tiistai 17. marraskuuta 2015

Jutta Gustafsberg: Jutan voimakirja

Jutta Gustafsberg: Jutan voimakirja
WSOY 2015
Kansi Elise Kulmala Magnetphotography
Arvostelukappale kustantajalta


Minulle on uusi aluevaltaus tuoda terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kirjoja blogiini, vaikka niiden lukemisesta kovasti pidänkin. Jutan voimakirjan kohdalla teen kuitenkin poikkeuksen, sillä kun näin kirjan ilmestyneen, tuli vahva tunne että se pitää lukea. Jotkut kirjat kutsuvat luokseen, ja juuri nyt se mitä tarvitsin tähän hetkeen, oli Jutan kirja.

Minulla on aina ollut hyvin positiivinen kuva Jutasta, vaikka en häntä koskaan ole tavannutkaan. Nainen on aina yhtä iloinen ja energinen, sen lisäksi että henkistä voimavaraa ja päättäväisyyttä tuntuu löytyvän kuin pienestä kylästä. Omana itsenään ja kovalla työllään hän on esimerkki menestyvästä naisesta ja ihmisestä, joka uskaltaa heittäytyä ja uskaltaa luottaa unelmiinsa. 

Jutalla on hyvä asenne elämään, ja se näkyy kirjan sivuilla. Hän ei kerro kuinka pitää oikeaoppisesti elää ja esimerkiksi syödä, mutta kertoo kuinka hän sen tekee ja kannustaa lukijoita haastamaan itseään ja omia ajatustapojaan. Kirjassa on jumppaohjeita, mielikuvaharjoituksia sekä ravitsemustietoakin, jotka varmasti monia auttavat ainakin alkuun omalla elämäntaparemonttitiellään.

Jutasta saa kirjan perusteella hyvin inhimillisen kuvan. Vaikka ulkoapäin saatamme nähdä vain hänen menestyksensä, on sen taustalla kuitenkin ollut taloudellista ahdinkoa, surua henkilökohtaisessa elämässä mutta myös määrätietietoista kovaa työtä. Mikään ei tule ilman kovaa työntekoa. 

Kirja on visuaalisesti kaunis, ja sitä selaa mielellään. Minulla se taitaa jäädä yöpöytäni vakiokirjaksi, sillä on hyvä palata ihan niiden perusasioiden äärelle, ja nukkumaan mennessäkin muistaa kiittää siitä että kaikesta huolimatta tämäkin päivä oli lahja. Positiivisuus luo positiivisuutta.


Minulle tämä kirja tuotti ennen kaikkea hyvää mieltä, ja sai havahtumaan muutamista asioista elämästäni. Pitäisi uskaltaa, pitäisi olla lempeämpi itseään kohtaan. Ylipäänsä olisi välillä hyvä hieman pysähtyä ja ajatella eikä vain mennä ja paahtaa.

Eletään siis tässä hetkessä, onnellisena ja toisiamme kunnioittaen! Jos kaipaat lisätsemppiä ja voimasanoja pimeään syksyyn, suosittelen Jutan kirjaa. Energisestä ihmisestä huokuu energiaa myös muille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥