maanantai 1. heinäkuuta 2013

Katja Jalkanen ja Hanna Pudas - Rivien välissä

Katja Jalkanen & Hanna Pudas- Rivien välissä. Avain 2013.
Kansi: Tarja Kettunen
Kannen kuva: Kira Leskinen

"Kirjablogit kertovat kirjoista. Piste."

Kun sain tiedon Rivien välissä -kirjan ilmestymisestä, tein heti kirjasta varauksen kirjastoon. Tämä tietokirja on ehdottomasti luettava! Tähän mennessä monissa blogeissa Rivien välissä on jo esiintynyt ja nyt mökkilukemiseksi ensimmäisenä kiilasi kirjablogikirja. Kyllähän se nimittäin niin on, että kirjabloggaaja haluaa lukea kirjan aiheesta joka käsittelee omaa rakasta harrastustaan. Siksi tämä ei ole millään mitarilla arvio, ei tällaisen kirjan kanssa voi muuta kuin elää mukana! Juuri siitä syystä kirja tuli suorastaan ahmittua.

Katja ja Hanna ovat hienosti päästäneet niin bloggaajat kuin kirjailijatkin ääneen, ja joistakin kohdin voi tunnistaa tutun bloggaajan sanat. Kirjaa varten on sähköpostitse haastateltu useita kirjabloggaajia ja kirjailijoita. Kirjaan on mahdutettu paljon asiaa alkaen blogien synnystä tulevaisuuden pohdintoihin, ja kirjallinen keskustelu jatkuu edelleen. 

Oli mielenkiintoista pysähtyä miettimään suurta lukuharrastajien joukkoamme, joka tällä hetkellä blogimaailmasta löytyy. Vieläkin löydän uusia kirjablogeja joita jään seuraamaan, ja uusia tulee koko ajan lisää. Oma blogini taitaa olla siinä uuden ja vanhemman blogin välimaastossa, kun vuosia mittariin on kertynyt kaksi. En siis ole aivan uusi mutta en luokittelisi itseäni vielä pitkään bloganneeksi. Aikoinani tutustuin ihan ensimmäisenä Leena Lumin kirjablogiin johon jäin jo heti alussa totaalisen koukkuun, ja sen myötä löysin muitakin blogeja ja ajattelin että tässä se mun juttuni nyt on ♥ 

Lukeminen on blogin perustamisen myötä muuttunut aiemmasta, sitä kiinnittää jo lukemisen aikana huomiota erilaisiin asioihin joihin ei ennen niin tarkkaan perehtynyt, sitä vain luki. Jälkikäteen ajateltuna voin sanoa että kyllä harmittaa kun en ole ennen blogia älynnyt pitää minkäänlaista lukupäiväkirjaa...Melkoinen määrä niitä kyllä olisi! 
Kiinnostava havainto kirjassa oli mielestäni se, että suurimmalla osalla bloggaajista on korkeakoulututkinto, ja että paljon työskennellään kirjallisuuden parissa. Korkeakoulututkinto minulta kyllä löytyy, mutta aivan eri alalta kuin kirjallisuuden. Naisia löytyy myös enemmän blogien takaa, ja pohdinta miesten lukutottumuksista on kiintoisaa.

Yhteisöllisyys on mahtavaa kirjablogimaailmassa. En ole vielä kertaakaan kohdannut ilkeitä ja loukkaavia kommentteja, joita usein löytyy esimerkiksi muotiblogien kommenttibokseista. Kommentit ovat järjestään mukavia, tsemppaavia, lämpimiä ja asiallisia. Kirjabloggaajat osaavat käydä asiallista  ja perusteltua keskustelua. Toisista kirjabloggaajista tulee helposti ystäviä, vaikka vain virtuaalisestikin. 
Olen vasta viime aikoina todella ymmärtänyt, että kirjablogit alkavat olla muunkin maailman tietoisuudessa. Aloittaessani omaa blogiani oli tarkoituksena päästä purkamaan ajatuksiani kirjoista muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Kirjabloggaamisesta on tullut rakas harrastus, ja olen koukuttunut tähän maailmaan täysin. Kaksi vuotta on mennyt kuin siivillä! Kirjablogi on antanut minulle paljon ja on hienoa kuulua tähän yhteisöön!

"On ollut mahtavaa todeta, ettei ole yksin kirjahulluutensa kanssa, vaan näitä "hulluja" löytyy joka lähtöön, ja introverttikin voi tuntea itsensä osaksi yhteisöä."
 
Rivien välissä ilmestyi erittäin hyvään aikaan, sillä kirjablogeissa on viime aikoina kuohuttanut paljon NYT- liitteestä lähtenyt keskustelu. Tässä siis kirja meille bloggaajille mutta myös heille, joita kirjabloggaajien touhu tuntuu syystä taikka toisesta epäilyttävän. 

Alla oleva kuva on otettu mökin pirttipöydältä, mikäs sen parempaa kuin lukea kirjablogikirjaa ja juoda kuohuviiiniä. Tässä siis nostan virtuaalisesti maljan kirjan kirjoittajille!Vielä kerran lämpimät onnittelut Katjalle ja Hannalle hienosta kirjasta! ♥
8 kommenttia:

 1. Hyvä arvio ja niin totta! Kiitos, että sain olla sinulle se ensimmäinen, jonka muistat♥

  VastaaPoista
 2. Komppaan Leenaa, hyvä arvio, Jenni! Blogisi on kerrassaan suloinen ♥

  VastaaPoista
 3. Hauska lukea mietteitäsi tästä! Itsellä tämä on seuraavana lukuvuorossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä juttuja on ollut muistakin blogeista kiva lukea, kun kaikilla lähtee teksti hieman rönsyilemään, eikä kukaan ole keskittynyt suoranaisesti arvioimaan kirjaa. Kävinkin jo lukaisemassa juttusi ;)

   Poista
 4. Ihana kirjahylly sinulla, joutuin sitä tutkimaan ennen kuin pääsi lukemaan itse kirjoitustasi. Kauniisti kirjoitettu tästä mukavasta harrastuksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! :)
   Kirjahyllypostausta on tulossa toivottavasti vielä syksyn aikana kun saan koko kirjastohuoneeni (ihana sana!) valmiiksi :)

   Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥