lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuoden 2011 kirjakohokohdat

On ehkä paikallaan tehdä pieni yhteenveto kirjavuodesta 2011 näin vuoden lopussa. Muutamat bloggaajat ovat tälläisen myöskin tehneet :) Blogini näki päivänvalon vasta toukokuussa ja (herranjestas, puolivuotissynttäritkin ovat menneet ohi niin että humpsista vain..!) kaikkia lukemiani kirjoja ei blogihistoriastani niin ikään löydy.

Kärkijoukkoon pääsivät nämä teokset:


Kader Abdolahin Talo moskeijan vieressä oli mieletön lukukokemus ja se jakoi loppumattoman kiinnostukseni Lähi-Itää kohtaan. Historian saatossa ihmiset tulivat ja menivät, mutta moskeija pysyi.

David Nichollsin Sinä päivänä niin ikään vaikutti minuun lujasti. Mikään kirja tänä vuonna ei ole saanut minussa esiin niin monia eri tunneskaaloja kuin tämä. Myös se, ettei elämä mene aina niin niin kuin on suunnitellut tuli tässä esiin kaikessa komeudessaan että se vaikutti minuun pitkään vielä kirjan lukemisenkin jälkeen.

Daphne Kalotayn Bolsoin perhonen oli upeaupea lukukokemus, jopa niin upea että halusin jakaa omaa innostustani ja kiinnostustani antamalla saman kirjan myös äidilleni joululahjaksi. Menneisyyden ja nykyajan kerronta oli luontevaa ja rakastuin tarinaan heti sen ensisivuilta lähtien. Tunsin, että kuljin mukana Bolsoin teatterissa...Toinen Venäjään liittyvä kirja Tarkoin vartioitu talo hurmasi minut niin ikään täydellisesti. Boyne on vakuuttanut minut kirjailijantaidoistaan, enkä epäröi vastaisuudessakaan tarttua tämän kirjailijan kirjoihin.

Jamie Fordin Hotelli Panama piti minua otteessaan sen kuvatessa japanilaisten oloja Yhdysvalloissa toisen maailmansodan aikana. Näkökulma oli virkistävällä tavalla erilainen kuin yleensä kirjoissa jotka toista maailmansotaa kuvaavat. Itse en ainakaan aikaisemmin ollut lukenut aihealueesta aikaisemmin. Erittäin hyvä lukuromaani tämäkin! Tässä olivat minun kirjakohokohtani vuonna 2011, nyt minua kiehtoo kuulla niitä teiltäkin! Laittakaapa linkkiä kommenttiboksiin jotta voin tulla teidänkin listojanne kurkkimaan jos sellaisen olette tehneet :)

Katsotaan millainen kirjavuoteni 2012 tulee olemaan, toivottavasti rikas ja monipuolinen! Hyvää lukuvuotta 2012 kaikille :)

2 kommenttia:

 1. Järkyttävän upea kansi kirjassa talo moskeijan vieressä.

  Sinä päivänä jäi lukematta ja tappio on varmasti minun.

  Tarkoin vartioitu talo oli minulle keksinkertainen, Hotelli Panama parempi kuin odotin ja Bolšoin perhonen jäi ikuisesti minuun.

  Vahvaa kirjavuotta 2012 sinulle!

  VastaaPoista
 2. Leena, kansi on kyllä todella kaunis tuossa Talo moskeijan vieressä, ja lukukokemuskin upea!

  Kirjavuosi 2012 on alkanut ja näistä pian lisää.. :)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥