sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Liane Moriarty: Nainen joka unohti

Liane Moriarty: Nainen joka unohti
WSOY 2016
Suomennos Helene Bützow
Kansi Amor y Casualidad / Getty Images
Englanninkielinen alkuteos What Alice Forgot
Arvostelukappale kustantajalta


Viime aikoina on tullut luettua hyviä, mutta melkoisen raskaita kirjoja. Siksi olinkin innoissani kun minua muistettiin Liane Moriartyn uusimmalla Nainen joka unohti -kirjalla, joka varmasti veisi tunteet ja fiilikset hieman kevyempään suuntaan. Jo pelkästään kansi kutsui lukemaan, ja ahmaisinkin kirjan nopeaan tahtiin. Tämä oli kirja jota kaipasin tähän väliin.

Kuitenkin, kansi saattaa hieman hämätä kyseessä olevan pelkkää "hömppäkirjallisuutta", mutta yllättäen mukana oli isojakin teemoja joiden parissa hieman liikuttuu.

Alice lähestyy neljääkymmentä, ja kesken steppituntinsa putoaa pää edellä lattiaan. Tämän seurauksena Alice menettää muistinsa, tarkalleen ottaen kymmenen vuotta elämästään. Yllättäen hän onkin kolmen ventovieraan lapsen äiti joiden nimiä ei muista ja eroamassa rakkaasta aviomiehestään Nickistä. Alicen sisko käyttäytyy oudosti, ikään kuin siskokset eivät olisi kunnon väleissä. Peilissä näkyy vanhempi mutta hoikempi nainen, eikä hän ymmärrä alkuunkaan kuinka hänen elämänsä on voinut muuttua niin paljon kymmenessä vuodessa. Mitä ihmettä hänen elämässään on tapahtunut? Ja palaako hänen muistinsa koskaan ennalleen?

Nainen joka unohti on kaikessa keveydessään melkoisen oivaltava. On asioita joita haluamme muistaa ja niitä, joita yritämme unohtaa. Voisiko muistinmenetys itseasiassa olla hyväkin asia, ja mahdollisuus aloittaa elämä puhtaalta pöydältä? Mikä elämässä oikeasti on tärkeintä?

Moriarty kirjoittaa hauskasti ja koukuttavasti. Mukana on sopivan kokoinen henkilögalleria ja isojen asioiden äärelläkin Moriarty pitää tekstissään huumorin pilkkeen. Moriarty tarjoilee sopivasti erilaisia juonenkäänteitä, ja vielä viime metreilläkin on lukijana hieman epävarma kuinka tarina oikein päättyy. Tämä kirja siis pitää loppuun asti tyylinsä. 


1 kommentti:

  1. Tämä oli oikein napakkaa, pinkkiä lukemista meille naisille :)

    VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥