perjantai 19. heinäkuuta 2013

Syksyn 2013 kiinnostavimmat kirjat

Minun on pitänyt tehdä tämä listaus jo aikoja sitten, mutta vasta nyt kun flunssa kaataa kiireisen petiin, on aika kurkistaa syksyn kirjoihin paremmin. Syksyllä ilmestyy paljon mielenkiintoisia teoksia, ja tässä listaan alla nyt muutamia minua kiinnostavia teoksia kustantamoittain.

BAZAR
Cecilia Samartin - La Peregrina
Samartin on parantanut minusta kirja kirjalta, ja kuuluu minulle tärkeisiin kirjailijoihin. Ehdottomasti haluan lukea siis kirjailijan uusimman, joka on itsenäinen jatko-osa Senor Peregrinolle.
Eowyn Ivey - Lumilapsi
1920- luvun Alaskaan sijoittuva romaani kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, ja on noussut Pulitzer 2013-finalistiksi.

TAMMI
Haruki Murakami - IQ84 osa 3
Vaikka osat 1 & 2 ovat vielä lukematta olen innoissani ja kiinnostunut sarjan päätösosasta. Murakami on uskomaton tapaus, hänen kirjojaan ei voi jättää lukematta!
Kåre Halldén - Samppanajaruhtinas
Samppanjaa ja jännitystä, kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta yhdistelmältä!

OTAVA
Chimamanda Ngozi Adichie - Kotiinpalaajat
Kirjailija kiinnostaa kovasti, vaikka en ole yhtäkään hänen teostaan vielä lukenut.
Helen Fielding - Bridget Jones III
Ihana Bridget, näihin haluaa palata aina uudestaan! Mielenkiintoista lukea mitä uutta Bridgetille tapahtuu.

GUMMERUS
Maria NDiaye - Kolme vahvaa naista
Kirjailijan kansainvälinen läpimurto kolmen arvokkuutensa puolesta taistelevien naisten kertomus.
Juha T. Hakala - Luovan laiskuuden opas
Jo pelkästään nimi herättää mielenkiinnon, mitähän tästä voisi oppia?

ATENA
Pasi Ilmari Jääskeläinen - Sielut kulkevat sateessa
Ensinnäkin, kirjan nimi on jo itsessään huikaisevan upea. Odotan tältä teokselta paljon, sillä Jääskeläistä on kehuttu todella paljon blogimaailmassa ja siksi hänen uutukaisensa kiinnostaa kovasti.

SILTALA
Tuomas Kyrö - Kunkku
Koska Kyrö on vaan niin hauska!
Lene Kaaberbole & Agnete Friis - Poika matkalaukussa 
Kirja on voittanut ilmestyessään Tanskassa vuoden rikosromaani -palkinnon.

WSOY
Pekka Hiltunen - Iso
Aihe on aika erikoinen, siksi herättää kiinnostusta.
Vikas Swarup - Nuoren naisen koetukset
Slummien miljonääri - kirjoittajan uusin teos.
Leena Virtanen - Noitanaisen älä anna elää
Tämä on yksi syksyn mielenkiintoisimmista kirjoista, noitavainot ovat aina kiinnostaneet ja tämä tosikertomus on pakko lukea.

Millainen sinun listasi on? :)

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Otin Leena kuvan meidän takapihalta, sieltä löytyi kaunis vaaleanpunainen pioni! Vaaleanpunainen on vielä yksi lempiväreistäni :)
   Veikkaan että yksi listastasi on ainakin Jääskeläinen, ja voisin veikata myös Samartinia, mutta kolmatta en osaa ihan täysin päätellä :)

   Poista
 2. Paljon meillä on samoja; Lumilapsi, Sielut, 1Q84, Iso... Lue ihmeessä 1Q84, osat 1 ja 2. Äärettömän hyviä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä käydä kotiuttamassa osat 1 & 2, olin ajatellut että lukisin ne ennen kuin kolmas ilmestyy, ja sitten voisin heti jatkaa tarinan päätös osaan ;)

   Poista
 3. Muutamia samoja kirjoja listoillamme :) Lumilasta odotan hyvin innokkaasti! Tilasin kirjan jo itselleni alkukielisenä ja tänään hain paketin postista. Kirjassa on aivan mielettömän ihana kansi ja arvaa houkutteleeko lukea se heti tältä istumalta, mutta ei auta kuin odotella ja lukea pari kirjastolainaa ensin pois alta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumilapsi kyllä kiinnostaa minuakin todella paljon, ja alkuperäiskansi on aivan ihana! Mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi Lumilapsesta ennen suomenkielistä julkaisua :)
   Tunnistan tuon kirjaston kirjojen ongelman, nytkin on kaksi kirjaa lukematta ja huomenna pitäisi palauttaa kirjastoon..hmm!

   Poista
 4. Minäkin odoyan Samartinin uusinta. Olen häneltä lukenut kolme kirjaa (vai kaksi?) ja tykännyt. Minusta ensi syksyksi on luvassa harvinaisen paljon houkuttelevia kirjoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samartin on parantanut kirja kirjalta ja viihdyn loistavasti hänen teostensa parissa! Siksi tämä uusinkin kiinnostaa äärimmäisen paljon :)
   Olen samaa mieltä, hieno kirjasyksy tulossa!

   Poista
 5. Ohos, enpä tiennyt että Peregrinolle on tulossa jatkoa. Pidin kirjasta kovasti, joten pakkohan ne jatkotkin on lukaista!

  Chimamandan Kotiinpalaajat on hieno kirja, todella runsas ja antoisa. Aika erilainen kylläkin kuin esim. Puolikas keltaista aurinkoa ja purppuranpunainen hibiskus. Chimamanda tuntuu olevan kirjailija, josta ei ikinä voi tietää tarkalleen, mitä on tulossa.

  Olen lukenut myös Iveyn Lumilapsen, joka oli ihan ok, mutta plörähti loppua kohden. Tosin kirja vissiin jakaa mielipiteitä melko voimakkaasti eli koskaan ei voi tietää, miten kukin sen kokee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en tiennyt jatko-osasta ennen kuin luin bazarin katalogin, mielenkiintoista kyllä lukea tämä jatko-osa!
   Chimamandan uusimmasta luinkin jo yhden arvostelun ja kiinnostuin teoksesta vielä enemmän, kuuluu ehdottomasti kirjasyksyyni.
   Oletko jo arvioinut Lumilapsen blogiisi? Tulenkin heti malttamattomana sitä etsimään ! :)

   Poista
  2. Juu, löytyy blogistani, tässä suora osoite:

   http://www.mainoskatko.blogspot.co.uk/2012/10/lumesta-syntynyt-tai-sitten-ei.html#comment-form

   Siinä ei ole juonipaljastuksia, joten sen uskaltaa lukea. :)

   Poista
 6. Hei, tosi hyviä vinkkejä sinun listallasi! Kaikki on ollut niin haipakkaa, etten ole ehtinyt vielä edes syksyn kirjaluetteloita selaamaan! Hyvä, että muistutit Leena Virtasesta, noitateema kiinnostaisi loppuvuodesta. Ja Lumilapsi kiinnostaa viimeistään nyt, kun mainitsit Alaskan, So American -haasteesta puuttuu vielä Alaska...

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥