenkäänteitä lukijan päänmenoksi. Koukuttava, jännittävä ja karmea. Sitä kaikkea on Wayward Pines -trilogia. 

Kirjan ovat lukeneet myös Annika ja Krista.


2 kommenttia:

  1. Oi, mitä me nyt odotetaan, kun tämä päättyi! ;) Oli kyllä aivan mahtava paketti, loppu kruunasi kaiken <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alussa mietti sitä kuinka jaksaa odottaa seuraavaa kirjaa, ja nyt ne onkin jo luettu! Mitäköhän tosiaan seuraavaksi? ;)

      Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥