perjantai 15. tammikuuta 2016

Kirppu lukee: värikkäitä ja äänekkäitä kirjoja pikkuisille

On sanomattakin selvää, että tällainen kirjoja rakastava ihminen haluaa tutustuttaa lapsensakin kirjojen hienoon ja ihmeelliseen maailmaan mahdollisimman varhain. Ostin paljon lastenkirjoja jo ennen kuin kirppu oli syntynyt, joten pulaa kirjoista ei tule olemaan missään vaiheessa.

Vielä ei oikein alle vuoden ikäiselle toimi sadut. Hän kun haluaa ottaa kirjan omaan käteensä ja vaikka vähän haukatakin sitä, eikä keskittymiskyky tahdo riittää tarinan kuuntelemiseen. Siksi meillä onkin esillä koko ajan värikkäät, paksua pahvia olevat kirjat. Ja näistä lähtee kaiken lisäksi vielä ääntäkin.

Molemmat kirjat kirppu on saanut lahjaksi. Ja nämä ovatkin olleet sellaisia napakymppejä että oksat pois! Nämä kun laittaa kirpun eteen, alkaa aivan mahdoton innostus. Sivuja käännellään edes takaisin ja odotellaan että josko ääni kuuluisi. Tässä vaiheessa joutuu äiti vielä painamaan nappia, mutta selkeästi kirppu jo ymmärtää että ääntä pitää kuulua. Mauri Kunnaksen Piipaa! -kirjan nappia ei tarvitse painaa niin kovaa kuin Mikä ääni kuuluu? -kirjassa, se on tässä todettu.


Vielä nuorempana meillä toimi pehmokirjat myös hyvin, mutta nykyään ne saavat olla ihan rauhassa kirpun edessä. Nyt näköjään pitää olla jo vähän enemmän kirjamaista meininkiä. Katsotaan mitä kirppu haluaa seuraavaksi lukea ;) Tästä se pienen ihmisen lukukokemus lähtee!

5 kommenttia:

 1. Äänikirjat ovat kyllä houkuttelevia! Oletteko kokeilleet sitä uutta Äkkää ja tökkää -sarjaa? Se on aivan ihana just melko pienestä lähtien :). Esittelen pian sen uusimman kirjan.
  Meillä on muuten ollut jopa yksi ääntelevä palapeli :D!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisesta en ole kuullutkaan, täytyypä tulla blogiisi kurkkaamaan! Mielelläni otan vastaan lastenkirja suosituksia :)
   Ja apua, onko sellaisiakin (palapelejä) olemassa? :D Tässä on itsellä näköjään vielä paljon opittavaa :D

   Poista
 2. Ihanaa, uusi tuleva lukija <3 Siskollani on noin puoli vuotta vanhempi poika, kuin teillä ja on kyllä kirjaihmisestä mahtavaa, kun pienet kädet kääntää, koskettelee ja painelee kirjaa. On niin hellyyttävää, kun toinen tulee kirjan kanssa luoksesi ja sanoo "tätä". Ja kiipeää viereen. Ei tosin kauaa jaksa keskittyä, mutta itse kuitenkin haluaa "lukea." :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin odotan innolla kun saan ihan lukemalla lukea pojalle satuja! ♡ On tosiaan vielä sen verran pieni että ei ihan keskittymiskyky moiseen riitä :)

   Poista
 3. Ihana pieni kirjakirppu siellä. :) Hienoa, että kirjat kiinnostavat.

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥