sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Sophie Kinsella - Varsinainen talousihme

Samantha on huippumenestyvä juristi Lontoon parhaimmassa asianajotoimistossa. Samanthalla ei ole ollut vapaa-aikaa käytännössä lapsuuden jälkeen ollenkaan sillä opiskelujen lisäksi työ huippufirmassa vaatii rankasti työtä, toisinaan yötä myöten. Samanthalla ei ole sosiaalista elämää voi sanoa ollenkaan, ja hän joutuu ulkoistamaan jopa vaatteiden pesun, ruoanlaitosta puhumattakaan. Aikaa ei yksinkertaisesti ole.

Samantha odottaa firman osakkuutta, ja on tehnyt lujasti töitä sen eteen. Se olisi Samanthalle unelmien täyttymys, asia jonka eteen on raadettu ja kovasti. Samantha möhlii kuitenkin pahemman kerran asiassa joka vain aloittelevalle voisi olla mahdollista. Paniikissa ja häpeissään hän pakenee joutuen keskelle tapahtumasarjaa jota edes Samantha ei olisi koskaan voinut kuvitella joutuvansa. Seuraavana aamuna hän nimittäin herää taloudenhoitajana vaikka ei ymmärrä taloudenhoitosta yhtään mitään.

Samantha oppii kuin oppiikin taloudenhoitoa, ja rauhallinen elämä muuttaa Samanthaa. Elämä Lontoossa tuntuu kaukaiselta asialta, mutta kun hän tajuaa joutuneensa osaksi katalaa juonta, päättää hän puhdistaa maineensa lakipiireissä.

Olen jo pidemmän aikaa halunnut lukea kirjailijalta juuri tämän teoksen, ja kun sen vihdoin huomasin kirjaston hyllyllä, lähti se empimättä matkaan. Enkä pettynyt. Kirja oli loistava! Hauska ja kevyt, ehdottomasti parhain Kinsellan tuotannosta. Samanthan toilailuja taloudenhoitajana oli hauska lukea ja Kinsella oli ujuttanut mukaan myös yhden suurimmista elämän totuuksista, raha ei tuo aina onnea.

3 kommenttia:

 1. Minunkin mielestäni Talousihme oli Kinsellan parhaimistoa, siellä oli muutama oikein nauruhermoja kutitteleva paikka.

  Blogisi näyttää muuten oikein kivalta, pidän raikkaasta yleisilmeestä ja syksyn lehdet bannerissa ovat kauniit. :)

  VastaaPoista
 2. Norkku, kiitos! Teki mieli laittaa vähän uusiksi, syksyn kunniaksi :)

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle jotain! :)

  VastaaPoista

Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen ottanut kommentinvalvonnan taas käyttööni. Kirjakirppu kiittää kommentistasi ja vastaa mahdollisimman pian! ♥