sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Helsingin kirjamessujen suunnitelmia

Helsingin kirjamessut ovat täällä taas pian, ja viinilasin äärellä selasinkin äsken messujen ohjelmanumeroita joista löytyy tänäkin vuonna vaikka ja mitä, jokaiselle jotakin. Vielä en ole ihan täysin päättänyt messuilenko kolmena päivänä vai jääkö messuilut kahteen päivään. Torstaina ja lauantaina olen ainakin menossa mukana.

Vinkkaan tässä omista kiinnostukseni kohteistani nyt teillekin. Suunnitelmani tosin ovat aina oikein hyviä, toteutuksen kanssa vain on vähän niin ja näin. Sitä aina jumittuu jonnekin (vaikkapa sinne viinilasin ääreen) ja huomaa että joku haastattelu onkin jo ehtinyt mennä. Tai sitten haahuilee siellä ruokamessujen puolella ja pohtii minkä teepaketin tällä kertaa ostaa kotiin ja maistelee juustoja. Suustaankin voi jäädä helposti kiinni. Eli mitä näitä nyt on!

Hämmentävää kuinka messutarjonnan omat kiinnostuksen kohteeni heijastuvat nyt todella voimakkaasti omasta elämästäni: minut löytääkin nimittäin nyt varmemmin talouden ja työelämän sekä terveyden ja hyvinvoinnin keskustelujen ääreltä, joista tämäkin lista tulee nyt koostumaan.

TORSTAI
 
Heti kello 10 alkaakin monta mielenkiintoista talous & työelämä -aiheista puheenvuora, joista taidan yrittää ehtiä kuuntelemaan Elina Hiltusen Mitä tulevaisuuden asiakas haluaa - trendit ja ilmiöt. (Aino, klo 10-10.30)

Hanne Valtari on kertomassa hänen ja Satu Rämön yhdessä kirjoitetusta kirjasta Unelmahommissa, ja haluan kuulla ajatuksiaan kirjasta enemmänkin koska aihe itsessään kiinnostaa, on Hannea lisäksi tullut seurattua jo pitkään tämän Lähiömutsi -blogin kautta. (Minna Canth, klo. 14.30-15)

PERJANTAI

Perjantaina Jenni Pääskysaari, Antti Tuomainen, Mikko Aarne ja Leena Majander keskustelevat äänikirjoista. Alueesta, mikä fyysisen kirjan kannattajaa aina välillä varovaisesti kiinnostaa. (Mika Waltari, klo 11.30-12)

Kirjakallion paneelissa keskustellaan siitä mihin tarvitaan kirjaa kun netissä on kaikki, mikä varmasti on mielenkiintoinen keskustelu seurata. (KirjaKallio, klo 12-13)

Hidasta elämää -sivuston kirjailijat Noora Lintukangas, Susanna Erätuli ja Katri Syvärinen keskustelevat aiheesta Miten rakentaa omannäköinen elämä? (Katri Vala, klo 14.30-15)

Anni Kytömäen Kivitasku on kirja jonka haluan jossain rauhallisessa välissä lukea, ja sen myötä myös hänen haastattelunsa kuulla. (Mika Waltari, klo 16-16.30)

Maaret Kallion uusin kirja Inhimillisiä kohtaamisia on lukulistalla, ja Kallion kolumneja tulee säännöllisesti luettua joten tämäkin on haastattelu jonka mielellään kuulisin. (Katri Vala, klo 16-16.30)

LAUANTAI

Heti lauantaina onkin aamusta ohjelmaa (josta kerron myöhemmin lisää), jonka jälkeen yritän ehtiä kuulemaan Koko Hubaraa Ruskeat tytöt -kirjansa tiimoilta. (KirjaKallio, klo 11.30-12)

Tanskalaisesta hyggeilystä on tullut suorastaan ilmiö, ja kokonaisen kirjan hyggeilystä kirjoittanut Meik Wikingin ajatuksia olisikin mukava kuulla. (Rauha, klo 12.30-13)

Kjell Westön haastattelu HS:n tähtihetkessä on myös pakko saada kuulla! (Aleksis Kivi, klo 14-14.30)

Työelämä muuttuu - vai muuttuuko? on myös aihe josta kuuntelen mielelläni lisää. (Kullervo, klo 16-16.30)

SUNNUNTAINA on monta terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää haastattelua ja keskustelua jotka kiinnostavat lähtökohtaisesti kaikki, mutta osallistumiseni sunnuntain messupäivään on epätodennäköinen: ei taida enää yksinkertaisesti vain jaksaa :D

Noin yleisesti messuja ajatellen aion haahuilla, hengailla ja suurella todennäköisyydellä poiketa suunnitellusta ohjelmasta täysin. Tankkaus on olennainen osa messuista selviytymistä (lue kohta viinilasillinen), eikä hyvien kenkien jalkaan laittaminen ole pötypuhetta sekään. Muutama kirjaostoskin siintää mielessä mutta katsotaan, katsotaan. Onko messusuunnitelmat jo tehtynä ja löytyykö kiinnostuksen kohteista yhtään samoja juttuja kuin ylläolevalta listalta? Jos tunnistatte Kirjakirpun messuhulinan keskellä, tulkaa ihmeessä moikkaamaan! :)

2 kommenttia:

 1. Samoja löytyy: Westö (<3), Hubara (tosin arvon vielä, menenkö kuuntelemaan samaan aikaan käytävää keskustelua suomalaisesta runoudesta) ja paneeli siitä, mihin kirjaa tarvitaan.

  Minä en varmaan koskaan pystyisi neljän päivän messuiluun, joten en ihmettele, jos sunnuntain osallistumisesi ei ole varmaa. :-D Ihmispaljous väsyttää ja monesti on sellainen olo, että sunnuntaina haluaa hengähtää rauhassa ennen uutta työviikkoa.

  Itse yritän katsella kirjoja erityisesti joululahjasilmällä. Itselle en välttämättä osta mitään, ellei jokin superpakkosaada tule vastaan. ;-)

  Nähdään! <3

  VastaaPoista
 2. Aina haaveilen että voisinpa jonain vuonna olla messuilla kaikki neljä päivää aamusta iltaan. Ehkä hyvä etten koskaan pääse, messuväsymys ehtii tulla jo kahdessa tai kolmessa päivässä :D Mulla on tarkka suunnitelma viikonlopuksi, mutta todennäköisesti osa ohjelmasta menee ohi juurikin tuon haahuilun ja hengailemisen takia. Täytyy antaa mahdollisuus myös yllätyksille :)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥