keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kesälukemista

Lukusuunnitelma on lähes tulkoon yhtä kiva asia kuin itse kirjan lukeminen. Siksi olenkin viime aikoina hieman pohtinut kesälukemisiani, ja kun Marjis julkaisi äsken omansa, päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja jakaa suunnitelmani teidänkin kanssa. Kieltämättä tässä kyllä ollaan kohta jo heinäkuussa, mutta minulle yleensä tuppaa käymään niin että kesän lukuintoon pääsee mukaan vasta loppukesästä, mistä lie johtuu.

Kesällä kaipaan yleensä rentoa ja kepeää lukemista. En monestikaan jaksa keskittyä ns. raskaisiin teoksiin aurinkoisina päivinä, saan niistä enemmän irti syksyn hämyssä. On jännä asia muutenkin, että monet kirjat avautuvat eri vuodenaikoina erilailla. Ehkä siinä on sama asia kuin pukeutumisessa: kesällä on väljempää ja rennompaa, kun taas syksyllä kietoudutaan lämpimämpään ja tummempiin väreihin.

Kesäkirjoistani löytyy jonkun verran uutuuksia, mutta yritän kyllä saada myös kirjahyllyyni unohdettuja kirjojakin luettua. Jostain syystä ne kirjapinot vain tuppaavat aina kasvamaan, kun into lukea on niin kova.

Olen kuitenkin suunnitellut lukevani seuraavia teoksia:

Linda Olsson - Laulaisin sinulle lempeitä lauluja
Cecelia Ahern - Yllätysvieras
Judith Lennox - Taivaanranta tummuu
Amor Towles - Seuraelämän säännöt
Lesley Lokko - Rikas rakas, köyhä rakas


Jos yhtään normaalit merkit pitävät paikkansa, huomaan syksyllä poikenneeni kuitenkin alkuperäisestä suunnitelmasta. Tähän yleensä vaikuttaa kesän kirja-ale..
Onko joukossa teoksia joihin te olette jo ehtineet tutustua?

P.S: Jokke ja Anni.M, toivoisin että ottaisitte minuun pikaisesti vielä tänään yhteyttä kirja-arvonnan merkeissä, muuten arvon loppuviikosta uudet voittajat.

3 kommenttia:

 1. Juuri äsken, kymmenen minuuttia sitten, suljin Yllätysvieraan kannet, keitin kupposen kahvia ja päätin tulla koneen ääreen siitä kirjoittamaan ja selailemaan muita kirjablogeja. Naamalla on korviin asti ulottuva hymy, ja tosiaan, juon kahvia vaikka kello on kohta puolen yön... Yllätysvieraasta jää kepeä, nimenomaan kesäinen, vekkuli ja hupaisa fiilis, ja sinänsä kommentit allekirjoittaneelta on outoja, koska yleensä vierastan hömppäkirjallisuutta (sekä romcom-leffoja). Mutta tässä oli sitä jotain, mikä näköjään saa genren kaihtajankin heltymään. Suosittelen kyllä :)

  VastaaPoista
 2. Hauska sinivalkopunainen pino! Kaikki kirjat ovat minulle vieraita, mutta tuo Seuraelämän säännöt kiinnostaa minua blogiarvioidensa perusteella. :)

  VastaaPoista
 3. Disa, mahtavaa! Siinä tapauksessa valitsin oikean kirjan kesälukemisen pinoon! :)

  Marjis, minuakin tuo Seuraelämän säännöt kiinnostaa todella paljon. Muutaman kirjan olen lukenut tuota WSOYn sarjaa, ja ainakin minut ne ovat vakuuttaneet täysin. Kova luotto siis kirjaan :)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥