perjantai 2. tammikuuta 2015

Lukusuunnitelmia omasta kirjahyllystä: Nämä 10 kirjaa aion lukea

Ja näin aloitetaan kirjavuosi 2015, vuoden ensimmäinen postaus.

Luin vähän aikaa sitten Katrin blogista mielenkiintoisen postauksen josta inspiroi minua heti. Katri oli listannut hyllynsä 10 himotuinta kirjaa jotka oli vuoden aikana tarkoitus lukea. Siinä aloin sitten heti miettimään ja listaamaan, mitkä olisi minun hyllyni 10 kiinnostavinta (lukematonta) kirjaa juuri nyt. Vähän väliähän sinne kyllä hankin uutta kasvattamaan lukemattomien pinoa... Vielä en ole edes käynyt alennusmyynneissä joista ihan varmasti tarttuu taas jotain mukaan.

Mikäs sen parempi kuin tehdä tämä listaus heti näin tähän alkuvuoteen, voi sitten vuoden lopussa tarkastella montako kirjaa sitä sitten loppupeleissä tuli luettua. Vakaa tarkoitushan on tietenkin onnistua lukemaan nämä kaikki, vaikka kaikista kivointahan on ylipäänsä tehdä tämä listaus! Mutta en kyllä edelleenkään aio laskea kuinka monta lukematonta hyllyssäni on. Ehkä parempi kun ei tiedä ;)


Siispä tässä 10 kirjaa jotka aion tänä vuonna omasta hyllystäni lukea:

Joyce Carol Oates: Sisareni, rakkaani
Joyce Carol Oates: Kosto: rakkaustarina
Oates herätti mielenkiintoni viime vuoden lopussa, kun luin Haudankaivajan tyttären. Tältä kirjailijalta haluan ehdottomasti lukea lisää.

Geert Kimpen: Kabbalisti
Tämä on alekirjaostos vuosien takaa. 

L.M. Montgomery: Pieni runotyttö
Kyseessä on yhteisnide, joka sisältää kolme Runotyttö-kirjaa. Löysin kirjan kolmella eurolla kirpparilta, ja pakkohan se oli napata mukaan. Tämä on klassikko joka minulta on jäänyt lukematta.

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät
Olen aloittanut tämän kirjan äänikirjana mutta en ehtinyt kuuntelemaan sitä loppuun kun se piti jo palauttaa kirjastoon. Nyt minulla on kyseinen kirja hankittuna hyllyyn kirjailijan nimmarilla varustettuna. Pakkohan tämä kehuja saanut kirja on vihdoin lukea!

Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat
Kirja, joka piti lukea sen ilmestyessä. Ja vieläkin on lukematta.

Ingo Schulze: Adam ja Evelyn
Vuosi sitten ostettu alekirja.

Irene Nemirovsky: Veren polte
Kierrätyskeskuksesta bongattu 20 sentin hintaan.

Haruki Murakami: Mistä puhun kun puhun juoksemisesta
Murakami ei esittelyjä kaipaa. Vaikka hän kirjoittaisi oppaan mikron käytöstä, lukisin senkin.

Judith Lennox: Taivaanranta tummuu
Tämäkin on alekirjaostos ties kuinka monen vuoden takaa.

Näin. Katsotaan kuinka vuoden lopussa käy. Löytyykö pinosta joitain suosikkejasi?

17 kommenttia:

 1. Sisareni rakkaani on rankka mutta loistava. Runotytöt ovat ihastuttavia. Ne ovat aika tuoreina mielessä, sillä luin ne vajaa vuosi sitten uudelleen ja tykkäsin edelleen. Pitäisiköhän minun matkia ja tehdä myös tällainen? Ehkäpä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisareni, rakkaani on kovasti kehuttu ja siksikin kiinnostaa, melkoinen paksukainen kirja kyllä on. Runotyttöjä en ole koskaan lukenut! Siksikin kun kirja tuli eteen kirpparilla, oli se ihan pakko ostaa. Jos saisi tämänkin aukon sivistyksessä korjattua :)

   Ja ehdottomasti saa matkia! ;)

   Poista
 2. Olen lukenut Sisareni, rakkaani ja Kun kyyhkyset katosivat. Näistä pidin enemmän Oatesin kirjasta. Puhdistuksen jälkeen Kun kyyhkyset katosivat oli huoma pudotus alaspäin.
  Hienoa lukuvuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän arkaillut tuon Oksasen kanssa kun Puhdistus oli niin hyvä. Silti se kiinnostaa, ja onhan se jo hyvän tovin tuolla hyllyssä nyt majaillut...
   Kiitos samoin sinulle :)

   Poista
 3. Oi, olen kateudesta vihreä kun löysit Runotytön yhteisniteen noin edullisesti, sehän oli lähes ilmainen. :) Se on ihana kirjasarja. Jääskeläinenkin on hyvä.

  Itse en taida uskaltaa tämmöisen listan tekoon, kun on vähän huonoja kokemuksia valmiiksi kiinnitetyistä kirjalistoista. :) Mutta aikomukseni on lukea omia kirjoja enemmän tänä vuonna - kirja kuin kirja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä edullinen! Halusin sen senkin takia, sillä en ole koskaan lukenut Runotyttöjä... täytyy korjata aukko sivistyksessä :)

   Kyllä minäkin vähän mietin että onkohan tässä mitään järkeä kun en tahdo pysyä näissä ikinä mukana, mutta ajattelin että jos edes puolet saan luettua niin se on jo hyvä! Ja kun niitä oman hyllyn kirjoja oikeasti pitäisi saada joskus luetuksikin :D

   Poista
 4. Mielenkiintoinen lista, toivottavasti saat luettua ainakin osan! :) Minullakin on suunnitelmissa lukea Oatesin Sisareni, rakkaani tänä vuonna. Se voisi olla aika täydellinen tiiliskivi kesään. Ja Kun kyyhkyset katosivat oli yksi viime vuoden suosikkejani, hienosti rakennettu kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisareni, rakkaani on melkoinen tiiliskivi, sitä ei ihan noin vain luetakaan. Itse mietin että lukisin jo näin alkuvuodesta sen, tai sitten enemmän syksymmällä. Katsotaan. Kiva kuulla että pidit Kun kyyhkyset katosivat! Hankin sen jo sen ilmestyessä mutta niin on jäänyt hyllyyn... Nyt täytyy ottaa härkiä sarvista :)

   Poista
 5. Hauskaa, että sinäkin innostuit listailemaan oman hyllyn himotuimpia. Ja voi Oates! Sisareni, rakkaani etenkin on kamalan hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ideasi oli niin kiva, että innostuin siitä heti! Ja varsinkin, kun niitä oman hyllyn kirjoja pitäisi ihan oikeastikin joskus lukea, eikä vain raahata uusia lisää. Toivottavasti saan listalta edes puolet luettua, siihenkin olisin jo tyytyväinen.

   Poista
 6. Runotyttöjä olen lukenut joskus yläasteikäisenä, kaksi Lennoxia muutama vuosi sitten. Juuri tuon Taivaanranta tummuu sekä Yöntummat vuodet ja niistä ensin mainittu oli mielestäni todella hyvä lukuromaani! Oksasen kirja pitäisi minunkin lukea, lähestulkoon nolottaa kun se on lukematta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en ole lukenut koskaan Runotyttöjä, ja se nolottaa :) Onneksi löysin tosiaan tuollaisen yhteisniteen niin voi kerralla uppoutua Runotytön maailmaan. Lennox on monen vuoden alekirja(ja heräte)ostos, jota en ole saanut luetuksi. Josko nyt tänä vuonna! Hyvä kuulla etten ole ainoa joka ei ole Oksasen uusinta lukenut, huh ;)

   Poista
 7. Kiva lista! Ja hei täällä kanssa eräs, joka ei ole lukenut Runotyttöä.. Oatesilta olen lukenut vain Kosto: rakkaustarinan, mutta Blondi ja Putous ovat lukemattomina hyllyssä. Blondia olen jo pitkään aikonut aloittaa, mutta sivumäärä on aina vienyt katseen muualle.. Ehkä tänä vuonna! Kosto oli muuten todella hyvä. Ja oih, Harjukaupunki <3 Kirja on hyvällä tavalla outo ja niin koukuttava! Heh, kävin joulukuussa ystäväni luona Jyväskylässä ja kyseisellä harjulla ja sen portailla, jossa kirjan loppu tapahtuu.. Kun kyyhkyset katosivat oli itselleni haastava luettava ja huomaan jo unohtaneeni siitä paljon. Ei yllä Puhdistuksen tasolle, mutta muistan kyllä ihan pitäneeni kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, en ole siis ainoa Runotyttöjenkään suhteen, löytyy joku muukin joka ei niitä ole lukenut :) Oatesin Sisareni, rakkaani lähti eilen lukuun sillä päätin selättää tämän paksukaisen ihan ensin. Harjukaupunki on jäänyt itselleni sellaiseksi ikuisuusprojektiksi, aina on pitänyt lukea mutta en ole saanut aikaiseksi. Oksasta kyllä vähän jännitän kun Puhdistus oli niin hyvä.

   Poista
 8. Pitäisiköhän matkia... Omien lukeminen on minulle jostain syystä hirmu vaikeaa. Aina painaa muka kirjastolainat päälle. Omassa hyllyssä on oikeasti sellaisia lukemattomia kirjoja, joilta odotan todella paljon. Ehkä jos jaksaisi istahtaa koneelle. Padilla jaksaa kommentoida muttei postata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, tee ihmeessä! Itse ajattelin asian niin, että joskushan ne omankin hyllyn kirjat täytyy lukea :D Nyt voi samalla vähän haastaa itseään.

   Poista
 9. Oi, tämä sinunkin listasi on kiva, Katrin blogin kommenteista päädyin sitä kurkkimaan! Multa löytyy tuo Runotyttöjen yhteisnide hyllystä myös, mutta Runotytöt (ja Annat myös) on tullut kahlattua useaan kertaan läpi teini-iässä. Sisareni, rakkaani luin minäkin tämän vuoden puolella, ja samoin tuon Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Nemirovskysta on tullut mulle jotenkin hassulla tavalla hirveän tärkeä kirjailija, en osaa yhtään määritellä miksi! Jotenkin koko hänen elämäntarinansa on äärimmäisen kiehtova. Kaikki suomennetut teokset + tyttären kirjoittama teos äitinsä elämästä on tullut luettua.

  Pakko ehkä vielä tehdä tällainen listaus, vaikka monta odotetuinta kirjaa olenkin jo saanut alkuvuoden aikana ahkeroitua...

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥