lauantai 22. heinäkuuta 2017

Kesän kuulumiset

Nyt on myönnettävä: yllättävän tahmaista aloittaa tauon jälkeen jälleen täällä blogissa. Tämäkään kesä ei nimittäin ole poikkeus bloggaustahdissani, vaan kesätohinat vievät toisaalle. Tästä suomen kesästä kun on otettava kaikki irti! :D Viimeisestä kirjoituksesta on siis ehtinyt vierähtää, sillä sen jälkeen kuvioihin on hypännyt kesätohinoiden lisäksi termi ruuhkavuosi, jonka ymmärrän tässä arjen pyörityksessä nyt oikein hyvin. Eipä tässä mitään, omaa aikaa on vain todella niukasti ja sen huomaa täällä bloginkin puolella. Työnteon oravanpyörässä pyöritään siis jälleen! (Ah, voisipa sitä lukea ja blogata kirjoista työkseen.)

Tahmaisuutta bloggaamisen suhteen ilmeni myös niiltä osin, kun aiemmin kuvien lataamiseen käyttämäni Photobucket päätti ettei enää näytä kuvia. Ollenkaan. Yllätys oli kaikkea muuta kuin mieluisa, sillä ilman kuvia blogi näytti yksinkertaisesti kamalalta. Olin vähällä repiä hiukseni päästä tästä yllättävästä ja epämieluista käänteestä, sillä ei meikäläistä nyt ihan tietokoneiden velhoksi voi haukkua. Apua kuitenkin sain (kiitos!♥), ja nyt tilanne on hallinnassa. Pakko on kuitenkin myös sanoa että älkää koskeko siihen Photobucketiin.

Vaan olen minä silti täällä ruudun toisella puolella myös lukenut! Vähänlaisesti, ja eniten oman alani kirjallisuutta joka ei ihan tänne blogin puolelle luontevasti asetu. Kesäkirjakseni olen valinnut Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen, joka on massiivinen niin sivumäärältään kuin kerronnaltaankin, eikä tätä klassikkoa pysty hetkessä lukemaan. Palataan tähän sitten jonkun ajan kuluttua kun loput parisataa sivua on tullut luettua ja ajatukset jäsenneltyä.


Täytin tässä ohimennen pyöreitäkin, mittarissa siis nyt kolmekymmentä. Virallisestihan en siis myönnä kärsineeni mistään ikäkriisistä, mutta kyllähän tässä on väkisinkin tullut mietittyä niin mennyttä kuin tulevaakin. Sitä se virallinen aikuisuus kaiketi teettää. Kuohuvat on kuitenkin juotu ja kakut syöty, ja voin olla suhteellisen tyytyväinen vallitsevaan olotilaan. Vaikka se niin kliseiseltä kuulostaakin, niin kyllä sitä on mieluummin ikänsä puolesta tässä kuin että olisi se parikymppinen ihmettelijä.


Helmetin lukuhaastekin voi hyvin, kiitos kysymästä. Luettuja kirjoja tosin on vain 12/50, mutta josko loppuvuodesta saisi lukutahdinkin hieman vauhdikkaammaksi ja haasteeseen lisättyä kirjoja. Mutta olen tyytyväinen, lisää tuosta haasteesta voi lukea vaikkapa tästä postauksesta jonka alkuvuodesta kirjoitin.

Edessäni on ruhtinaallinen viikon kesäloma, jolloin lasistani löytyy kylmää valkoviiniä ja kädestäni kirja.

8 kommenttia:

 1. Minun piti näin kesälomatohinoissa lukea hirvittävästi kirjoja, mutta enpä sitten oikein ole ehtinytkään. Mutta se on ihan ok. Kesästä on tosiaan otettava kaikki irti. Vaikka sataisi (kuten nyt).

  Onnea kolmikymppiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sen Lidlkin tietää: elä kuin viimeistä kesäpäivää! ;) Tässä kesässä varsinkin on otettava kaikesta auringosta ilo irti.
   Ja kiitos onnitteluista! :)

   Poista
 2. Kivoja, joskin ruuhkaisia kuulumisia. Voisipa tosiaan blogata työkseen! :)

  Lämpimät onnittelut pyöreistä vuosista! ♥ Ja ihanaa lomaa: nauti kesäisestä viikosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se tämä hetki elämässä juuri nyt on, ja joskus varmaan ihmetellen miettii kun sitä aikaa jälleen on :)

   Ja kiitos!♥

   Poista
 3. Hurjasti onnea pyöreistä vuosista! <3 Ensi vuonna minullakin.

  Voi että, Sinuhe oli takaraivossani aatoksissa, että lukisin sen tänä kesänä tai ainakin tänä vuonna. Joskus vuosia, vuosia sitten aloitin mutta silloin teos jäi kesken. Luen tällä hetkellä myös järkälettä, Nathan Hillin uutukaista Nixiä. Heinäkuun lukusaldo taitaakin jäädä kyseiseen kirjaan sen verran hitaasti olen lukenut, vaikka teos koukuttaakin. Kiinnostavaa sitten aikanaan lukea, mitä mieltä olit Sinuhesta. :-)

  VastaaPoista
 4. Haha, eipä kestä kiitellä, nyt näyttääkin täällä blogissasi hurjan hyvältä ;>

  Odotan innolla myös ajatuksiasi Sinuhesta, se oli itsellekin varsin mieleenpainuva lukukokemus muutama vuosi sitten! Vuorotellen menevää ja tahmaista ja menevää ja tahmaista ja silti hurmasi ihan täysin, ehkä osin jo siksi, että sen selättäminenkin oli saavutus sinäänsä! :D Mutta onhan se maailma upea, nauti siitä :)

  VastaaPoista
 5. Onnea synttäreiden johdosta! ♥ Innolla odotan arviotasi Sinuhesta, haluaisin itsekin lukea sen :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut kolmikymppiselle! :) Täällä otetaan myös pienimmästäkin auringon pilkahduksesta kaikki irti pyöräilemällä ja kesäretkien tekemisellä lähiseuduille, ja työtkin voin tehdä kannettavalla vaikka puistossa. Sisätiloja saa tuijotella ihan tarpeeksi monen kuukauden ajan, kun ilma on jäätäävää :D

  Mulla näkyy vieläkin Photobucket-kuvat blogissa, mutta noudatan muiden käyttäjien PB:n Facebook-sivuilla annettuja neuvoja ja siirrän nekin muualle. Onneksi niitä ei ole tuhansia...

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥