keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen lukusuunnitelmat

Pääsiäinen on täällä ihan pian, ja olen miettinyt innoissani lukemisia. Suunnitelmissani on paitsi syödä suklaamunaöverit (meillä ei käynyt ainuttakaan virpojaa, joten "joudumme" syömään kaikki suklaamunat itse), myös tehdä pihatöitä lukemisen ohella. Ovat luvanneet niin hyviä ilmoja että pihalla lukeminen onnistuu nyt hyvin. Hartaasti pyörittelin kirjoja käsissäni ja päädyin seuraavanlaiseen pinoon:
Tuula Karjalainen: Tove Jansson - Tee työtä ja rakasta
Boel Westin: Tove Jansson - Sanat, kuvat, elämä
Parinoush Saniee: Kohtalon kirja
John Boyne: Leijuva poika
Tove Jansson: Taikurin hattu

Olen jo aika loppusuoralla Westinin teoksen kanssa, ja kirja onkin täyttynyt erilaisista muistilapuista kuten kuvasta voi huomata. Ajattelin, että olisin lukenut kirjaa pitkin Toven juhlavuotta mutta en raaski lopettaa kesken, niin hyvää luettavaa kirja on. Haluan lukea kirjan myös siksi, että voin tarttua toiseen Tove Janssonin elämänkertaan jonka juuri äsken ostin, nimittäin Tee työtä ja rakasta. Täytyy lukea siis alta pois ensin toinen elämänkerta että voi aloittaa toisen :)

Parinoush Sanieen kirja kiehtoo, ja siinä alkaa kirjaston laina-aika taas tulla vastaan joten yritän saada tuon paksukaisen palautettua luettuna takaisin kirjaston hyllyyn. Kevään uutuuskirja John Boynelta on satu jonka mielelläni luen, olen ainakin ennen viihtynyt Boynen kirjojen parissa hyvin. Lisäksi pinon päällä keikkuu vielä yksi Muumikirja, Taikurin hattu. Aika Tove -painotteinen pino siis!

Melkoisen kunnianhimoinen pino pelkäksi pääsiäiseksi, mutta toisaalta, seuraavat pitkät vapaat pidänkin jo heti vappuna joten tavallaan tämä pino koskee myös niitä lomapäiviä. Ja kyllähän tiedätte, lukusuunnitelmien miettiminen on vain niin kivaa :)

Joko teillä on pääsiäisen lukusuunnitelmat mietittynä?

19 kommenttia:

 1. Isot kirjapinot ja suklaata: hyvä pääsiäinen! Tuo Boynen kirja odottelee minuakin. Pidin kovasti hänen edellisestä lastenkirjastaan.

  Meillä kävi ihan hurjasti virpojia, olisiko käynyt kaikkiaan liki 30! Ihan niin monta kertaa ei tarvinnut avata ovea, kun lapset kävivät 2-5 lapsen ryhmissä, mutta kaikki herkut loppuivat kesken. :) Täällä meidän kulmilla talot on rakennettu pääosin 2000-luvulla ja jokaisessa talossa on lapsia, joten...

  Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, juurikin näin! ;)

   Minä pidin myös edellisestä Boynen lastenkirjasta, ja siksi olen kiinnostunut myös tästä uudemmasta.

   Niin paljon virpojia! Voi että, ja minä ihan ikkunassa odottelin josko joku tulisi meidänkin ovelle. Olin varannut kauheasti karkkeja :) Itseasiassa tässä meidänkin lähellä asuu lapsia aika paljon, joten siksi odotin suurempaa trafiikkia oven taakse :)

   Aurinkoista pääsiäistä!

   Poista
 2. Minulla on yksi ihan sama (Kohtalon kirja). Voisin tehdä samanlaisen bloggauksen, sillä innostuin nyt ideasta. Tällä hetkellä on kesken Battle Royale, mutta sen saan melko varmasti huomisen aikana luetuksi.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalon kirja alkoi kiinnostaa, kun luin siitä muutaman arvion. Nyt yritän saada sen vapailla luettua. Hei, tee ihmeessä samanlainen bloggaus! Näitä lukusuunnitelmia on niin kiva lukea :)

   Poista
 3. Oi mitä ihania lukusuunnitelmia! Etenkin nuo Tovet<3
  Westin kirja oli mielestäni tosi hyvä, Karjalaisen ehkä "rennompi". Hauska kuulla ajatuksiasi molemmista. (Ja iik mä en ole vielä päättänyt mitä luen pääsiäisenä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän naureskelinkin itselleni että aika Tove-painotteinen pino on tullut nyt valittua. Westin kirja on niiiin loppusuoralla että saan varmaan jo tänään luetuksi, on ollut todella hyvä! Nyt onkin jännä päästä vertailemaan Westin ja Karjalaisen teoksia keskenään.
   Iiik, äkkiä tekemään lukusuunnitelma! ;)

   Poista
 4. Omiin lukusuunnitelmiini kuuluu lähinnä seuraavan luettavan kirjan arpominen, kun en osaa valita muuten. :D Tällä hetkellä luen Lehtolaisen Luminaista, joten saattaa olla, että vielä pääsiäisen olen sen parissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo arpominen on kyllä tosi hyvä keksintö! Joskus voisin kokeilla itsekin kun valinnanvaikeus uhkaa iskeä :)

   Poista
 5. Ei hassumpaa pääsiäissuunnitelmia! Karjalaisen teoksen olen varannut itselleni syksylukemiseksi. Ajattelin, että on mukavaa lukea ensin Janssonin tuotantoa ja sitten hänestä kertova teos. Tuo Leijuva poika kiinnostaa myös kovasti.

  Aurinkoista ja rentouttavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas taitaa käydä nyt niin, että luen elämänkerrat ensin ja sitten keskityn hänen tuotantoonsa. Luen juuri Westin kirjaa, ja koska siinä paneudutaan jokaiseen Toven teokseen huolella, saan todella paljon irti tulevista lukukokemuksista nyt. Esimerkiksi luin Muumipapan ja meren vähän aikaa sitten, ja kun luin taustoja kirjan synnylle ja teemoja taustalla, ymmärrän lukemani nyt vielä paremmin :)

   Poista
 6. Vautsi mikä kirjapino! Ihanaa pääsiäistä Jenni kirjojen ja suklaiden kanssa :)

  Minun pääsiäiseni on vähän kiireinen (työharjoittelua perjantaina, siivousta ja äidin synttäreitä), mutta eiköhän sieltä jokin päivä löydy kirjoille...:) Luen tällä hetkellä Lena Muhinan Piirityspäiväkirjaa, joka ei ota kyllä edistyäkseen. Toivoisin kuitenkin saavani sen loppuun ennen pääsiäistä, että saisin valita parille vapaapäivälleni jonkin ihanan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se melkoinen kyllä! :D Mietin aluksi että onkohan vähän överi, mutta toisaalta kun huilaan työnteosta tuon vapunkin, niin voi ne kirjapinot olla isompiakin sitten ;)

   Ihanaa pääsiäistä sinullekin Anni, toivottavasti löydät aikaa myös kirjoille ♥

   Poista
 7. Pääsiäissuunnitelmasi kuulostavat hyvälle :) En ole varsinaisesti suunnitellut omaa pääsiäislukemistoani, menen fiiliksen mukaan, mutta jotain on saatava lukea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein menen minäkin fiiliksen mukaan, mutta rakastan tehdä lukusuunnitelmia! Pitivät ne tai eivät ;)

   Poista
 8. Aloinkin heti hieman paniikissa miettiä, olenko varannut pääsiäiseksi riittävästä luettavaa. Huoahdin helpotuksesta kun löysin kirjapinostani Marraksen ja Et kuitenkaan usko kera Ville Haapasalon. Viihteellinen pääsiäinen siis täällä luvassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pääsiäiseen osuu kivasti vapaata, joten kannattaa olla kirjapinot kunnossa ;) Tuota Haapasalon kirjaa olen muuten miettinyt jossain välissä ostavani poikaystävälleni, kiva kuulla ajatuksiasi siitä :)

   Poista
 9. Minuakin kiinnostaa Boynen Leijuva poika!

  En ole oikein suunnitellut pääsiäisen lukemistoa. Sarah Watersin noin 500-sivuinen Yövartio on nyt kesken, mutta se on sen verran nopealukuinen, että varmaan saan sen jo lähipäivinä luetuksi. Seuraavaksi tartun ehkä johonkin toiseen kirjastolainaan, että ehtisin edes jonkun vielä lukea ennen eräpäivien umpeutumista. Ai niin, pitäisihän minun yksi esseekin aloitella... Siinäpä sitä on sitten puuhaa – mukavaa ja vähemmän mukavaa!

  Lämpöistä pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boynea aion lukea pian, minusta hänen edellinen lastenkirja oli mukava (Nooa Notkoniitty karkaa kotoa).

   En minäkään koko aikaa pysty lukemaan vaikka mieli tekisi, täytyy vähän pihahommiakin yrittää tehdä. Mutta aion silti varastaa omat hetkeni kirjojen parissa, yritä sinäkin ;)

   Ihanaa pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 10. Sinulle on haaste blogissani :)
  http://noannankirjat.blogspot.fi/2014/04/11-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥