tiistai 5. heinäkuuta 2011

Leena Lehtolainen - Minne tytöt kadonneet (äänikirja)

Aikaisemmin puhuinkin äänikirjoista, ja sain joitakin aikoja sitten kuunneltua loppuun Leena Lehtolaisen Minne tytöt kadonneet. Komisario Maria Kallio joutuu keskelle maahanmuutaja kuviota, kun nuoria maahanmuuttaja tyttöjä alkaa kadota kuin tuhka tuuleen. Yksi heistä löydetään kuristettuna omaan päähuiviinsa. Voiko olla mahdollista, että kaikki kadonneet tytöt liittyvät jollain tapaa toisiinsa? Kirja on kertomus ennakkoluuloista, rasismista, muslimikulttuurista ja nuorten maahanmuuttaja tyttöjen oikeuksista elää samalla tavalla kuin muutkin suomalaiset nuoret.

Juuri teeman vuoksi tulin valinneeksi nimenomaan tämän äänikirjan ensimmäisekseni, sillä aihealue on yleensä rankka ja pistää pohtimaan. Monessa kohtaa huomasin, että totuus ei ollutkaan niin yksiselitteinen. Oli helppoa ajatella, että tiukassa muslimiperheessä katoamisten takana on automaattisesti tytön perhe, mutta taustalla on aina muutakin. Ketä siis uskoa tilanteessa, jossa on kaksi totuutta?

Olin todella innoissani ajankäytön maksimoinnista, sillä nyt pystyin "lukemaan" samalla kun ajoin aamuisin töihin ja iltapäivän ruuhkassa takaisin. Lisäksi kirja piti otteessaan, ja monesti aamuisinkin matelin töihin, jotta voisin kuunnella kirjaa mahdollisimman pitkään ;) Iltapäivän ruuhkatkin sujuivat huomattavasti helpommin kun oli jotain muutakin ajanvietettä kuin vaihteiden vaihtaminen välillä 1-2 :)

Pidin äänikirjakokemuksesta ja aion käyttää äänikirjoja jatkossakin automatkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥