keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Vera Vala - Kuolema sypressin varjossa

Vera Vala - Kuolema sypressin varjossa.
 Gummerus 2012. Kannen kuvat iStockphoto
 
Italialainen contessa Arianna de Bellis on yksitysetsivä, ja tässä ensimmäisessä Ariannasta kertovassa kirjassa hän ratkoo nuoren ja kauniin amerikkalaisnaisen Lilyn murhaa. Toimeksiannon hän on saanut Lilyn langolta Lucianolta, sillä tutkimukset eivät etene perheen toivomalla tavalla. Niin Arianna matkaa pieneen Tolfan kylään tapaamaan Realen perhettä. Pian Arianna huomaa, että kauniista ja eloisasta Lilysta liikkuu kylässä ilkeitä ja pahoja juoruja, ja näyttää siltä että koko kylä on helpottunut Lilyn poismenosta. Mahdollisia murhaajia on siis koko kylä täynnä, vaan kenellä on kaikista eniten vihaa Lilya kohtaan tappaakseen tämän? Murhatutkimusten aikana myös Arianna joutuu keskelle hengenvaarallisia tilanteita, kaikki eivät halua että Lilyn kuolemaa tutkitaan enempää.
 
Arianna on hiljattain menettänyt miehensä ja suree poismenoa raskaasti. Kauniilla Ariannalla olisi kyllä vientiä ja Ariannan edesmenneen miehen ystävä Bartolomeo vaikuttaa Ariannaan jollain selittämättömällä tavalla...Lisäksi Luciano lähettää epämääräisiä viestejä, eikä Arianna ota selvää mitä Luciano hänestä haluaa. Mutta Ariannan ja Bartolomoen suhteen kehittymistä jään innolla seuraamaan!
 
Italia näyttäytyy uskottavana tapahtumapaikkana ja saa aikaan pahan matkakuumeen. Ja se Italialainen ruoka...ai että! Lisäksi tähän mukavaa huumoria toi Ariannan homoystävä Angelo, joka on kaikessa stereotypiassaan hulvaton tapaus. Kirjassa vilisee melkoinen määrä henkilöitä, ja osa henkilöistä jää sivummalle ja vähemmälle huomiolle.
 
Minä viihdyin kirjan parissa erittäin hyvin. Kirja eteni hyvään tahtiin ja siihen pääsi hyvin mukaan. Kuvailisin tätä lempeäksi dekkariksi, joka minulle, genreen tottumattomalle, on hyvä aloitus. Minulla ei esimerkiksi ollut mitään tietoa murhaajasta, vaikka yritin kovasti päätellä kuka on syyllinen. Vala johdattaa lukijaa hieman joka suuntaan, ja syyllinen tuntuu lymyävän joka sivulla. Jokaisella kyläläisellä tuntuu olleen syy vihata Lilya ja siksi syyllistä on vaikea päätellä.
 
Tästä on hyvä jatkaa uusien osien kirjoittamista (pitäisi lukea kyllä pian tämä toinenkin osa, joka on jo ilmestynyt!) , sillä varsinkin Ariannan menneisyys kiehtoo. Lukijalle selviää, että Ariannalla on muistinmenetys, eikä muista kolmen vuoden ajanjaksoa elämässään ollenkaan. Mitä Ariannan elämässä on tapahtunut tuona kolmena vuotena? Lisää vihjeitä elämästään hän saa muutamilta tolfalaisilta, jotka uskovat nähneen Ariannan joskus jossain. Unenomaiset välähdykset menneisyydestä häiritsevät Ariannaa ja saa lukijan janoamaan lisää tietoa. Arianna tuntuu muutenkin henkilönä mielenkiintoiselta. Hän on kaunis ja fiksu, mutta ei täydellinen menneisyyden haamujen ja elämässään koettujen menetysten vuoksi.
 
Tämä oli hyvä aloitus sarjalle, minä ainakin koukutuin jo nyt. Lisää on luettava!
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Lainasin tämän kirjastosta pari viikkoa sitten, kun tuli kuultua ja luettua niin paljon positiivisia sanoa tästä. Kaiken lisäksi Italia on maana aivan ihana ja suosikki matkakohteeni, ja tasaisin väliajoin poden matkakuumetta päästä taas historiaa, aurinkoa ja maaseutua ihastelemaan :D kiva, että tästä tykkäsit - sain taas vain enemmän syytä lukea tämän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina Mari, lue ihmeessä! Itse jo havittelen tuota toista osaa, haluan saada enemmän selville Ariannan menneisyydestä. :)

      Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥