sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Marko Leino - Joulutarina

Marko Leino - Joulutarina
Gummerus 2007
Kansi Snapper Films Oy ja Markus Paajala / Design Paajala


Jouluinen teemaviikkoni päättyy tänään Marko Leinon Joulutarinaan. Sain tämän ilmestymisvuotenaan joululahjaksi ja luen tämän nyt kolmannen kerran uudestaan, juuri joulun aikaan. Myös elokuvan olen katsonut pariin kertaan, toivottavasti tämä tulee joulun pyhinä taas uudestaan televisiosta.

Joulutarinan lukijan ei tarvitse olla fanaattinen jouluihminen eikä hänen välttämättä tarvitse edes uskoa joulupukkiin, sillä tämä kirja on niille jotka uskovat lähimmäisenrakkauteen ja pyytteettömyyteen vuoden jokaisena päivänä. Juuri tämä tekee kirjasta kauniin joulutarinan koko perheelle, ja saa minutkin tarttumaan kirjaan taas uudestaan.

Kaikki alkaa siitä kun pieni Nikolas odottaa vanhempiaan ja Aada siskoaan kotiin. Vanhemmat ovat joutuneet lähtemään kylään hakemaan helpotusta sairaalle Aadalle, mutta perhe ei ole saapunut vaikka Nikolas on huomannut kellon viisareiden ohittaneen jo määräajan. Sitten tapahtuu se pahin pienen pojan elämässä, kun kylästä saapuu kaksi miestä kertomaan suru-uutisen. Nikolaksen vanhemmat on löydetty läheltä rantaa veneonnettumuuden jäljiltä, Aada ei koskaan löydetty. Nikolaksen elämä muuttuu kertaheitolla ja joulu saa uuden merkityksen hänen jäädessään orvoksi. Ja tästä kaikesta alkaa kaunis tarina pienestä orpopojasta josta vuosien saatossa syntyy joulun sankari.

Joulutarinassa on paljon surua ja vastoinkäymistä, Nikolaksen kasvu orpopojasta mieheksi on paitsi koskettava myös ehdottoman lämminhenkinen. Kyläyhteisön tuki pienen pojan elämässä, Nikolaksen suuri suru mutta toisaalta myös suuri auttamisen halu heitä kohtaan jotka auttoivat elämässä eteen päin on mukava lukea. Kirjan luvut on jaettu kivasti 24. lukuun eli luukkuun, joten vaikka yhden luvun illassa voi lukea lasten kanssa tätä kirjaa. Näin viimeinen luku jää jouluaattoon ja selviää vanhan Nikolaksen tarina.

Todella kaunis tarina siitä, miten joulupukista tuli joulupukki!2 kommenttia:

  1. Minäkin olen lukenut tämän muutama vuosi takaperin ja muistan lukeneeni tämän melkein yhdeltä istumalta! Pitäisikin ottaa tämä joskus uudelleen lukuun, tarina on niin erilainen ja myöskin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan kauan mennyt tämän lukemisessa, sen verran ihana tämä on :) Tämä on kaunis joulutarina, suosittelen :)

      Poista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥