sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuosi 2017Loppuvuosi lensi kuin siivillä, enkä oikeastaan tajua vieläkään että elämme tässä nyt vuoden 2017 viimeisiä päiviä. Kulunut vuosi on ollut vähintäänkin värikäs, joten myönnän että kaikki se uusi vuosi ja uusien sivujen kääntäminen elämässä -meininki on nyt enemmän kuin tervetullutta. Yritetäänpä kuitenkin koota tätä sekavaa vuotta edes jollain tavalla jonkinmoiseen pakettiin!

Tammikuussa osallistuin monen muun innokkaan lukuharrastajan ohella Helmetin lukuhaasteeseen, josta olinkin todella innoissani. Suunnittelin alkuvuodesta listaa luettavista kirjoista ja jokunen lopulta piti ihan paikkansakin. Jos jotain olen oppinut itsestäni lukijana niin sen, että olen impulsiivinen: voin kiinnostua hetkessä jostain aiheesta niin paljon että suunnitellut lukemiset saattavat jäädä kokonaan unholaan. Ja varsinkin jos joku kehuu jotain kirjaa niin minähän haluan tietenkin lukea kyseisen kirjan sitten myös. Ja heti. Edellisestä postauksesta näet miten haaste lopulta meni.

Tammikuun mieleenpainuvimmat lukukokemukset olivat ehdottomasti Gao Xingjian novellikokoelma Vaarin onkivapa sekä John Williamsin Stoner.

Helmikuussa hyggeilin kun luin Meik Wikinin Hygge - Hyvän elämän salaisuus kirjan. Se myös jäi kuukauden lukukokemukseksi yhdessä Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupungin kanssa. Luin myös melkoisen vähän tässä kuussa, sillä perheen pienin aloitti päiväkotitaipaleensa ja konkreettisesti se näkyi jäätävänä väsymyksenä sekä flunssa,- ja norotautien kierteenä korvatulehduksien sävyttämänä. Aa että. Mutta muistan että tulppaanit saapuivat ryppäinä taas kotimme pöytiä koristamaan!


Maaliskuussa lukeminen innostikin sitten jo ihan eri tavalla ja luin sekä pari dekkaria e-kirjoina että myös upeat Pajtim Statovcin Tiranan sydämen ja John Williamsin Augustuksen. Lämmin suositus näille teoksille!

Huhtikuu olikin sitten kulissien takana melkoista myllerrystä kun työrintamalla meininki vilkastui ja sain työpaikan. Lukeminen jäi siinä kohtaa taka-alalle ja myönnän kuluttaneeni enemmän Netflixiä kuin kirjojen sivuja vapaa-ajallani.

Toukokuuhun sattui sekä upeita, sydäntäsärkeviä että yksi vallan outokin lukukokemus. Lukurikas kuukausi siis! Ihastuin valtavasti Yaa Gyasin Matkalla kotiin -kirjaan vaikka loppua kohden teos hieman lässähti. Silti, vaikuttava lukukokemus. Hanya Yanagiharin Pientä elämää lukiessa tuntui siltä että lukijan sydäntä särjetään kerta toisensa jälkeen. Kaikessa runsaudessaan ja toivottomuudessaan todella vaikuttava teos. Kuukauden oudoimman ja hämmentävimmän teoksen tittelin saa Han Kangin Vegetaristi.

Kesäkuussa korkkasin monta vuotta minua kiinnostaneen klassikon Sinuhe egyptiläisen, jota luinkin käytännössä koko kesän, eikä blogi päivittynyt tässä kuussa lainkaan. Kesä ja kärpäset nähkääs.


Heinäkuussa täytin pyöreitä ja luin Sinuhea edelleen.

Elokuussa sain lopulta upeanupean Sinuhen päätökseen ja kirjasta kuoriutui minulle yksi upeimmista lukukokemuksista koskaan. Lukekaa, jos ette ole sitä vielä tehneet! Samaan kuukauteen osui myös koko vuoden kirjafloppi, nimittäin paljon hehkutusta osakseen saanut Camilla Greben Kun jää pettää alta. Ei toiminut minulle sitten lainkaan. Positiivisen yllätyksen sen sijaan tarjosi Ben Kalland teoksellaan Vien sinut kotiin.

Syyskuussa lukeminen oli jälleen melko tahmaista, eikä tarjonnut minulle suurtakaan lukujuhlaa. Tosin kuukausi tarjoaa yhden kauneimmista sitaateista: "Ihminen saattoi elää pitkään ilman ruokaa; ilman kauneutta hän korkeintaan pysyi hengissä." - Katriina Ranne: Miten valo putoaaLokakuussa avasin hieman sitä miksi syksy on ollut niin tahmainen kuin se on ollut, elämä nimittäin heitti melkoisen keskisormen pystyyn loppukesästä kun huomasin olevani töiden suhteen jälleen tyhjän päällä ja aloittamassa jälleen kerran alusta. Lokakuuta kuitenkin väritti ihanat Helsingin kirjamessut joissa vierailin tänä vuonna poikkeuksellisesti vain yhtenä päivänä. Kokovartalolukujumin poisti Nathan Hillin Nix, joka ei kirjallisesti tarjonnut mitään erityisen päräyttävää, mutta oli mahtava lukusukkula!

Marraskuussa luin vain yhden kirjan, Haruki Murakamin uusimman teoksen, ja päätin pitää taukoa Murakamin lukemisesta toistaiseksi. Tässä kohtaa tajusin, että lukeminen tökkii jo muutenkin niin pahasti, että pidän loppuvuoden vapaata kirjabloggaamisestakin. Ei vain irronnut enää mitään järkevää blogiin saakka.

Joulukuussa jatkoin blogivapaata, mutta luin paljon erilaisia e-kirjoja (Kobo on ollut ahkerassa käytössä tässä kuussa!), keittokirjoja, elämäntaito-oppaita sekä talousaiheisia kirjoja. Aihealueet heittivät siis melkoisesti totutusta, mutta sepä olikin lopulta todella virkistävää. Koukutuin myös pahasti Netflixin sarjoihin kuten Narcosiin, Blacklistiin ja The Crowniin. Tässä kuussa mietin kovasti myös blogin kohtaloa, sillä on myönnettävä että tälläkin hetkellä mietin irtoaako minusta enää mitään kirjablogimaailmalle. Blogiloma jatkunee siis vielä toistaiseksi.

Mutta tähän loppuun vielä tämän vuoden huipuimmat lukukokemukset! Löytyykö samoja teoksia omalta top-listalta?MAHTAVAA UUTTA VUOTTA 2018!

7 kommenttia:

 1. Sinuhe egyptiläinen on yksi parhaista kirjoista, joita olen lukenut. Se on vaikuttava ja ajatuksia herättävä.

  Onnellista uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
 2. Vaikka elämä on ollut häränpyllyä välillä, niin ainakin hyviä kirjoja olet lukenut!

  Ihanaa uutta vuotta sinullekin <3

  VastaaPoista
 3. Olet kuvittanut juttusi todella kauniisti. Ihania kirjoja on niin paljon, ettei kaikkea millään ehdi. Itsellä on mm. molemmat Statovcin kirjat lukematta. Ehkä ensi vuonna!

  hyvää uutta vuotta & lukuiloa!

  VastaaPoista
 4. Mukava katsaus: onpa vuoteesi mahtunut paljon tapahtumia, todeksi elettyä elämää:) Ja kiinnnostavia kirjoja. Jaan huippukokemuksistasi kahdeksan ja olen samaa mieltä teosten ansioista. "Hygge" ja "Vien sinut kotiin" ovat lukemattomia.
  On aika kirjoittaa ja aika antaa sormien levätä, joten hyvää blogilomaa ja palailemisiin sekä mainiota alkavaa vuotta 2018!!

  VastaaPoista
 5. Meillä on kyllä hurjasti samoja lemppareita! <3 Kaikista huipuistasi lukemani ovat tosiaan huippuja olleet itsellenikin, Statovci ja Williamsin koko tuotanto nyt erityisesti. Kalland pitäisi kyllä ihan ehdottomasti lukea vaikkapa nyt tänä vuonna, siltä odotan paljon. :)

  VastaaPoista
 6. Olet kyllä lukenut hyviä ja houkuttelevan oloisia kirjoja! Stoner, Matkalla kotiin, Tiranan sydän... Ah, hienoja kirjoja. Sinuhen haluaisin joskus vielä lukea.

  Olisi tosi kiva, jos jatkat vielä bloggaamista (vaikka ymmärrän, jos ei vain enää tunnu siltä, väkisin ei ainakaan kannata yrittää) <3

  Lukuisaa uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti nyt alkanut vuosi on parempi, tasaisempi ja kaikin puolin hyvä. ♥ Blogi voi taukoilla, mutta jatkathan bloggaamista sitten kun aikaa on.

  Hienoja kirjoja luit - ja nuo kaikki kuvat: ihania!

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥