tiistai 26. tammikuuta 2016

Tammikuun tarinoinnit

Tammikuussa tuntuu taas tapahtuvan paljon asioita, monille se on edustanut myös uuden elämän aloittamista jonkun asian tiimoilta jonka tuli luvanneeksi uutena vuotena. Minä en lupaillut mitään, enkä edes suunnittele vaikka ehkä syytäkin olisi. Ainoa tavoitteeni tänä vuonna on olla onnellinen ja uskoa siihen että kaikki hyvä tapahtuu syystä ja silloin kun sen on määrä tapahtua.

Tällä hetkellä pääni kihisee ideoita monien asioiden suhteen, bloginkin. Varsinkin ulkoasun muuttaminen olisi ajankohtaista. Tosin nämä vähäiset taitoni eivät riitä toteuttamaan visiotani, joten todennäköisesti tällä jatketaan vielä tovi. Juttuideoitakin on kirjoitettu ylös, ja blogin laajentaminen muuhunkin elämään kuin vain kirjoihin kiehtoo. Katsellaan, katsellaan.

Kävin vähän aikaa sitten piipahtamassa läheisessä Kierrätyskeskuksessa. Siitä on aikaa kun viimeksi pengoin heidän kirjahyllyjään ja innoissani suuntasinkin suoraan lukuhullun aarreaitalle. Hyllyjen harras tutkiminen ei valitettavasti onnistunut, sillä mukana ollut kirppu ei ymmärtänyt tällä kertaa kirjojen hienoutta ja löytämisen riemua. Siitä huolimatta olin innoissani kun katseeni osui alahyllyssä majailevaan Joyce Carol Oatesin Blondiin. Kirjaa olen tovin etsinyt, ja siinä se sitten odotti minua. Hieman kärsinyt kappale, mutta se ei ollut niin justiinsa.


Blondin lisäksi matkaan lähti kolme muutakin kirjaa: Dinan kirja, Sokean miehen puutarha sekä Minun kansani, minun rakkaani. Luin juuri Toni Morrisonin uusimman, joka vakuutti kyllä täysin että tätä kirjailijaa on luettava enemmänkin. Ja jotta käynti olisi ollut mahdollisimman täydellinen, selvisi vielä kassalla että hinnoista lähti puolet pois. Että neljä euroa maksoi sitten tämäkin kasa kirjoja. Joskus vaan osuu homma niin kohdilleen että!

Tässä kuussa innostuin nappaamaan mukaan kirjastosta myös HelMetin lukuhaasteen tälle vuodelle. Siinäpä kohdassa 22 on Marilyn Monroe jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 90 vuotta. Nytpä tiedän mihin kohtaan Blondin ruksin. Lukuhaastetta aion seurailla ja täydentää pitkin vuotta, ja katsotaan sitten vuoden päästä montako haasteen kohtaa tuli luettua. Rennolla fiiliksellä siis.


Tammikuu on ollut melkoisen antoisa lukukuukausi, parempi kuin miesmuistiin! Jo heti vuoden alussa luin Finlandia -palkitun Oneironin, ja heti perään Jänis jolla on meripihkan väriset silmät. Molemmat erittäin upeita kirjoja. Viime vuosi ei kirjallisesti ollut mikään huikea ilotulitus (siis minulle itselleni, haluan painottaa), mutta tämän tammikuun perusteella uskallan kuvitella että tämä vuosi korjaa viime vuoden antoisalla tavalla.

Noin muuten tammikuussa on ihmetelty lunta, hytisty kovissa pakkasissa ja ostettu tulppaaneja. Huomaan muuten taas että kun maljakossa on tulppaaneja, ajatukseni siirtyvät vahvasti kevääseen ja siihen mahtavaan olotilaan jossa valo voittaa pimeyden eikä ulos lähtiessä tarvitse pukeutua koko vaatekaapin sisältöön.

Huomenna koittaa helmikuu, joka on varsin tapahtumarikas kuukausi varsinkin, kun rakkaat ystäväni sanovat toisillensa Tahdon. Ilosta helmikuuta kaikille! <3 br="">

6 kommenttia:

 1. Vau, huippuja löytöjä! Etenkin Oatesin Blondi ja vieläpä näemmä kovakantisena! Se on yksiä suosikkejani ikinä, joten toivon kovasti, että sinäkin pidät siitä.

  Oneiron ja Jänis jolla on meripihkan väriset silmät kiinnostavat, varmasti laatukirjoja. Toivottavasti ehdin niiden pariin tänä vuonna.

  Ihanaa viimeistä talvikuukautta, helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blondi tosiaan on kovakantinen, eli löytö! Olisin ollut tyytyväinen pokkaristakin mutta kyllähän tämä oli niin iloinen yllätys. Oatesista olen pitänyt paljon ja siksi Blondinkin haluan lukea.

   Toivottavasti ehdit Oneironin ja Jäniksen pariin vielä tänä vuonna :)

   Totta tosiaan, viimeinen talvikuukausi...! Kevät on tuloillaan ♡

   Poista
 2. HUH mitä löytöjä! Tuon Blondin minäkin tahtoisi kovakantisena, mutta ei ole silmiin osunut missään. Pokkarina se löytyy hyllystä, mutta ei se ole sama... Tekisi itsekin mieli lähteä kiertelemään kirppareita kirjoja katsellen, mutta kun yritän vähentää ostamista, niin kirpparikierrokset vähän sotivat sitä vastaan :D

  Ja voi Oneiron! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blondi oli kyllä sellainen löytö että meinasin hypätä ilosta hyllyjen edessä, hih! Kerrankin osuin oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Itselläni kun tulee nykyään liian harvoin käytyä kirppareilla, niin on hyvä että niillä kerroilla tekee löytöjä ;)

   Oneiron on kyllä ♡

   Poista
 3. Mikä loistava pino! Minäkin aloitin Helmetin haasteen ja olen hyvässä vauhdissa. Blondia mietin samaan kohtaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tyytyväinen löytöihini, ja kun ei se hintakaan päätä huimannut. Minusta tuo Helmetin haaste on hyvä, monta kohtaa jo mietittynä. Ajattelin vasta vuoden lopussa tsekata miten haaste meni, joten leppoisalla fiiliksellä luetaan. :)

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥