perjantai 27. tammikuuta 2017

Blogistanian vuoden 2016 parhaat kirjaehdokkaani


Ensimmäistä kertaa otan osaa Blogistanian Finlandia sekä Blogistanian Globalia 2016 äänestykseen, jossa kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2016 parhaista kirjoista neljässä eri kategoriassa.
Kategoriat ovat:
 • Blogistanian Finlandia
 • Blogistanian Globalia
 • Blogistanian Kuopus
 • Blogistanian Tieto
joista itse osallistun nyt kahteen ensimmäiseen. Kuinka jännittävää! Varsinkin näin Suomen juhlavuotena varsinkin kotimaisen kirjallisuuden taso ilahduttaa, ja Blogistanian Finlandia -kategoriassa nähdään varmasti timanttinen kolmikko. Pisteytys menee niin, että paras kirja saa kolme (3) pistettä, seuraava kirja kaksi (2) pistettä ja sitä seuraava yhden (1) pisteen. Jokaisen kirjan kohdalla on myös linkki omaan blogiarviooni.

Blogistanian Finlandia 2016 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Äänestys koskee vuonna 2016 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia. Blogistanian Finlandiaa emännöi Krista Lukutoukan kirjallisuusblogista.

Pisteeni annan

Minna Rytisalo: Lempi, kolme (3) pistettä
Riitta Jalonen: Kirkkaus, kaksi (2) pistettä


Blogistanian Globalia 2016 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia käännöskirjoja. Äänestys koskee vuonna 2016 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alun perin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Blogistanian Globaliaa emännöi Yöpöydän kirjat -blogi.

Pisteeni annan kahdelle kirjalle:

Toni Morrison: Luoja lasta auttakoon, kolme (3) pistettä
Sadie Jones: Kotiinpaluu, kaksi (2) pistettä

Äänestyksen tulokset julkaistaan emäntäblogeissa 28.1. kello 10. 

14 kommenttia:

 1. Kirkkaus ja Kotiinpaluu löytyvät listoiltani <3 Muitakin kirjoja listoiltasi olen lukenut. Hyvät listat :)

  VastaaPoista
 2. Lempille iso sydän! Parkkinen ja Jalonen molemmat omalla lukulistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempi on kertakaikkisen ihana! Suosittelen kyllä enemmän kuin lämpimästi myös Parkkisen ja Jalosen teoksia :)

   Poista
 3. Oonkin lukenut kaikki nämä kirjat, jotka listallasi on! Ihan kaikki ei niin iskenyt, mutta Lempi<3 Se on kyllä tainnut varsin tasaisesti hurmata joka puolella. :) Luoja lasta auttakoon oli myös ihana, se oli pitkään omallakin listalta, mutta vaihtui sitten Saundersiin viime tipassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempi on kyllä ollut todella tykätty, ja se onkin ihanaa <3 Sille olisin toivonut kovasti näkyvyyttä tänä vuonna palkintomittelöissä enemmänkin, joten aivan mahtavaa että pisteitä satelee nyt näin blogien kautta. Luoja lasta auttakoon oli niin käsittämättömän vaikuttava että se kuului omalle listalleni ehdottomasti :)

   Poista
 4. Täytynee tarttua tuohon Kotiinpaluuseen, kun sitä näin kiitellään :) Lempi jäi lopulta omalta listaltani pois, mutta arvasin sen saavan runsaasti ääniä muilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiinpaluusta lukusuositus! :) Ja Lempi on tosiaan saanut ihanan paljon ääniä <3

   Poista
 5. Sinun valinnoistasi melkein kaikki olisivat voineet olla omalla listallani. Vain Lempi lopulta päätyi sinne, mutta se kertoo siitä miten hieno ja monipuolinen kirjavuosi viime vuosi oli. :)

  VastaaPoista
 6. En itse äänestä tänä(kään) vuonna, nyt olen muutaman vuoden lukenut niin vähän ihan uutta kirjallisuutta. Äänestämäsi kotimaiset on kaikki minulla lukulistalla.

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥