lauantai 31. joulukuuta 2016

Kirjavuoteni 2016

Tämä vuosi on ollut melkoista kirjallista ilotulitusta. Koskaan blogihistoriani aikana en ole onnistunut lukemaan näin montaa upeaa kirjaa yhden vuoden aikana. Minä, joka luin vuosia käytännössä vain käännettyä kaunokirjallisuutta, olen siirtynyt enenevissä määrin kotimaisen kirjallisuuden pariin. Ja mikäs siinä, kun taso on näin mieletön! Vuoden alussa asetin itselleni tavoitteeksi lukea 30 kirjaa. Pidin määrää enemmän kuin realistisena, kun jaloissa pörrää yksi kappale taaperoita. Siinäkin suhteessa yllätys kävi, kun totesin lukeneeni lähes tuplaten sen mitä olin kuvitellut. Ei huono!

Mitä sitten luin? Kun katson listaa vuoden luetuista, voi näköjään sanoa että laidasta laitaan kaikkea. Koskaan ei tiedä mikä kirjaa kiehtoo, tai minkä aiheen parissa haluaa viettää aikaa. (Suinkaan kaikki kirjat eivät tänne blogiin asti edes päädy, siihen en ole edes pyrkinyt.)

Ja ne vuoden parhaat, oi että. Niitähän sitten riittikin.Lisäksi nostan esille vielä Ina Westmanin Syliin sekä Laura Lähteenmäen Korkea aika, jotka olivat vaikuttavia lukukokemuksia myös.

Joukkoon mahtui myös vähemmän upeita lukukokemuksia. Yhdestä en voinut edes blogata, koska savu melkein nousi korvista: niin otti päähän kirjaan tuhlattu arvokas lukuaika. Kyseessä oli John Greenen Arvoitus nimeltä Margo, jossa totesin Margon on olevan koko maailman kirjallisuuden raivostuttavin, itsekkäin ja noh... karmein henkilö vain. Vaikka Alaskaa etsimässä oli myös huono, jostain käsittämättömästä syystä kokeilin vielä Arvoitus nimeltä Margoa, ja nyt todellakin tiedän että John Greenen kierrän jatkossa kaukaa. Ei, ei ja ei. Green on todella suosittu nuorten(aikuisten) keskuudessa, mutta ehkä allekirjoittanut on vain jo kasvanut genrestä ohi ja skitsoilee tässä nyt sen takia.

Muiden huonojen ja keskinkertaisten lukukokemusten piiriin jäävät myös Mehiläisten historia, Carmine Streetin sokeat, Haltiaelämää, Vuori talon takana sekä Hiljaisuuteen hävinneet.

Mitäpä tiedossa ensi vuodelle? En usko että luettavien määrä kasvaa yhtään enempää, mutta vakaa aikomukseni on vähentää uutuuksien määrää. Kirjahyllyssäni on paljon mielenkiintoisia vanhempia kirjoja, jotka ovat jääneet nyt pikkaisen uutukaisten alle. Itse olen tänä vuonna löytänyt muutaman todella hienon vanhemman julkaisun kirjan, ja se on palauttanut omaa ajatusmaailmaa alkuaikoihin, jolloin kirjastoon todella mentiin haahuilemaan hyvän kirjan toivossa. Keväällä julkaistaan muutama  pakkolukeaheti -kirja, mutta noin muuten koitan antaa mahdollisuuden niille muillekin teoksille. Lisäksi aion osallistua vuonna 2017 Helmetin lukuhaasteeseen, josta kirjoittelen pian lisää.

Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet tänäkin vuonna mukana blogini menoissa! Toivotan oikein onnellista ja kirjallista uutta vuotta 2017! ♥21 kommenttia:

 1. Hurjan hyviä kirjoja olet lukenut! Lempi, Luoja lasta auttakoon, Lumikukka, Enkelten verta.<3 Ja pitääpä ottaa tuosta listaltasi omat lukemattomat ylös, meillä menee usein kirjamaut aika yksiin niin kerään täältä blogistasi vinkkejä mielelläni. :> Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vuosi on tosiaankin ollut ihan huikaisevan hyvä lukuvuosi, niin monta hyvää kirjaa on kohdalle osunut. Lumikukka ja Enkelten verta tuli ihan takavasemmalta, mutta aivan mahtavia yllättäjiä! Aika paljon on samoja fiiliksiä kirjoista, tosin esimerkiksi Säädyllisestä ainesosasta olisin ollut valmis lyömään melkeinpä vetoa että nyt osuu sulle, mutta toisin kävi :D

   Kaikkea ihanaa vuoteen 2017!

   Poista
 2. Kotiinpaluu, Luoja lasta auttakoon ja Kirkkaus saivat minultakin täydet pisteet. Kirkkaus on paras kirja jonka olen lukenut tänä vuonna.

  Hyvää Uutta Vuotta ja lukuiloa vuodelle 2017♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja suosikkeja siis! Itselleni tulee olemaan tosi vaikeaa päättää oikeasti vuoden paras. Nyt osui niin monta upeaa kirjaa tälle vuodelle :)

   Kaikkea ihanaa vuoteen 2017!

   Poista
 3. Esille nostamistasi olen lukenut neljä ja pidin myöskin kovasti niistä. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja suosikkeja löytyy siis muiltakin :) Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle, Riitta!

   Poista
 4. Hienosti ylitit tavoitteesi. Kiva koostepostaus. Hyvää uutta vuotta ja lukuiloa vuodelle 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hieman yllättänyt tuloksesta itsekin, en todellakaan olisi osannut uskoa että tässä elämäntilanteessa ehtisin lukea näin paljon. Näköjään sitä ehtii vaikka mitä jos haluaa :D
   Ja kiitos, kaikkea ihanaa vuoteen 2017!

   Poista
 5. De Waal on huikea joka vuosi <3! Hyvää uutta lukuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli de Waal lukulistalla todella pitkään, ja vasta tänä vuonna sain sitten lopulta luetuksi. Koska pidän kovasti historiasta muutenkin, oli kirja erittäin mielenkiintoinen. Hyvää uutta lukuvuotta sinullekin! :)

   Poista
 6. Suosikeissasi on muutama sama kotimainen, joista minäkin nautin tänä vuonna: Lempi, Kirkkaus ja Säädyllinen ainesosa, ah!

  Inhokeistasi olen lukenut vain Mehiläisten historian eikä se oikein kolahtanut minuunkaan. Noita muita tiedän nyt välttää, mutta eivätpä ne onneksi ole tähänkään asti houkutelleet :D PAITSI yksi Greenin kirja minulla on, muistaakseni Looking for Alaska, ja sitä aion uhkarohkeasti kokeilla, koska Tähtiin kirjoitettu virhe oli ihan ok nuortenromaaniksi. Muita en ole Greeniltä lukenutkaan.

  Onnellista ja lukuisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempi, Kirkkaus ja Säädyllinen ainesosa tuntuu löytyvän monen suosikeista ja hyvä niin, ovathan ne ihan mahtavia kirjoja!

   Mehiläisten historia oli yksi vuoden blaah-kirjoista, onneksi Enkelten verta teki sen mitä Mehiläisten historialta odotin. Ja noita muita nyt en tosiaan osaa suositella, hyvä etteivät ne siis kiinnostele edes yhtään :D Tähtiin kirjoitettu virhe on ollut ainoa Greeneltä lukemani hyvä teos, muiden kanssa mennään niin metsään että saan aikaan savun korvista :D

   Oikein hyvää uutta vuotta! :)

   Poista
 7. Sinulla oli loistava lukuvuosi - ja vielä pikkuisen kanssa, joten erityisen hyvä. ♥

  Lempi ja Säädyllinen ainesosa olivat minunkin suosikkejani. Pidin paljon myös Morrisonin kirjasta; niin paljon, että kunhan Blogistanian Globalian aika on, mietin että mahtuisiko se omien ehdokkaideni joukkoon. Jänis, jolla on meripihkan väriset silmät on myös huikea.

  Onnellista alkanutta vuotta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen oikeasti todella hämmästynyt siitä että ehdin lukemaan näinkin paljon, 59 kirjaa! En olisi alkuvuodesta uskonut että pikkuisen kanssa onnistuu näin. Noh, sanotaanko näin että päiväuniaika on käytetty aina lukemiseen eikä juurikaan siivoamiseen... ;)

   Morrisonin kirja vaikutti minuun syvästi. Sen lukeminen teki välillä niin pahaa, mutta sillä on tärkeä sanoma: jokaisella on oikeus hyvään lapsuuteen. Ja siksi on vuoden parhaimpien joukossa.

   Samoin sinulle!♥

   Poista
 8. Hienoja kirjoja on mahtunut vuoteen 2016! Kirkkaus ja Luoja lasta auttaneet tekivät minuunkin vaikutuksen. Sadie Jonesia ovat niin monet kehuneet, että sille pitää jossain vaiheessa minunkin antaa mahdollisuus.

  Onnellista uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna tosiaan on monta mahtavaa kirjaa tullut luettua, ihanaa! :) Ja itse en voi kuin suositella Kotiinpaluuta, joten anna ihmeessä mahdollisuus.

   Kiitos samoin sinulle! :)

   Poista
 9. Oletpa ehtinyt lukea huimasti kirjoja! Tuo Edmund de Waalin teos on kyllä huikean hieno. Listasi palautti mieleeni, että tuon Islantilainen voittaa aina -kirjan haluaisin lukea. Teen aina joka vuodelle itselleni paperille jonkinlaisen kirjalistan, mitä haluaisin tulevana vuonna lukea ja pitääkin muistaa kirjoittaa Rämön teos listalle. Minullakin on suunnitelmissa vähentää uutukaiskirjoja ja tarttua jälleen enemmän vanhempaan kirjallisuuteen, kuten klassikoihin ja oman hyllyn lukemattomiin, joista taas moni jäi tänä(kin) vuonna lukematta.

  Ihanaa alkanutta vuotta 2017! Tuokoon vuosi eteen huippuja kirjoja ja iloisia hetkiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yllätin itsenikin miten olenkaan ehtinyt näin paljon lukemaan, en olisi uskonut ellei Goodreads olisi iskenyt faktaa pöytään :D Ja hei lue ihmeessä Islantilainen voittaa aina! Sitä oli hurjan mukava lukea, jotenkin niin symppis ja vain vallan ihastuttava.♥
   Minulla on muutama kevään uutukainen sillä pakkolukeaheti-listalla, mutta muuten kyllä nyt suuntaan katseeni hieman vanhempiin teoksiin tänä vuonna. Jotenkin tuntuu siltä että niin on hyvä :)

   Ihanaa vuotta 2017 sinullekin, Kaisa!♥♥♥

   Poista
 10. Hyviä kirjoja listallasi. Kuten moni muukin sanonut, niin Lempi ja Kirkkaus, Säädyllinen ainesosa, Luoja lasta auttakoon, Kotiinpaluu <3

  Oma listani vielä tekemättä, mutta se syntynee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan listaasi! Aika samoja kirjoja näyttää löytyvän muidenkin listoilta, mutta hyvät kirjat löytävät lukijansa. ♥

   Poista
 11. Lumikukka ja salainen viuhka on ihana <3 Pitäisi joskus lukea se uudelleen, katsoa onko se edelleen niin ihastuttava kuin kymmenen vuotta sitten. Oletan kuitenkin, että kyllä on:) Vuotesi kohokohtiin kuuluu monta kirjaa, jotka ovat minulla lukulistalla vuodelle 2017.

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥