keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions -haaste

Aina yhtä mukavaa saada haasteita, tällä kertaa Annika muisti minua haasteella jossa piti todella pohtia vastauksiaan. Yleensähän kirja-aiheiset haasteet ja kysymykset liittyvät kirjallisuuden positiivisiin puoliin, mutta nyt etsitäänkin niitä ei niin kivoja asioita. Mielenkiintoista! Katsotaanpa mitä saan itse kasaan. Tässä vielä haasteen säännöt:


1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen
2. Vastaa haasteen kysymyksiin
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi
  
Yöpöydän sekalainen kirjapino


1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitivät, mutta sinä et.
Maailmalla kovasti hypetetty Kaikki se valo mitä emme näe oli todella suuri pettymys.

2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Tähän hätään en keksi kyllä nyt mitään muuta kuin Twilight -sarjan. Olen piilofani, iästäni huolimatta! ;)

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
En olisi halunnut että Sookie Stackhouse päätyy yhteen Sam Merlotten kanssa :D Tosin, kyseessä taisi olla vähän isompi porukka kuin kolmiodraama.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
Chick-lit on jäänyt omasta lukemistostani melkolailla kokonaan pois. Totaalihömppään en jaksa arvokasta lukuaikaa käyttää :) 

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Luin juuri John Greenen Arvoitus nimeltä Margo, ja inhosin Margoa koko kirjan ajan. Harvoin luen mitään sellaista, missä jonkun henkilön kohdalla nousee niin suuri ärsytys kuin tässä. Koko lukukokemus kärsi ärsyttävästä päähenkilöstä. 

6. Kirjailija josta monet pitävät, mutta sinä et.
Sarah Waters, Susan Fletcher sekä Kate Atkinson. Ja näemmä vastasin sitten heti kolmella kirjailijalla! Mutta nämä kaikki ovat sellaisia joiden parissa olen kyllä yrittänyt, mutta taidan luovuttaa. 

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Karl Ove Knausgårdin Taisteluni -sarja ei herätä minussa minkäänlaista mielenkiintoa. Kovasti kirjoja on kehuttu, mutta omalta kohdaltani ne tulevat jäämään lukematta.

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva. 
Kummisetä. Yksi kaikkien aikojen suosikkielokuviani! Yleisesti ottaen pidän aina enemmän kirjoista kuin niiden perusteella tehdyistä elokuvista, mutta tämä tekee poikkeuksen. Toisaalta nyt kun aloin oikein pohtimaan, Taru sormusten herrastakin toimii paremmin elokuvana kuin kirjana.

Tämä haaste on kiertänyt jo vaikka kuinka monessa blogissa, mutta kokeilen josko mukaan lähtisivät Laura, Anni ja Katri :)
15 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Susan Fletcher on ollut minullekin vähän pettymys, mutta koska olen lukenut häneltä vain yhden niin aion vielä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! :) Kannattaa kokeilla Fletcherä, voihan olla että hänen muista kirjoistaan pidätkin, mutta itselläni eniten tökkii kirjoitustyyli... en jotenkin pääse siihen mukaan ollenkaan. Jäänpä odottelemaan vastauksiasi! ;)

   Poista
 2. Samaa mieltä 1. ja 7. kohdista, Kaikki se valo jota emme näe ja Knausgård eivät nappaa ! Ja chick lit jää myöskin lukematta :D

  VastaaPoista
 3. Tämä onkin vaikea haaste! Olen kyllä samaa mieltä tuosta Kaikki se valo... -kirjasta, samoin puolittain Susan Fletcheristä, jonka kahdesta ensimmäisestä suomennetusta pidin, mutta ne kaksi muuta olivat kyllä - noh, imeliä ja sellaisia, joista ärsyynnyn.

  Mutta Knasu, oi! <3

  Ihanaa alkanutta kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän vaikea oli vastata, mutta myös todella mielenkiintoista! Harvoin näissä haasteissa haetaan tätä näkökulmaa, virkistävää.

   Minulle Fletcherissä eniten vieroksuttaa kieli. Olen sen varmaan monta kertaa tuonutkin julki, mutta runollinen kirjoitustyyli on itselleni aika haastava, eikä kaikki kirjat sen takia uppoa.

   Ihanaa, lämmintä ja aurinkoista kesäkuuta sinullekin, Katja! (Täällä meillä onkin tätä lämpöä piisannut, ihanaa <3)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Leenakin haastoi samaan, joten nyt viimeistään täytyy vastata ;)

  Mielenkiintoisia vastauksia sinulla. Kate Atkinson on minullekin vähän nääh, hänen uusin jäikin kesken, kun ei vaan sytyttänyt. Waters on taas ollut yhdellä kirjallaan todella kova, ja toisella pettymys. Fletcheristä taas tykkään kovasti :) Ja Knausgårdista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta nyt vastaamaan ;)

   Viimeisimmän Watersin kohdalla huomasin kuinka paljon hän jakaa mielipiteitä. Parempaa väkeä oli yksi viime vuoden suurimpia lukupettymyksiä, eikä Yövartiokaan ollut minulle. Vieras kartanossa on kovasti kehuttu, mutta enpä tiedä uskallanko enää Watersiin kelkkaan lähteä. .. Ja muuten, olisin ihmetellyt jos et olisi takertunut tuohon Fletcheriin, muistin nimittäin että lukeutuu sun suosikkeihin:)

   Innolla odotan vastauksiasi!

   Poista
 5. Jännittää vähän tuo Kaikki se valo jota emme näe, kun sen vasta hyllyyni ostin, ja monelta olen nyt kuullut tuota samaa. Saa nähdä! Watersilta olen lukenut vasta yhden kirjan, mutta rakastin sitä, samoin Susan Fletcheristä on tullut ihan lemppari. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki se valo.... - oli ennakkoon niin kovasti hypetetty ja Pulitzer-palkittukin, että odotukset oli todella korkealla. Monet ovat kirjasta pitäneet, mutta itselleni se ei tarjonnut sitä mitä toivoin. Watersia ja Fletcheriä olen kahden kirjan verran kokeillut eivätkä kumpikaan vakuutaneet. Näin me olemme erilaisia lukijoita :)

   Poista
 6. Kiitos haasteesta. Heitinkin tämän jo postausluonnoksiin, mutta oli sen verran pohtimista vaativat kysymykset, että suurin osa jäi vielä tyhjäksi. :D mutta samaa mieltä ehdottomasti kohdista yksi ja neljä! Itsekin saan arkeni hömppäannoksen ihan muualta kuin kirjallisuuden parista, tuntuisikin kovin tyhmältä siihen aikaansa enää sivujen välissä käyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän vaikeaa näihin oli vastata! Mutta toisaalta niin mielenkiintoista, siksi odotankin kovasti miten vastaat :) Nuorempana luin kevyempääkin kirjallisuutta mutta nyt ei kyllä enää tahdo jaksaa kiinnostaa, lukuaika on liian arvokasta itselleni nykyään että hömpänpömpät saa jäädä muiden luettaviksi :)

   Poista
 7. 3-kohdassa oli tosiaan vähän useamman henkilön suhdesoppa kuin kolmiodraamassa perinteisesti :D Minulle se loppuratkaisu oli sarjan päättyessä jo aika lailla samantekevä: Harris pitkitti juttua aivan törkeän paljon liian pitkälle ja tuli samalla pilanneeksi ahniinkuolattavan Ericin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Miten voi pilata lupaavan sarjan noin totaalisesti. Jäin alussa nimittäin ihan koukkuun koko sarjaan, mutta sen edetessä en jaksanut kirjoja enää edes tuoda blogiin kun ne olivat enää vain puhtaita välipalakirjoja ja taso laski... Ja sitten tietysti tuo loppuratkaisu :D

   Poista
 8. Kiitos ihana kun vastasit, varsinkin tämän haasteen kysymyksiä on ilo lukea :) voi Waters... Hän vaatii aikaa ja sinniä, mutta palkitsee ;)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥