tiistai 30. syyskuuta 2014

Kirjaostoksilla!

Kun kutsu käy kirjaostoksille, ei siinä kauaa tarvitse kirjahullun miettiä. MarikaOksa blogista Oksan hyllyltä haastoi kirjabloggaajat syyskuussa kirjaostoksille ja minähän lähdin. Viime vuonna vastaava tempaus tehtiin myös, mutta tuolloin valittiin yksi päivä jolloin ostettiin kirja normaalihintaisena. Tuosta tempauksesta voi lukea lisää tästä postauksesta.

Tänä vuonna haaste erosi niiltä osin, että ostoaikaa oli kokonainen kuukausi, eikä kirjan tarvinnut olla täysihintainen. Kirja sai olla millainen vain: kovakantinen, pokkari, äänikirja, e-kirja tai miki-kirja.. Kirja kuin kirja siis! Näin mahdollisimman monella oli mahdollisuus osallistua tempaukseen.

Ostoksia tuli siis tehtyä, mutta yllätyin kuitenkin niiden maltillisuudesta. Tai noh, kukkaro aina toisinaan määrää tahdin, mutta hyviä ostoksia tuli silti tehtyä. Normaalihintaisena ostin yhden lempikirjailijani uutuuskirjan, eli Haruki Murakamin Värittömän miehen vaellusvuodet. Tämä kirja on lukuvuorossa hyvinkin pian, sen verran ihastunut Murakamiin olen (kuten kuvan taustasta voi nähdä!). Kerroin kassalla myyjälle, että olen tehnyt itseni kanssa lupauksen että aina kun herra Murakami julkaisee kirjan, ostan sen kovakantisena hyllyyn sillä harmittaa että osa kirjoistani on pokkareina ja osa kovakantisina. Kun on lempikirjailijasta kyse, tällainen asia tuntuu hyvin tärkeältä! Ilmeestä päätellen myyjä ei kuitenkaan oikein ymmärtänyt mistä puhuin, tyytyi vain sanomaan "aivan...".

Huomaan, että jollain tavalla taidan toistaa kaavaa viimevuotisesta tempauksesta, sillä tuolloinkin ostin Joel Haahtelan kirjan. Niin myös tänäkin vuonna. Näistä toinen, Traumbach, oli kirjakaupan alekorista tekemäni löytö joka kustansi vain 7 euroa. Pakkohan se oli napata mukaan, kun Haahtelan kirjoja ei kovinkaan monesti mistään löydä. Katoamispiste taas oli bongaus nettikirpputorilta, joka maksoi muistaakseni 8 euroa. Näin minusta tuli kahden Haahtelan kirjan onnellinen omistaja!


Kirjoja olisin voinut hankkia vieläkin enemmän, ja muutama syksyn uutuus jäikin vielä kaihertamaan mieltä mutta pysyin lujana. Onhan tässä kuitenkin tulossa vielä kirjamessutkin ja siellä voi antaa sitten luvalla mopon karata käsistä, heh.


10 kommenttia:

 1. "Kerroin kassalla myyjälle, että olen tehnyt itseni kanssa lupauksen että aina kun herra Murakami julkaisee kirjan, ostan sen kovakantisena hyllyyn sillä harmittaa että osa kirjoistani on pokkareina ja osa kovakantisina. Kun on lempikirjailijasta kyse, tällainen asia tuntuu hyvin tärkeältä! Ilmeestä päätellen myyjä ei kuitenkaan oikein ymmärtänyt mistä puhuin, tyytyi vain sanomaan "aivan..."."

  Nauroin ääneen, hyvinkin tuttua! Erehdyin kerran sanomaan myyjälle, että tämä uutuus vaikuttaa kiinnostavalta hänen tarjottuaan apuaan. Eivät minun kirjajuttuni tainneet kiinnostaa, kun ehdin jo sanomaan "Katselen vain kiitos, mutta...." Ikävää, koska vaikken tarvitsekaan kirjakaupassa sen kummemmin apua, olisi kiva rupatella :(

  Minäkin muuten ostin tänään tuon Murakamin, en tosin tätä haastetta varten, vaan palkinnoksi melko hyvin sujuneesta tentistä :) Pian päästään lukemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ajattelin että kirjakaupassa työskentelevien kanssa voi höpötellä kirjoista, ja että he ymmärtäisivät jos asiakkaaksi saapuu tällainen kirjahörhö, mutta ei se juttu sitten alkanutkaan siitä luistamaan..

   Jokatapauksessa kirja on nyt hyllyssä, kuten sinullakin! Mahtavaa pian tarttua siihen :)

   Poista
 2. Meillä on yhteisiä suosikkikirjailijoita. Loistohankinnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haahtelan kirjat olivat puhdas löytö, mutta erittäin iloinen sellainen. Murakamiin tartun pian.

   Poista
 3. Oletpa tehnyt kiinnostavia kirjahankintoja. On hyvä taktiikka luvata itselleen, että mopo saa karata käsistä, kun ensin malttaa mielensä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tosiaan kaikki paukut (ja rahat) säästetään kirjamessuille ;)

   Poista
 4. Voi tuota myyjää.. :D Luulisi, että kirjakaupassa on totuttu kaikenlaisiin kirjaintoilijoihin ja osattaisiin elää innossa mukana. :) Kiva, että löysit Haahtelaa. Omien lempikirjailijoiden teoksia on aina mukava hankkia omaan hyllyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, niin minäkin luulin että kirjakaupassa saisi höpötellä ja innostua mutta meidän kahden jutut ei nyt selkeästi kohdanneet :D
   Pääasia että sain kirjan jonka halusin :)

   Poista
 5. Kivoja kirjaostoksia! Ja ymmärrän hyvin, että ne omat lempikirjat haluaa kovakantisina. Harmi, ettei myyjä selkeästi ymmärtänyt. (Kun olin kirjastossa töissä, niin minusta oli mahtavaa, jos joku vaikka kirjoja palauttaessaan alkoi kertoa sen olleen hyvä ja sai keskustella kirjoista!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa ihan hirveästi etten omista kaikkia Murakamin kirjoja kovakantisina, mutta jatkossa tosiaan ostan heti herran kirjat tuoreeltaan. Ei jää sitten harmittamaan!
   Harmi tosiaan ettei oltu myyjän kanssa ihan samalla aaltopituudella, ehkä seuraavalla kerralla osuu kohdalle sellainen myyjä joka ymmärtää kirjahöperön puheita edes vähän :)

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥