maanantai 8. kesäkuuta 2015

Karin Slaughter: Siepattu

Karin Slaughter: Siepattu
Tammi 2014
Suomennos Annukka Kolehmainen
Englanninkielinen alkuteos Snatched
E-Kirja


Erikoisagentti Will Trent on joutunut komennukselle ikävään ja tylsään tehtävään, johon hänen pomonsa Amanda Wagner on hänet määrännyt. Ja kaikki vain sen takia, ettei Will suostunut ajoissa parturiin. Amanda Wagner ei moista käytöstä suvaitse ja määrää Willille mahdollisimman ikävän tehtävän: lentokenttäterminaalin miestenvessojen vahtiminen. Kansainvälisen lentokentän vessoissa tapahtuu vuosittain monta kahdenkeskistä tapaamista miesten välillä, ja Hartsfieldin kenttä Atlantassa komeilee tilastojen kärjessä.

Yhdella vahtikeikallaan Will kuulee vessankopista lapsen anovan kuiskauksen, ja saa Willin hälytyskellot kilkattamaan. Will epäröi kuitenkin hetken liian pitkään ja lasta retuuttava mies ehtii kadota väenpaljouteen. Willin on päätettävä nopeasti, oliko epäilyttävä tilanne syy sulkea yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä. Will päättää luottaa vaistoonsa, ja peli aikaa vastaan on alkanut.

Selasin joitakin aikoja sitten Elisa Kirjan valikoimaa ja silmiini osui kyseinen Karin Slaughterin teos. Mietin hetken aikaa että miten minulta on mennyt ohi Slaughterin kirjan julkaisu, ja miksi kirja oli niin edullinen. Hetken päästä ymmärsin, että kyseessä on 60-sivuinen novelli joka on julkaistu vain e-kirjana. Tämä selitti sen etten ollut kirjaan aikaisemmin törmännyt. Päätin ostaa kirjan ja luinkin sen yhden iltapäivän aikana. 

Kirja oli mukavan tiivis, ja tapahtumia riitti näinkin pieneen sivumäärään. Pääpaino on enemmän itse tapahtumissa ja ratkaisun selvittämisessä, sillä syyllinen on tiedossa koko ajan. Ratkaisevaa onkin, kuinka todisteita saadaan ja mies tunnustamaan. 

Vauhdikas ja jännittävä novelli Slaughterin tyyliin, oikein sopiva pieneen lukuhetkeen. Slaughterilta olisin voinut lukea enemmänkin, sillä hänen Will Trent- sarjansa on todella hyvä ja koukuttava. Onneksi minulla on juuri nyt kesken Slaughterin uusin, tällä kertaa täyspitkä romaani, ja palaan siihen myöhemmin tämän viikon aikana. Dekkariviikko on alkanut!2 kommenttia:

 1. Jenni, Slaughter on yksi parhaita dekkaristeja ikinä. Minulta on tämä siepattu jäänyt lukematta, mutta en tajua miksi, sillä oikein odotan aina Slaughterin teoksia. Aloitin eilen Näkymättömän ja hurja, miten taitavaa taas.

  Tsekkasin Slaughter listoja, enkä löydä niiltä Siepttua. Katso:

  Sara Linton sarjassa ovat ilmestyneet: Sokaistu, Riistetyt, Piinattu, Merkitty, Kadotettu ja Häpäisty.

  Will Trent -sarjassa ovat ilmestyneet: Triptyykki ja Pleon huone.

  Will Trent&Sara Linton -sarjassa ovat ilmestyneet:

  Kivun jäljet, Pettävä hiljaisuus, Yli rajan, Rikollinen ja Näkymätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slaughter on niin timanttia! Ja Näkymätön minullakin nyt menossa. On niin hyvää ja taattua Slaughteria!

   Tämä on novelli, mutta ihmettelen silti myös minäkin miksei listalta löydy koska kannessa lukee kuitenkin Will Trent-dekkari. Ja sekin tosiaan, että on ilmestyt vain e-kirjana...

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥