maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulun ihanuutta

Masu täynnä olen nauttinut rauhallisuudesta, elokuvista ja kirjoista. Joulu on kertakaikkiaan niin ihanaa aikaa että tästä voisi nauttia kyllä pidempäänkin...Lisäksi taisin olla erittäin kiltti kun lahjojakin siunaantui niin älyttömän paljon :) Muutaman kirjalahjankin sain!

Nyt sitten odottelenkin niitä alennusmyyntejä, jotta voi hankkia taas uutta ihanaa kirjallisuutta :)

Jouluhengessä tartuin myös Charles Dickensin Saiturin jouluun, josta minulla on todella ihana painos, kuvitus on todella hienosti tehty.

"Tässä pienessä aavetarinassa olen koettanut herättää henkiin erään ajatuksen haamun, jonka tarkoituksena ei suinkaan ole saattaa lukijoitani suuttumaan, ei itseensä, toisiinsa, jouluun eikä minuunkaan. Kummitelkoon se heidän kodeissaan mukavalla tavalla, älköönkään yksikään heistä tahtoko sitä haudata." C.D. Joulukuu 1843.

Vanha, itsekäs ja saituri Ebenezer Scrooge saa eräänä yönä vieraakseen edesmenneen liikekumppaninsa hengen, joka varoittaa Scroogea tekemästä samaa virhettä elämässään kuin mitä hän on tehnyt unohtaessaan auttaa lähimmäisiään ja nauttia elämästä.
Vuorotellen Scrooge saa vieraakseen menneen, nykyisen ja tulevan joulun henget, jotka saavat Scroogen silmät avautumaan ja ymmärtämään tekojensa seuraukset, ja kuinka ilkeä ihminen hän on ollut. Uuden mahdollisuuden seurauksena hän muuttuu lempeäksi ja hyväntahtoiseksi mieheksi, joka haluaa tuoda joulun myös lähimmäistensä sydämiin.

Saiturin joulu levittää rakkauden ja hyvän tahdon sanomaa, jonka teho ei laannu vuosikymmenien saatossa. Eihän tämä turhaan olekaan yksi maailman tunnetuimmista joulutarinoista!

Vielä viimeiset illan tunnit aion nauttia kuusenkimalluksesta kirjan kanssa kunnes arki taas huomenna kutsuu, niin kaukaiselta ajatukselta kuin se tuntuukin..Palataan taas, jahka saan lahjakirjani kahlattua pian läpi :)

2 kommenttia:

  1. Voi mikä ihana kuvitus tuossa Saiturin joulussa! ♥

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen joskus selaillut tuota Saiturin joulua ja kuvitus on siinä kyllä ihan omaa luokkaansa. Ihana päästä tirkistelemään, missä kirjatunnelmissa kenenkin joulu kului:)

    VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥