torstai 25. lokakuuta 2012

Cristina López Barrio - Mahdottomien rakkauksien talo

 Cristina López Barrio ( La casa de los amores impossibles) Bazar 2012, suomennos Taina Helkamo. Kansi Ferran Lopez / Random House Mondadori


Eletään 1800- luvun pienessä espanjalaiskylässä, jossa asuvat viehättävä Clara Laguna ja tämän äiti, joka tunnetaan paremmin kissanluistaan ja omituisista keitoksistaan. Claraa ja tämän äitiään oudoksutaan kylässä, sillä Lagunan sukua piinaa kirous, eikä luonnottoman kaunis Clara ja tämän noituuksistaan tunnettu äitinsä ainakaan paranna kyläläisten suhdetta Lagunan naisiin. Lagunan suvussa on jotain outoa, he epäonnistuvat aina rakkaudessa. Kukaan kylän miehistä ei ole koskaan uskaltanut lähestyä noita kauniita mutta kirottuja naisia, jotka synnyttävät kerta toisensa jälkeen vain tyttölapsia ja jäävät yksin.

Kun Clara tapaa vedenhakureissulla toisesta kylästä kotoisin olevan komean ja tummahiuksisen metsästäjän, ei hän suostu uskomaan äitinsä kertomusta Lagunan perheen kirouksesta. Kiihkeän romanssin jälkeen mies kuitenkin palaa takaisin kotikyläänsä Claran jäädessä yksin kasvavan vatsansa kanssa. Claraa piinaa vuosi vuodelta kalvava kosto, ja hän päättää kostaa miehelle ryhtymällä ilotalon pitäjäksi. Clara synnyttää ruman tyttölapsen jonka nimeää Manuelaksi ja jättää talon keittäjän hoiviin. Äiti ja tytär elävät pitkään erossa toisistaan Claran odottaessa turhaan miestä takaisin. Manuela oppii tuntemaan äitiänsä kohtaan vain vihaa joka kasvaa entisestään kun koittaa se päivä jolloin myös Manuelan tulee osallistua työntekoon ilotalossa.

Kasvettuaan Manuela päättää, että Lagunan perheen maineen on muututtava ja kirouksen myötä tulleen epäonnen loputtava. Kun hänen äitinsä lopulta kuolee sänkyyn jossa on työtään harjoittanut, palaa Manuela takaisin synnyinkotiinsa ja synnyttää tyttären, joka on kauniimpi kuin isoäitinsä koskaan. Vaikka Manuela kuinka yrittää peittää tyttärensä kauneuden rumien vaatteiden ja hattujen alle, on uusi ja kaunis Lagunan suvun nainen kuitenkin jälleen kerran altis mahdottomalle rakkaudelle.

Kirja kertoo monivivahteisesti ja vangitsevasti kirotusta Lagunan suvusta, jossa jokaisen naisen tarina on erilainen mutta jossa heitä kaikki kuitenkin yhdistää vuosien epäonni rakkaudessa ja ainainen tyttölapsien synnyttäminen. Kirja vangitsi minut heti ensisivuiltaan mukaansa ja yritin jopa pitkittää lukukokemusta jotta en olisi ahminut koko kirjaa heti! Sitä haluaa vain heti tietää kuinka kaikki päättyy, onko kukaan Lagunan suvusta ansaitseva rakkauden?

Henkilöhahmojen lisäksi minua viehätti kovasti kuvaukset luonnosta ja makujen maailmasta. Puutarha joka uhmasi luonnonlakeja kukkimalla myös talvisin, ruusut jotka tiesivät kaikki salaisuudet, sekä ruoat joita kukaan ei voinut vastustaa.

Minä ihastuin tähän kirjaan kovasti jossa kerronta on vangitseva, tarina runollinen ja mystinen. Tämä on yksi mielenkiintoisimpia ja teoksia joita olen tänä vuonna lukenut ja vaikka olenkin lukenut tämän jo muutama viikko sitten, olen jollain tavalla vieläkin mukana Lagunan punaisessa talossa sukutarinan keskellä. Teos oli niin monivivahteinen ja täynnä intohimoa että tämän tarinankertojan uusia teoksia jään odottamaan suurella innolla ja mielenkiinnolla!

4 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä! Tämä kirja on mennyt minulta ihan ohi, mutta vaikuttaa tosi kiinnostavalta ja laitankin tämän lukulistalleni :).

  VastaaPoista
 2. Oi että, miten kaunis kansi! Kirjakin kuulostaa ihanalta, juuri mieluiselta minulle. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Sanna, suosittelen kyllä kovasti lukemaan :)

  Elma Ilona, kansi on todella kaunis :) Suosittelen sinuakin lukemaan! :)

  VastaaPoista
 4. Itsekin pidin kovasti tämän kirjan ruoka- ja luontokuvauksista. Ja nuo kannet.. Oih.

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥