sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Blogin kirjoittajasta ja tämän hetken kuulumiset

Huomasin taannoin, etten ole koskaan kertonut kunnolla ihmisestä tämän blogin takana. Minusta ei löydy oikein kunnon esittelytekstiä, kunhan olen vain bloggaillut. Olen ollut aika arka tuomaan itseäni julkisesti esille internetin ihmeellisessä maailmassa, mutta siinä missä ihminen kasvaa, kasvaa blogikin sen myötä. Näin kypsyi ajatus esitellä itseäni hieman enemmän nykyisille ja uusille lukijoille, ihanaa että kirjajuttuni jaksavat kiinnostaa niin monia!
 
Historiaa 

Olen lukenut aina siitä lähtien kun opin 7- vuotiaana lukemaan. Samanikäisenä sain kirjastokortin, joka alkaa näin 20 vuoden jälkeen olla paitsi hyvin kulunut myös melko antiikkinen. Siinä on vieläkin haalealla havaittavissa seitsemänvuotiaan tytön allekirjoitus haparoivin tikkukirjaimin. Tuosta kortista en luovu koskaan, vaikka pelkään että se alkaa olla elinkaarensa päässä. Toivottavasti ei kuitenkaan vielä pitkään aikaan!
 
Kirjastokortin myötä avautui täysin uusi maailma. Ihastuin kirjastoon ja sen kirjoihin niin palavasti, että reppu vääränä kannoin kirjoja kotiin. Ala-aste aikana olin pitkälti kirjastoauton varassa jonne pystyin itse kävelemään ellen sitten käynyt isäni kanssa lähikirjastossamme. Tuolloin luin enimmäkseen heppakirjoja ja Neiti Etsiviä. Yläasteikäisenä homma oli paljon helpompaa, sillä sitten kirjasto sijaitsikin jo tien toisella puolella. Koulupäivän jälkeen oli ihanaa hautautua kirjaston uumeniin ja niin, tulla kotiin taas reppu täynnä kirjoja. Jälkeen päin yllättää kovasti, ettei itse koulunkäynti kärsinyt juurikaan lukuinnostani, pärjäsin ihan hyvin koulussa vaikka mielenkiinto kohdistuikin oppikirjojen sijaan enemmän muunlaisiin kirjoihin. Vasta lukiossa alkoivat koeviikot tuntumaan tuskaisilta, kun olisi halunnut lukea jotain muuta. Muistan ikuisesti sen hetken kun uusin Harry Potter oli ilmestynyt ja se poltteli ihan järjettömästi mutta kokeisiin oli luettava ensin. Asiaa ei helpottanut yhtään se, että yksi rinnakkaisluokkalainen tyttö luki kokeiden välissä Potteria samalla kun itse kärvistelin! Mutta voi sitä onnea sitten kun sai alkaa luvan kanssa lukemaan Potteria.
 
Kuinka blogi sai alkunsa?
 
Vasta Ammattikorkeakoulussa huomasin kuinka vähälle lukeminen oli lapsuuden ja nuoruuden ajoista jäänyt. Kaipasin kirjojen maailmaan kovasti, mutta opiskelut, projektit ja kolmivuorotyö veivät kaiken aikani. Opinnäytetyön jälkeen putosi raskas taakka harteilta, ja keskitin tarmoni täysin muihin asioihin. Tässä vaiheessa olin jo löytänyt kirjablogien maailman ja ajatus omasta blogista kypsyi. Ja tällä tiellä olen edelleen, keväällä 2011 päivänvalon nähnyt blogi on osa elämääni vahvasti.
 
Siinä missä kirjastokortti avasi pienelle tytölle täysin uuden maailman, teki kirjablogimaailma saman minulle uudelleen vanhempana. Rakkaus kirjoihin ei koskaan sammunut elämän muuttuessa, ja kirjablogien myötä olenkin löytänyt paitsi paljon hienoa luettavaa, myös saanut uusia näkökulmia lukemiseen. Ennen kirja tuli luettua, mutta nyt voin lukemisen jälkeen jakaa kokemukseni muiden kanssa ja käydä keskustelua. Kirjoista saa nykyään niin paljon enemmän irti kun on löytänyt kirjablogimaailman, oman heimonsa. Muutaman kirjabloggaajan olen tavannut livenäkin ja on aivan mahtavaa saada blogille kasvot ja tutustua samanhenkisiin ihmisiin.
 
En työskentele kirjojen tai kirjallisuuden parissa, vaikka se haave aina toisinaan esille pulpahtaakin. Koulutukseni on täysin toiselta alalta. Kirja-arvioni ovat siis täysin harrastelijamaisia, onhan blogikin minulle harrastus eikä työ. Kirjat ovat minulle vastapaino kaikelle muulle elämälle, pakopaikka arjen keskellä.
 
 
 
Mitä minulle sitten kuuluu juuri nyt? 
 
Tällä hetkellä elämä on melkoisessa murroksessa, kun helmikuussa saamme esikoisemme, tulevan pienen lukijan. Tämä muutos on jo näkynyt täällä bloginkin puolella ajoittaisena hiljaisuutena. Yritän olla ottamatta turhaa stressiä siitä, etten kykene pysymään samassa tahdissa lukemisen suhteen kuin ennen. Ja kirpun maailmaantulon jälkeen tahti hidastuu varmasti vieläkin enemmän. Miltä vuosi 2015 sitten näyttääkään blogin osalta jää nähtäväksi. Yritän tietenkin lukea aina kuin mahdollista, ja voi olla että innostun lukemaan lastenkirjojakin, kuka tietää. Päivä kerrallaan kuitenkin mennään.
 
Varmaa on kuitenkin, etten lopeta lukemista enkä bloggaamista. Blogi elää kirjoittajansa mukana, ja joskus tulee hiljaisempia kausia. Näin rakasta harrastusta on vaikea edes lopettaa, mitä ihmettä minä sitten tekisin?
 
Loppuvuodesta aion vierailla Helsingin kirjamessuilla, lukea muutaman syksyn uutuuden ja saada loppuun pari keskeneräistä kirjaa. Lisäksi jään odottelemaan Finlandia -ehdokkaita ja arvailemaan voittajaa. Yritän tietenkin myös lukea mahdollisimman monta Finlandia -ehdokasta. Lisäksi aion tehdä muuttoteknisiä toimenpiteitä, sillä kirjastohuoneeni muuttuu nyt lastenhuoneeksi, ja kirjahylly muuttaa olohuoneeseen. Iso kirjaprojekti siis tiedossa, mutta mikäs sen ihanempaa kuin hypistellä ja järjestellä kirjoja? Lisäksi aion nauttia joulukuusta täysin rinnoin, sillä pidän lomaa koko kuukauden! Viime vuonna intouduin pitämään jouluviikon, ja tänäkin vuonna aion varmasti tuoda joulukirjoja blogiin. Rakastanhan joulua yli kaiken.
 
Toivottavasti tämä pieni esittely avasi edes hieman ihmistä blogin takana ja helpottaa uusien lukijoiden mukaan tulemista.
 
Kirjaisaa loppuvuotta kaikille!
 

21 kommenttia:

 1. Ihania kuulumisia, ja onnittelut. (: Minullakin on ollut tasapaino välillä hakusessa työn ja harrastusten kanssa. Aika ei veny niin paljon haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :)

   Aika tuntuu olevan kortilla enemmän kuin koskaan. Lukutahti on hidastunut selkeästi, mutta yritän ottaa asiat rennosti ja antaa lukemisen mennä omalla painollaan.

   Poista
 2. Ihania kuulumisia. Kertomuksesi kirjastokortista sai minut hymyilemään: muistan tietenkin oman lapsuuteni kirjastoreissut (kirjasto oli niin tärkeä, että karkasin satutunnille) ja ajattelen myös nyt kolmasluokkalaista tytärtäni, joka käy juuri kirjastoautolla niin koululla kuin joskus lähikaupan pihallakin. Ja ne tikkukirjaimet kirjastokortissa!

  Joulua odotan minäkin, jo nyt lokakuussa. Siksi onkin kiva, että pidät taas jouluaiheisen viikon.

  Suloisia syyspäiviä ja kaikkea hyvää tulevan lukijan odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja!
   Kirjasto oli pienelle tytölle huikea maailma, ja on se sitä minulle edelleenkin. Vieläkin kun käyn kirjastossa, tuntuu maailma hyvällä tavalla pysähtyvän. Vain minä ja kirjat.

   Joulun odotus nostaa päätään taas hyvissä ajoin, suunnittelen joulutouhuja jo nyt, innoissani ja hieman malttamattomana. Joulu on minulle niin tärkeä.

   Ihania syyspäiviä myös sinulle! ♥

   Poista
 3. Voi, kunpa vanha kirjastokorttini olisi vielä tallessa. Muistan sen niin elävästi! :)

  Ihania kuulumisia, kiitos niiden jakamisesta. Jouluunkin tuo uuden elämän odotus tuo varmasti uudenlaista taikaa. Hyvää ja kaunista syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En raaski koskaan luopua kirjastokortistani, vaikka siitä muuten aika jättäisi sillä niin paljon sillä on tunnearvoa :) Harmi että oma korttisi on kadonnut!

   Kiitos kovasti, tuli fiilis kertoa tarkemmin missä mennään ja kuka täällä häärää. Joulua odottelen jo innoissani ja kyllä tämä odotus tuo siihen kaikkeen ihan uuden tunteen :)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Ihana esittely. Onnittelut tulevasta uudesta perheenjäsenestä! :)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut!
  (Itsehän luin öisin, kun kuitenkin olin valveilla ja imetin :P )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos vinkistä, kaikki hyöty irti että voi lukea :D

   Poista
 6. Mukavaa lukea sinusta enemmän, ja ihanaa kuulla että elämässäsi puhaltavat noin hyvät tuulet, että pieni lukija on tulossa maailmaan. <3

  Luulenpa, että saatamme vaikka tavata kirjamessuilla, sinnehän minäkin olen suuntaamassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Krista ♥

   Messuille suuntaan perjantaina äitini kanssa (jokavuotinen perinne) ja yritän bongailla kirjabloggareita niin paljon kuin mahdollista! :)

   Poista
 7. Voi miten kiva teksti! <3 Lukuintoa ja kutkuttavia odotuksia (niin joulun kuin minikirpun) ! Blogihiljaisuudet tulee ja menee, itselläkin blogi tällä hetkellä horroksessa, mutta kyllä minä sen sieltä vielä kaivan esille pikkuhiljaa... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene ♥

   Blogi tosiaan elää kirjoittajansa mukana, ja joskus tulee niitä hiljaisiakin hetkiä. Kyllä se vauhti sieltä vielä löytyy! ;)

   Poista
 8. Mukava kuulla sinusta enemmän, kuitenkin blogisi vakilukija ollut jo pitkään. Ja paljon tuttuutta löytyy - miten lapsena selkävääränä kannettiin kirjoja kirjastosta kotiin ja miten turhautti, kun välillä koulu söi hyvää lukuaikaa :D

  Kun pitää blogia monta vuotta, alkaa väkisinkin näkyä oma elämä juuri niinä hiljaisina ja vilkkaampina kausina. Itselläni on nyt menossa sellainen sekamelska elämässä, että olen ihmeissäni, että olen ehtinyt niinkin paljon blogata kuin olen blogannut!

  Mutta ihanaa syksyä ja tulevan pienokaisen odotusta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katri! ♥
   Ja minä olen myös ollut blogisi lukija jo pitkään! :)

   Ajatella, jos voisi taas elää kuin pienenä ja vain lukea ja kantaa niitä kirjoja hullun lailla kirjastosta..! Täydellistä.

   Siis sinähän ehdit aina lukea ihan tosi paljon, nostan aina mielessäni hattua sinulle! Tuntuu ettei kiire näy blogissasi ollenkaan ;)

   Ihanaa syksyä myös sinulle ♥

   Poista
 9. Mukava esittelyteksti. :) Kirjahyllyn muuttaminen on hauskaa puuhaa. Pääsee järjestelemään omia aarteita... kaikkea hyvää tulevaan syksyyn ja talveen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :)

   Ja kyllä, mikäs sen hauskempaa kuin järjestellä ja hypistellä kirjoja. Mukava projekti siis tiedossa!

   Ihanaa syksyä myös sinulle! :)

   Poista
 10. Kiva lukea esittelysi ja kuulumisesi :)

  Minua on mietityttänyt oman ensimmäisen kirjastokorttini kohtalo, se tuli jossain vastaan vielä muutama vuosi sitten, mutta nyt en tiedä missä se on :(

  Bloggaaminen on siitä mukava harrastus, että se kyllä odottaa vaikka haluaisikin pitää taukoa :)

  Mukavaa syksyä, toivottavasti vauvan odotus sujuu mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ja kuulla, kiitoksia :)

   Voi ei, toivottavasti kirjastokorttisi löytyy! En raaski koskaan luopua ensimmäisestä ja nykyisestä kortistani, niin kova tunnearvo sillä on :)

   Olet oikeassa, varsinkin kun bloggaaminen on minulle harrastus eikä työ. Silloinhan tilanne olisi eri. Ja koska blogi elää kirjoittajansa mukana, tulee väistämättä niitä hiljaisiakin hetkiä.:)

   Mukavaa syksyä myös sinulle! :)

   Poista
 11. Ihania uutisia kerroit ja onnittelut jo etukäteen vauvaperheelle :)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥