maanantai 17. elokuuta 2015

Blake Crouch: Wayward Pines - Salaisuus

Blake Crouch: Wayward Pines - Salaisuus
Tammi 2015
Suomennos Ilkka Rekiaro
Kansi John Wang / Getty Images
Englanninkielinen alkuteos Wayward, 2013
Arvostelukappale kustantajalta

Wayward Pinesin painajainen saa jatkoa kun Ethan Burke, entinen salaisen palvelun agentti ja  nykyinen Wayward Pinesin seriffi, tietää kaupunkia verhoavan salaisuuden. Ja se salaisuus on kammottava. Hän ei voi puhua asiasta kenenkään kanssa, ei edes vaimonsa kanssa sillä idylli ei saa särkyä. Elämä Wayward Pinesissa on pinnallista, ennalta määrättyä ja ennen kaikkea valvottua. Siksi onkin erikoista, että niin tarkkaan valvottu kun kaupunkin onkin, tehdään siellä murha joka Ethanin tulee selvittää.

Kaupunkia ympäröivä vaara on todellinen ja paljon kauheampi kuin kukaan sen asukkaista voisi kuvitella, mutta onko vääristyneessä todellisuudessa parempi elää kuin tietoisuudessa mitä ympärillä todella tapahtuu? Vaikka Ethan onkin kaupungin seriffi, on hänen päätettävä kenen puolella seisoo.

Wayward Pinesin arviointi on sikäli hankalaa, että siitä ei voi kertoa paljoakaan jottei tule paljastaneeksi liikaa. Ja tämä on juuri se juttu, asiat tulevat lukijalle yllätyksenä. Kirjan tapahtumat ovat jännittäviä, todella ahdistavia ja ne tapahtuvat vauhdilla. Juonenkäänteet ovat sellaisia että niihin ei osaa varautua. Se maailma jonka Crouch on Wayward Pinesiin luonut, on niin erikoisen kaamea että tulevaisuutta ja tapahtumia on hyvin vaikeaa ennustaa.

Luin alkukesästä  Wayward Pinesin trilogian ensimmäisen osan, ja koukutuin. Kaikessa karmeudessaan Crouch on kehitellyt painajaismaisen mutta mielenkiintoisen sarjan, jonka lukija ahmii hetkessä. Lopussa on vielä sellainen koukku ettei tosikaan. Kuinka maltan odottaa sarjan päätösosaa tammikuuhun 2016 asti?

Onko kukaan muuten seurannut tv-sarjaa? Kuinka hyvin etenee suhteessa kirjojen tapahtumien kanssa? Itselläni kävi niin kehnosti, että kun tallensin jaksoja useita viikkoja putkeen ajatuksena pitää jossain vaiheessa maraton, kävi ilmi ettei meidän boksi ollut tallentanut ainuttakaan jaksoa! Olen nähnyt siis vain sarjan aloitusjakson. Pieni ärränpää tähän kohtaan. Siispä uusintoja odotellessa.


4 kommenttia:

 1. Katsoin tv-sarjan ja se oli suuri pettymys minulle. Koko sarjassa oli ehkä yksi hyvä jakso. =D Hahmot tosi yksiulotteisia, ja juoni liian venytetty. Ja koska sarja oli mitä oli, niin ei ole syttynyt kiinnostusta kirjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihanko totta! Ei kieltämättä kuulosta kovin hyvältä... Mutta eihän se ole ensimmäinen kerta kun tv-sarja/elokuva joka kirjan pohjalta on tehty, ei toimi.

   Poista
 2. Minä yritin katsoa sarjaa, mutta kesken jäi, koska ei "tuntunut miltään verrattuna kirjaan". :D Pidin ekasta osasta, mutta tämä toinen räjäytti pankin! Ihan mieletön ja hui mikä loppuratkaisu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siis siltä etten ole menettänyt kovinkaan paljon vaikka digiboksi reistailikin :D
   Tämä toinen osa oli vielä parempi, ja ennen kaikkea kammottavampi. Tuo loppu... ai ai! Viimeistä osaa odotellessa!

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥