tiistai 1. marraskuuta 2016

Fiiliksiä Helsingin kirjamessuilta

Ja näin ovat jokavuotiset kirjanystävien kokoontumisajot päättyneet, ja on aika purkaa kokemuksiani Helsingin kirjamessuista. Kiitän jo näin heti alussa messujärjestäjää, joka ystävällisesti tarjosi minulle bloggaripassia, kiitos!


Olin etukäteen jo päättänyt osallistua messuille vain kahtena päivänä, sillä neljä päivää putkeen on melkoinen tykitys vaikka kirjapöhinä ihanaa onkin. Torstaina messukaverikseni sain äitini, jonka kanssa aloitamme messupäivän aina perinteisesti aamupalan ja kuohuvan kera. En myöskään ollut tehnyt suunnitelmia (eli en ehtinyt lukemaan messulehteä ajatuksella, heh), ja haahuilimmekin ympäri messuhallia fiilistellen ja poikkesimme tietenkin myös ruoka ja viinimessujen puolelle. Erityisen mahtavaa oli huomata nyt, että koko alue oli rajattu K-18 -alueeksi, mikä takasi sen että kyseinen puoli oli tänä vuonna heti rauhallisempi paikka kierrellä! Tämä oli positiivinen muutos ja peukutankin tälle mieluusti. Minullahan ei ole mitään lapsia vastaan, mutta uskoisin että on aikuisillekin mukavampaa kierrellä viinilasin kanssa koko ruokapuolta eikä olla vain pelkällä viinin maistelualueella :)


Minulla ei ollut suurempia suunnitelmia kirjojen ostamiseen itselleni, vaan halusin ehdottomasti tehdä hankintoja pojalleni. Kovan luokan automies kun on, oli etsinnässäni kovakantiset -ja sivuiset autokirjat. Meno on vielä sen verran villiä, etten uskalla ohutsivuisia kirjoja hänelle antaa... :D Ja Kustannus Mäkelän pisteeltä löytyi iso kasa lastenkirjoja joulupakettiinkin asti. Myös Booky.fi:n osastolta sain hankittua myöhemmin pojan lempikirjaksi valikoituneen Hauskat ajopelit -kirjan jota illalla ihmeteltiinkin yhdessä kovasti!


Lauantain messupäivää odotin todella kovasti, sillä koko päivän ajan tiedossa oli mahtavaa ohjelmaa. Aamu alkoikin WSOY:n ja Tammen bloggareille järjestetyn brunssin hengessä, ja saimme kuulla Hannu Mäkelää, Riitta Jalosta, Claes Anderssonia, Anja Snellmania sekä Tuula-Liina Varista heidän uusimpien kirjojensa tiimoilta. Tilaisuus oli rento, hauska ja antoisa. Mitä mahtavin tapa aloittaa päivä! Etukäteen odotin kovasti juuri Riitta Jalosta, onhan hän kirjoittanut yhden tämän vuoden upeimmista kirjoista, joihin ihastuin täysin. Nyt omaa kappalettani koristaa kirjailijan nimikirjoituskin.


Brunssin jälkeen kipitin Atenan järjestämään tilaisuuteen, jossa saimme kuulla esikoiskirjailijoiden Soili Pohjalaisen sekä Tiina Lifländerin mietteitä kirjoittamisesta ja keskustelimmepa siitäkin mitä mieltä bloggaajat ovat, jos kirjailijat kommentoivat blogeihin. Kyllä, me kirjabloggaajat hihkumme ilosta jos kirjailija jättää jälkensä blogeihimme. :) Juuri nyt luenkin Lifländerin esikoisteosta Kolme syytä elää, ja josta olen tähän mennessä pitänyt kovasti. Luinpa kirjaa ihan kesken messuhulinoidenkin!


Päivän viimeisen tapahtuman järjesti Teos, jossa saimme kuulla Kari Hukkilaa, Katarina Baeria sekä yhtä suosikkiani: Leena Parkkista. Hänen uusimpansa, Säädyllinen ainesosa, nousi yhdeksi vuoden suosikeiksini. Katarina Baerin teos He olivat natseja kertoo hänen isovanhempiensa natsimenneisyydestä, ja se jäi kovasti kiinnostamaan.


Päivä oli siis mitä mielenkiintoisin kiitos kustantajien järjestämien tapahtumien, myös toisia kirjabloggaajia tavaten. Mahtavaa, kuinka kivoja tyyppejä kirjablogien takaa löytyy!

Tähän loppuun olin ajatellut todeta, etten ostanut juuri mitään messuilta. Kuvamateriaali kertoo raakaa faktaa ja pyörtää puheeni, sillä tässä torstain kassisaldo (jossa tosin on yhdistettynä myös äitini ostokset!). Että näin.


Ensi vuonna sitten taas uudestaan!

6 kommenttia:

 1. Hieno raportti! Ensi vuonna on pakko osallistua messuille useampana päivänä niin voi paremmin seurata ohjelmaa, eikä mene pelkäksi säntäilyksi. Oli tosi mukavaa tavata!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja oli tosiaan kiva tavata! :) Minulle tuo muutama päivä on aika sopiva määrä osallistua, koska ihmispaljous... Jaiks! Mutta onhan se ihanaa että kirjallisuus saa ihmiset liikkeelle. :)

   Poista
 2. Mitä enemmän näitä messupostauksia luen, sitä enemmän harmittaa, että jätin jälleen kerran Helsingin messut väliin. Ajattelen aina, että Turun messut riittävät, mutta se ajatus ei taida kantaa enää pitkälle...

  Kolme syytä elää on ehkä yksi tunnelmallisimpia kirjoja, jotka olen tämän syksyn aikana lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, ehdottomasti tulet ensi vuonna mukaan myös Helsingin messuille! Olisi ihan mahtavaa tavata :)

   Olen puolivälissä kirjaa ja pidän todella paljon, tunnelmallinen ehdottomasti!

   Poista
 3. Ensi vuonna nähdään, oli ilo tavata <3

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥