tiistai 12. heinäkuuta 2011

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows - Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville

Kirjan tapahtumat sijoittuvat aluksi vuoden 1946 Lontooseen, toinen maailmansota on juuri päättynyt ja ihmiset yrittävät aloittaa elämänsä uudestaan. Juliet Ashton on kirjailija ja etsii aihetta uudelle kirjalleen, kun yht'äkkiä saa kirjeen tuntemattomalta mieheltä Dawsey Adamsilta Guernseyn saarelta, joka oli tuolloin toisen maailmansodan aikaan saksalaisten miehittämä. Dawsey Adams ja Juliet Ashton aloittavat kirjeenvaihdon ja pian Juliet huomaa saavansa kirjeitä muiltakin saaren asukkailta joissa he kertovat paitsi omasta elämästään, ennen kaikkea siitä miltä saksalaisten miehitys saarella tuntui. Juliet pääsee keskelle lumoavia ihmistarinoita ja matkustaessaan lopulta saarelle hän ymmärtää tehneensä oikean päätöksen.

Aluksi vierastin kirjan rakennetta, sillä kirja koostuu kirjeistä, jonka avulla tarinaa avataan vähitellen. Toisaalta oli kuitenkin virkistävää lukea jotain hieman erilaisella tyylillä kirjoitettuna. Varsinkin, kun se oli osattu tehdä hyvin ja mielenkiintoisesti. Itse olin erittäin kiinnostunut kirjan historiallisesta osasta, sillä vaikka olen lukenut toisesta maailmansodasta paljon jo kouluaikoina, on Kanaalisaarien miehitys jäänyt täysin tietämykseni peittoon.

Pidin tästä kirjasta, se sai minulle hymyn huulille, kaipauksen saaren maisemiin, järkytyksen sotatarinoista mutta kuitenkin hyvän mielen kirjan kannet suljettuani.

3 kommenttia:

 1. Tämä oli kyllä niin hyvä kirja, että oli pakko ostaa se omaankin hyllyyn!

  VastaaPoista
 2. Onpa kivaa löytää uusi kirjablogi, linkitänkin sinut heti oman blogini sivupalkkiin:)

  Minä luin tämän kirjan muistaakseni viime syksynä ja se oli minusta suloisen lempeä välipalakirja. Hieman minäkin vierastin tuota kirjemuotoa, mutta lopulta totuin siihenkin:)

  VastaaPoista
 3. Katri, tämä on tosiaan minunkin kirjahyllyssäni, pokkariversiona kylläkin :)

  Sanna, ihanaa että olet löytänyt tänne :) Itse olen vielä niin uusi näissä piireissä, että tuppaan löytämään uuseja blogeja vieläkin (viimeksi tänään taas uuden).

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥