maanantai 5. joulukuuta 2016

Kirjakirpun alkutaival

Välillä on suorastaan hämmentävää tajuta kuinka kauan blogini on ollut olemassa. Blogista on kasvanut niin iso osa minua, etten taida haluta koskaan lopettaa bloggaamista. Sainkin vähän aikaa sitten Lumiomenan Katjalta kauniin tunnustuksen, nimittäin Blogger Recognition Awardin. Kiitos! Tunnustuksen tarkoituksena on tuoda paitsi iloa myös muistella sitä mistä blogi sai alkunsa.

OHJEET
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi


Aloitin bloggaamisen vuonna 2011, tuona maagisena vuotena jolloin syystä taikka toisesta erittäin moni kirjablogi sai alkunsa. Tätä olisikin mielenkiintoista miettiä, että miksi juuri kyseisenä vuotena niin monia kirjablogeja perustettiin? Muistan nimittäin löytäneeni blogit jo vuonna 2007, jolloin muotiblogit jotka nykyään ovat erittäin suosittuja, aloittivat. Pieni blogikärpänen iski tuolloin minuunkin, ja hetken aikaa pidin yllä omaakin tyyliblogia mutta tajusin hyvin pian ettei se ole minun juttuni ollenkaan ( sillä hyvänen aika sentään, eihän minulla mitään tyyliä ole :D ). Kiinnostus bloggaamista kohtaan oli kuitenkin sen verran suurta, että se jäi vielä takaraivoon kummittelemaan.

Sitten kävi niin, että jostain, sattumalta löysin tieni kirjablogiin. Muistan vieläkin, kuinka Leena Lumin kirjablogia lukiessani mietin, että joku pitää kirjablogia! Kuinka kertakaikkisen ihana idea, minäkin haluan! Olin aivan innoissani löydöstäni ja hetken selattuani päädyin myös Katjan kirjablogiin, jolta nyt tämän kyseisen tunnustuksen sain. ♥ Tuolloin ei tosiaan kovin montaa kirjablogia vielä ollut. Kirjabloggaaminen oli kuitenkin se kanava, minkä tajusin olevan juuri minulle se oikea bloggaamisen suhteen.

Jarruttelin blogin kanssa kuitenkin vielä hetken, sillä olin pahasti ammattikorkeakouluopintojen ja vuorotyön maailmassa, enkä saanut luettua. Opinnäytetyökin siinä piti kirjoittaa. Tein itseni kanssa päätöksen (oli se ehkä vähän palkintokin), että kunhan oppari on tehty ja palautettu, aloitan kirjablogin.

Ja siitä se sitten lähti! En voi sanoa että olisin erityisen innoissani blogin ensimmäisiä postauksia ajatellessa, mutta jostakinhan sitä kaikki aina lähtevät liikkeelle. Intoa oli paljon enemmän kuin taitoa, se täytyy kyllä sanoa. Muistaako kukaan muuten vielä blogini ensimmäistä banneria? ;)


Aloitteleville bloggaajille en osaa oikein muuta sanoa, kuin että tässäkin puuhassa kannattaa aina olla oma itsensä. Todella moni blogi on nykyään hirmuisen tasokas ulkoasua myöten, joten sillekin kannattaa uhrata muutama hetki. Itselläni on paljon visioita blogin ulkoasun suhteen, mutta aina ja ikuisesti ongelmaksi muodostuu vähäiset taitoni niitä toteuttaa :D Myös aktiivinen kannattaa olla, jos haluaa ettei bloggaaminen mene täysin yksinpuheluksi. Kun joku on kommentoinut johonkin tekstiini, käyn usein kurkkaamassa mistä on vierailtu ja sitä kautta olen löytänyt montamonta ihanaa blogia.

Tajusin muuten vasta nyt, että ohjeistuksen mukaan piti kertoa lyhyesti.... :D Senkin uhalla sivuan vielä blogin nimeä. Jos nyt perustaisin kirjablogin, en ehkä valitsisi tätä nykyistä nimeä, jonka takana on mieheni heitto. Hän jostain syystä tykkää sanoa minua toisinaan kirpuksi (en ymmärrä!), ja kerran kirjaa lukiessani heitti ilmoille vain, että olen sellainen pieni kirjakirppu. Ja näin tästä heitosta lopulta tuli ihan blogin nimi.

Ja vielä ne kymmenen bloggaajaa... Kovasti haluaisin kuulla ajatuksia blogien alkutaipaleista Lauralta Mitä luimme kerran -blogista, Kaisalta Kannesta kanteen -blogista sekä Annikalta Rakkaudesta kirjoihin -blogista, joten tällä kertaa tämä menee nyt kymmenen sijasta kolmelle :)


10 kommenttia:

 1. Kiitos ihana, haaste vastaanotettu! <3

  VastaaPoista
 2. Minusta Kirjakirppu on hauska nimi, varsinkin nyt kun tietää tarinan sen takaa! :) Kiva, että olet aloittanut bloggaamisen tuona mystisenä vuonna, jolloin myös itse aloitin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska onkin sana jota kuulen blogin nimestä kun sen jollekin kerron :D Heh!
   Jotakin mystistä on tosiaan vuodessa 2011 kun niin moni kirjablogi näki päivänvalonsa, mielenkiintoista :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, pitääpä yrittää saada itsekin jotain kirjoiteltua aiheesta :-* Oon ollu tasaisen pihalla kirjablogimaailmasta näinä teidän alkuaikoinanne, toki niistä kaiketi olen suurin piirtein tietoinen ollut, mutta ihan liian yksisilmäisesti mukana vain lifestyle-genressä! onneksi kirjapostaukset mahtuivat sinnekin vallan mainiosti. Mutta nyt on ihana olla mukana, ja ihan ennen kaikkea siksi, että netti on pullollaan niin mahtavia kirjablogeja, että ei tässä ainakaan lukeminen ja inspiraatio kesken lopu. Kiitos ihanasta blogista sinullekin, tämä on yksi lemppareistani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa ihanaa lukea ajatuksiasi aiheesta, varsinkin kun olet bloggaillut ihan eri genressä kuin nykyään! :) Ja tosiaan, nykyään on niin paljon ihania kirjablogeja ettei meinaa kaikkia ehtiä seuraamaankaan (sinun kaikki postauksesi kyllä aina luen vaikken kommentoisikaan joka käynnillä <3). Mahtavaa, että aikoinaan kommentoit erästä blogitekstiäni niin löysin blogisi, yhden suosikeistani!

   Poista
 4. Kirjakirpun nimellä on aika suloinen tausta! ♥ Hymyilen, kun ajattelen sitä. Ja kyllä sinulla on tyyliä: olisin varmaan lukenut aiempaa blogiasi, jos olisin siitä tiennyt, mutta ihanaa että aloitit kirjabloggaamisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos ihanasta kommentistasi, se pelasti nyt tämän hieman huonosti käynnistyneen päivän! <3 <3
   Jotenkin minulle tämä kirjabloggaamisen ihana kotikutoisuus ja lempeämpi maailma sopii paremmin, joten olen tyytyväinen päätökseeni blogata tässä maailmassa kuin tyylin parissa :)

   Poista
 5. Muistan vanhan bannerisi! Se miellyttää silmää kyllä edelleen. Uusikin sopii juuri täydellisesti sun tyyliin! :-) Blogisi nimi on aivan ihana ja mieleenpainuva. <3

  Kiitos hurjasti haasteesta! <3 Vastaan viikonlopun aikana. (Uskaltaisikohan kurkata ensimmäisiä omia blogikirjoituksia.. Hui kamala! :-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka hauskaa että joku vielä bannerin muistaa! Vanha on kyllä kaunis (ehkä juuri siksi sitä koneella vielä säästelen!), mutta halusin bannerin olevan omaa käsialaani ja siksi lähtikin aikoinaan vaihtoon :) Ja se on kyllä totta, että ainakin blogin nimi jää mieleen :D

   Olisipa ihanaa jos ehtisit kertomaan oman blogisi alkutaipaleesta <3 (Minä en ainakaan pysty lukemaan alkuajan juttujani, auts sitä myötähäpeää :D)

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥