tiistai 7. kesäkuuta 2011

Riikka Pulkkinen- Totta

Nyt on luettu Totta, aika kauan siihen menikin :) Muutenkin tässä on huomannut, että on hirveästi "kirittävää", sillä omat opiskelupuurtamiseni on vaikuttanut todella paljon siihen, etten ehdi lukemaan kaikkia niitä kirjoja mitä haluaisin. Sitten huomaan, että luen niitä uutuuskirjoja vuoden tai kahden viiveellä.. :/

Mutta palatkaamme nyt kuitenkin otsikon aiheeseen.


Totta kertoi kolmen eri sukupolven naisista, jossa isoäiti Elsa tekee kuolemaa. Elsan kuoleman lähestyminen avaa auki äitien ja tyttärien tarinaa, jossa mukana on oleellisesti myös 60- luvulla Elsan ja hänen miehensä Martin kanssa osana perhettä ollut lastenhoitaja Eeva. Eevalle ja Martille kehkeytyy suhde, salaisuus, joka selviää Elsan ja Martin lapselle Eleonooralle sekä Eleonooran lapselle Annalle, kirjan edetessä.

Itse odotin kirjalta todella paljon. Ehkä se suuri ennakkohypetys vaikutti osaltaan siihen, että minulle jäi päällimmäiseksi tunteeksi kirjasta hieman ristiriitainen olo. Olin hieman pettynyt siihen kuinka tarina päättyi, ja kuinka moni asia jäi mielestäni liikaa leijailemaan kysymysmerkkinä ilmaan. Itse olisin kaivannut hieman syvällisempää henkilökuvausta ja tarkennusta joihinkin kohtauksiin. Lisäksi minua on aina häirinnyt lyhyet luvut, joissa kertoja aina vaihtuu. Ei pääse missään vaiheessa kunnolla sisälle vuorossa olevan kertojan maailmaan.

Kirja ei missään nimessä ollut huono, ehkä odotukseni vain olivat turhan korkealla. En ole vielä lukenut Pulkkisen esikoisteosta, Rajaa, jota on kovasti kehuttu ja jota yritän päästä mahdollisimman pian lukemaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥